هنر ایرانی میتواند صنعت گوهر سنگ را توسعه دهد
رئیس مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: استفاده از هنر و فرهنگ اصیل ایرانی و ساخت مصنوعات طلا و جواهر می تواند به پیشرفت و ارتقاء صنعت گوهر سنگ کمک کند.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/06/19 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا( گلدنیوز)؛ دکتر فریبرز مسعودی، رئیس مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی در اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران بیان داشت: مهمترین راهبرد برای توسعه صنعت گوهرسنگ استفاده از پتانسیل ایران و هنر ایرانی است و در این راستا باید در عرصه بین المللی از پتانسیل کشور های همسایه مانند کشور افغانستان استفاده کرد و مواد خام را از آن کشور وارد کرد و با در نظر گرفتن نیاز بازار های فروش که کشورهای عربی و اروپا هستند، مصنوعات و زیور آلاتی را بسازیم که مورد پسند آنها باشد.
وی افزود: باید بر روی بازار های مصرف در کشور های عربی و اروپایی متمرکز شویم و در ایجاد چرخه افزایش ارزش افزوده از دامله تراشی رد شویم و ساخت مصنوعات و زیور آلات ، اشیاء لوکس را برای بدست آوردن سهمی از تجارت جهانی گوهر سنگ ها، در دستور کار قرار دهیم.
مسعودی تصریح کرد: در عرصه داخلی نیز باید برای توسعه تولید و فروش داخلی، ساخت مصنوعات فیروزه و عقیق را برای کشور های همسایه یا مصرف داخل کشور مورد توجه قرار گیرد و ارزش افزوده ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: ایجاد ارزش افزوده با استاندارد سازی ممکن است و یکی از راه های این مهم تشخیص مناسب است که این امر نیز با داشتن آزمایشگاه های مرجع که شناسنامه های مناسب برای گوهر سنگ ها و مصنوعات طلا و جواهر ما صادر کنند محقق می شود و این اقدام نیز باعث می شود که رغبت بیشتری برای خرید گوهر سنگ ها به عنوان کالای سرمایه ای باشد و توسعه و چرخش بیشتری برای این صنعت ایجاد کند.
وی با اشاره به توانایی جایگزین شدن صنعت گوهر سنگ ها به جای صادرت نفت بر ضرورت مشخص شدن جایگاه کشور ایران در زنجیره ارزش گوهر سنگ تاکید کرد و بیان داشت: کشورهایی مانند آفریفا ، کشمیر کلمبیا که معادن دارند در ابتدای زنجیره و در بخش اکتشافات صنعت گوهر سنگ سرمایه گذاری کرده اند.
مسعودی خاطر نشان کرد: برخی دیگر کشورهای دنیا مثل«آنت ورپ» نیز تکلیف خود را روشن کرده و در بخش تراش فعالیت می کنند و اکثرالماس های دنیا در آنجا پولیش و تراش می خورد و شناسنامه دار می شود.
رئیس مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: کشورهای آسیای شرقی نیز در حوزه گوهر سنگ هایی که ارزش کمتری دارند ورود کرده و روی ارزش فرآوری آن کارمی کنند آنها روی بیمه گوهر سنگ ها ورود کرده است.
وی اذعان داشت: مشخص کردن هدف برای اختصاص ودستیابی به 1 تا 2 درصد تجارت گوهر سنگ ها بسیار مطلوب است ولی محقق شدن این مهم نیازمند مشخص شدن جایگاه ایران در زنجیره معدن تا بازار صنعت گوهر سنگ است و اینکه ایران در کدام بخش از این زنجیره از تامین ماده اولیه ، فرآوری، ساخت مصنوعات و ... است و می خواهد چند درصد از درآمد نا خالص ملی را از این طریق به دست بیاورد.
وی با اشاره به اینکه با بخش دولتی نمی توان به برخی اهداف رسید و باید بخش خصوصی حمایت شوند گفت: در دانشگاه شهید بهشتی همکاری دو شرکت دانش بنیان منجر به ساخت دستگاه تشخیص الماس های طبیعی از مصنوعی شده است که در خاورمیانه تولید چنین دستگاهی بی نظیراست.
رئیس مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: امید می رود با حمایتی که از مراکز علمی می شود بتوانیم رسالت خود را در راستای ارتقاء صنعت گوهر سنگ انجام دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه هدف گذاری های خوبی در سند ملی گوهر سنگ شده است ولی باید از کلی گویی گذشت و به جزییات رسید گفت: برای رسیدن به اهداف تعیین شده در سند ملی گوهر سنگ ها و تحقق اختصاص یک یا دو درصد از تجارت گوهرسنگ ها باید یک پلان تجارت مشخص برای کشور تدوین و برنامه ریزی شود تا مشخص شود سرمایه گذاری که در بخش های مختلف می کنیم به چه مقدار از سهمی که دنبالش هستیم می رسد.
وی اظهار داشت: برای توسعه صنعت گوهر سنگ در داخل کشور نیازمند این هستیم تا آزمایشگاه های استاندارد متعدد که روند استانداری دارند داشته باشیم و این فرهنگ در صنعت گوهر سنگ ایجاد شود تا اهل فن ، صنعت و مردم بدانند که این آزمایشگاه در کنار آنها هستند و نه در مقابل و موازات آنها و گوهر سنگ ها ارزش افزوده دارد.
مسعودی ادامه داد: با توجه به شناختی که از زمین شناسی ایران دارم، به شخصه معتقدم کشور ما ارزش افزوده زیادی از اکتشاف نمی تواند داشته باشد و اینکه در این حوزه سرمایه گذاری شود تا به یک ذخایر مهمی از این نظر دست یابیم، به جز فیروزه و عقیق به چیزی در حجم هایی بالا، دست پیدا نمی کنیم که بتوان روی ارزش افزوده آن سرمایه گذاری کرد.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
سند ملی گوهر سنگ
صنعت گوهر سنگ
رئیس مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی
فریبرز مسعودی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده