سند ملی گوهر سنگ در ایران تدوین شده است/وجود ۴۰ نوع گوهر سنگ در كشور
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران از وجود ۴۰ نوع گوهر سنگ در كشور خبر داد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/05/11 | 00:05
به گزارش گلدنیوز ،«مسعود كیانی»رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران در برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد درباره سند ملی گوهر سنگ ها گفت: ایران به لحاظ تنوع از كشورهای مطرح در حوزه گوهرسنگهاست و معدن فیروزه نیشابور یكی از قدیمیترین معادن فعال دنیا در این حوزه است.
وی در ادامه با اشاره به پیشینه صنعت گوهرسنگ در كشور اظهارداشت: ایران ۱۱ هزار سال قدمت معدن كاری در حوزه گوهر سنگ ها و ۵ هزار سال نیز سابقه گوهر تراشی دارد.
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران گفت: متاسفانه كشور از دو قرن اخیر به این سمت به لحاظ گوهر تراشی، گوهر شناسی و حتی تجارت گوهر سنگ ها از بازارهای جهانی عقب افتاده است.
وی افزود: شوربختانه ایران با وجود تنوع وظرفیت غنی در حوزه گوهرسنگ ها هم اینك از میان ۱۸۰ كشور جهان رتبه ۱۰۵ را در تجارت این صنعت دارد.
كیانی اضافه كرد: گروه های مافیا و انحصار طلب به هیچ وجه دوست ندارند صنعت گوهر سنگ در داخل كشور رونق پیدا كند بلكه می خواهند مملكت را به غرب وابسته و تنها به عنوان وارد كننده حرفی برای گفتن در این حوزه داشته باشد.
وی همچنین عدم قوانین شفاف را از دیگر معضلات و مشكلات جدی در این حوزه دانست و گفت: متاسفانه با گوهر سنگ ها مثل طلا برخورد می شود در صورتی كه گوهر سنگ ها حتی از طلا با ارزش تر هستند.
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران گفت: در حال حاضر كشور سوئیس با صادرات ۹۸ میلیارد دلار گوهر سنگ رتبه نخست این صنعت را در بازار تجارت جهانی به خود اختصاص داده است.
وی به رادیو اقتصاد افزود: بر اساس آمار و اطلاعات موجود صادرات ایران در حوزه صنعت گوهر سنگ ۳۶ هزار دلار بوده این در حالیكه ظرفیت معدنی كشور در حوزه گوهر سنگ ها بسیار بالاست.
كیانی از تدوین سند ملی گوهر سنگ در ایران خبرداد و اظهارداشت: طبق این سند كشور باید تا افق ۱۴۱۰ به دو درصد ۱,۲ تریلیون دلاری جواهرات دنیا برسد.
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران یادآورشد: متاسفانه همراهی برخی از ارگان ها و نهاد ها با این سند خیلی زیاد نیست.
انتهای پیام/
ترند
گوهر سنگ
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران
سند ملی گوهر سنگ
و معدن فیروزه نیشابور
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده