از پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با حوزه گوهر سنگ ها حمایت میشود

از پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با حوزه گوهر سنگ ها حمایت میشود

مدیر طرح توسعه گوهرسنگ کشور با تاکید بر اهمیت و کارکرد پژوهش در توسعه صنعت و کاربردی کردن تحقیقات گفت: به منظور توسعه صنعت گوهرسنگ آماده حمایت از انجام پایان نامه ها و مطالعات پژوهشی دانشجویان هستیم.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1401/06/21 | 00:06

نظری ثبت نشده

از پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با حوزه گوهر سنگ ها حمایت میشود

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز) ، سید ابومحمد هاشمی، مدیر طرح توسعه گوهرسنگ کشور در اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران بیان داشت: حمایت از پایان نامه ها و مطالعات پژوهشی  در طرح توسعه گوهر سنگ ها از اهمیت خاصی برخوردارند و تامین اعتبار برای حمایت از این مطالعات انجام شده است و در این راستا نیزبعد از انجام پژوهش، نتایج مطالعات در سامانه جامع گوهر سنگ منتشر خواهد شد.

وی افزود: بر همین اساس با همکاری شورای عالی علوم ،مطالعات مورد نیاز و نیازمندی های پژوهش مانند مطالعات گارنت در جنوب کرمان و شمال هرمزگان که اکنون روی سامانه قرار گرفته است، بر روی سامانه ساتع اعلام و به فراخوان گذاشته می شود و  پژوهش گران می توانند در سامانه ورود و برای پژوهش های اعلام شده مرتبط با زمینه تخصصی خود، پیشنهاد ارائه کنند.  

هاشمی در ادامه تصریح کرد: تاسیس خانه گوهر ایران، ایجاد اتاق گوهر و فلزات گرانبها در گمرکات تخصصی به منظور ایجاد پنجره واحد و پیگیری ایجاد پایگاه جامع اطلاعات گوهرسنگ، ایجاد بازار چه های گردشگری و تامین زمین برای ایجاد بازارچه قم و انسجام مطالعات فنی اقتصادی برای احداث بازارچه اصفهان، تجهیز 4 مرکز منطقه ای (مرکز تحقیقات شمال غرب آذر شهر، مرکز تحقیقات مواد معدنی، مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد، دپارتمان ملی گوهر سنگ در فردوس) و پیگیری مباحث آموزشی، اکتشافات سراسری زمرد و یاقوت و ... را از اقدامات طرح ملی توسعه گوهر سنگ ها است.

وی با بیان اینکه سند ملی طرح توسعه گوهر سنگ ها در خرداد 1400 توسط وزیر وقت ابلاغ شد و 8 وزارتخانه و 20 سازمان دولتی و غیر دولتی در اجرایی کردن آن  دخیل هستند گفت: این سند ما حصل 4 سال فعالیت اساتید گوهر شناسی است که می تواند صنعت گوهر سنگ کشور را ارتقا دهد.

راه اندازی مرکز اعتبارسنجی گوهرسنگ

وی از ایجاد و تجهیز مرکز اعتبار سنجی گوهر سنگ ها در مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی خبر داد و بیان داشت: تا پایان آبان ماه فاز اول مرکز اعتبار سنجی گوهر سنگ ها راه اندازی و تا پایان سال راه اندازی کامل آن انجام می شود.

هاشمی ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعات این سند در دسترس بودن گوهر های مختلف در کشور است  که با توجه به این ظرفیت که به طور مثال 49 نوع عقیق در کشور وجود دارد که از لحاظ کیفیت بالاتر از عقیق یمن است و اینکه در استان ها و شهرهای مختلف گوهرهای منحصر به فردی وجود دارند لذا می توان نقشه گوهر شناسی ایران را برای هر استان و شهر به صورت مجزا تهیه کرد.

وی گفت: در زمان تدوین این سند با بررسی های محیط بیرونی و درونی صنعت گوهرسنگ برای توسعه این صنعت 1200 استراتژی بررسی شد و استراژی تهاجمی و رشد و توسعه برای این صنعت در نظر گرفته شد که نوید رشد را می دهد.

از پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با حوزه گوهر سنگ ها حمایت میشود

عدم شفافیت در قوانین چالش صنعت گوهر سنگ

هاشمی عدم شفافیت که در بسیاری از حوزه ها و قوانین وجود دارد را مهمترین چالش  صنعت گوهرسنگ کشور عنوان کرد و بیان داشت شفافیت در حوزه قوانین  به خصوص قوانین صادرات و واردات می توان نقش موثری در توسعه صنعت گوهر سنگ ها داشته باشد

مدیر طرح توسعه گوهرسنگ کشور با بیان اینکه گردش مالی تجارت گوهر سنگ ها به جز الماس در سال 2019 ، 23 میلیارد دلار بوده است در حالی که در ایران 100 میلیون دلار بوده و اختلاف زیادی بین ما و فعالیت های دنیا وجود دارد اظهار داشت: در توسعه طرح، این مهم  باید مورد توجه قرار گیرد و در بازه زمانی 10 ساله این اختلاف برطرف شود که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در سند ملی طرح توسعه گوهر سنگ ها می بایست تا پایان سال 1405 یک درصد از سهم تجارت دنیا و تا پایان سال 1410 نیز به 2 درصد از سهم تجارت دنیا دست یابیم.

هاشمی در بیان فعالیتهایی که برای رسیدن به اهداف سند انجام می شود گفت: در این راستا  مطالعات اکتشافاتی 11 استان در دو بخش  غربالگری استانهایی که فعالیتهای اکتشافی آنها ناقص بوده و استان هایی که هیچ فعالیت اکتشافی نداشته اند انجام می شود.

مدیر طرح توسعه گوهرسنگ کشور آموزش و تربیت نیروی انسانی در 31 استان و برگزاری 31 دوره تخصصی آموزش تراش برای دانش آموختگان زمین و معدن مرتبطین حوزه گوهر سنگ و هنرمندان و تربیت 25 نفر در هر دوره را از دیگر اقدامات این طرح عنوان کرد.

تراش احجام و ساخت مجسمه ها و  احجام سنگی از سنگ های قیمتی و گوهر سنگ ها

امکان سنجی تراش الماس که 45 سال مغفول مانده

هاشمی با بیان اینکه  در کمیته الماس طرح توسعه گوهر سنگ ها بحث امکان سنجی تراش الماس و امکان سنجی واردات سنگ خام از کشورهای دارای الماس هستند پیگیری می شود گفت: بیش از 45 سال است که این بحث در کشور ما مغفول مانده است.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه گوهر سنگ ها جز کالاهای لوکس و تجملاتی شناخته شده و امکان ثبت سفارش ندارند با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بحث خروج گوهر سنگ های خام از گروه کالایی 4 در دست پیگیری است که امید می رود با تحقق این مهم بتوان  گوهر سنگ ها را به عنوان مواد اولیه ثبت سفارش کرد.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ

سید ابومحمد هاشمی

مدیر طرح توسعه گوهرسنگ کشور

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت