اقتصاد صنعتی الماس هند
داستان تولید الماس هند با هزینه کم و فناوری پیشرفته در حال تبدیل این صنعت به صنعتی رقابتی است.
فرشاد ستوده نیا(خبر نگار)
1401/08/09 | 00:08
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)، قطب نما یا راهنمای گالاهاد گروه لکسوس یکی از فناوری هایی است که به توسعه بخش تولید الماس هند کمک می کند. این فناوری، رقابتی را بین تولید کنندگان هندی که کارخانه هایی را در آفریقا افتتاح می کنند ایجاد کرده است.
۹۰ درصد از الماسهای دنیا در سورات هند تراشیده و صیقل داده میشود به همین دلیل هند را یکی از قطبهای جهانی الماس میشناسند.
به طور سنتی، صنعت الماس همواره در صدد کاهش هزینه های نیروی کار بوده است.زمانی نیویورک مرکز بزرگ تولید الماس بود. هزینه کم دستمزد در اروپا این صنعت را نخست در بلژیک و پس از آن در فلسطین رشد داد و در نهایت آن را به دست هندی ها سپرد.
فرآوری الماس فرآیندی زمان بر و پرهزینه بود. حتی صنعتگران بسیار ماهر نیز از این قایده مستثنی نبودند. به این دلیل که اجزای موجود در الماس را نمی توان به راحتی شناسایی کرد تولید الماس های مصنوعی بی کیفیت رواج پیدا کرد.
برای پرداخت و صیقل دادن الماس نخست از ابزار ابتدایی مانند چاقو و چکش استفاده میشد. این یک فرآیند ناکارآمد بود، زیرا منجر به از دست دادن برخی از قطعات الماس و در نتیجه از دست دادن سود احتمالی می شد.
در آن روزها چرخ های سنباده به صورت دستی کار می کردند، به این معنی که کارگران کمتر از سه تکه مواد خام را در روز پردازش می کردند.
ماشین های لیزری تحولی انقلابی در صنعت تولید الماس ایجاد کردند. ماشینهای پردازش الماس همه کاربردها را از برنامهریزی گرفته تا پولیش اجرا میکردند و ضایعات را به حداقل می رساند. این دستگاهها همچنین ناخالصی ها را اسکن می کرد تا کیفیت الماس ها را افزایش دهد.
شرکت فناوری STPL مستقر در سورات در آوردن فناوری لیزر به هند پیشگام بوده اند. در سال ۱۹۹۲، آرویند پاتل، مدیر عامل گروه SLTL، کارخانه ای را در گاندیناگار در ایالت گجرات هند راه اندازی کرد تا ماشین های برش لیزری تولید کند.
او یک دستگاه لیزر را از یک سازنده سوئیسی خرید و آن را دوباره مهندسی کرد تا نسخه هندی آن را با کمتر از نصف قیمت روانه بازار کند.
بنابراین گروه SLTL موفق شد یک راه حل یک مرحله ای برای پردازش الماس، از برنامه ریزی و علامت گذاری، تمیز کردن یا اره کردن، و بروتینگ و پرداخت ارائه می دهد. در این دستگاه اندازهگیری الماس خام توسط یک فرآیند برنامهریزی به کمک هوش مصنوعی انجام میشود و همچنین بینشهایی در مورد بازده الماس بهینه به کاربر ارائه میدهد.
حدود نیمی از ۱۰ هزار واحد پردازش الماس در گجرات با استفاده از دستگاه های برش لیزری در سورات برش داده میشوند.
ال ام اجی یک روش ترکیبی است که یک لیزر را با کمک جت آب نازک و باریک ترکیب می کند که در حقیقت پرتو لیزر را با استفاده از بازتاب آب هدایت می کند.
همچنین دو مرکز ریز ماشینکاری در سورات و بمبئی وجود دارد تا به مشتریان فعلی خود خدمات بهتری ارائه دهد و تقاضای رو به رشد بازار را برآورده کند.
همچنین دیا پات، یک ربات چند منظوره است. ویپال سوتاریا مدیر شرکت دارماندان الماس میگوید: این روبات به ما کمک کرده است تا امنیت، کارایی و کاهش هزینه را مسیر پرداخت سنگ بهبود بخشیم. ربات چند منظوره دیا پات تنها به یک اپراتور نیاز دارد و می تواند کار ۲۲ کارمند را انجام دهد.
در خط مقدم انقلاب فناوری هند، گروه لکسوس قرار دارد که در سال ۱۹۹۲ توسط مدیر عامل آن، اوتپال میستری و برادرانش تأسیس شد.
یکی از جدیدترین محصولات ثبت شده این شرکت، محدوده نور تطبیقی دیجیتال یا DALS است، یک میکروسکوپ قدرتمند که نور بدون انعکاس سنگ های زیر آن را ارائه می دهد.
همچنین این شرکت یک دستگاه رومیزی کوچک به بازار عرضه کرده که به جواهرسازان اجازه می دهد عملکرد نوری الماس را در شرایط نوری مختلف بررسی و مقایسه کنند.
میکروسکوپ DALS با حذف تابش خیره کننده ارتقای کیفیت مشاهدات انسان را برای بررسی کیفیت الماس فراهم میکند.
هنچنین با استفاده از DALS، تیمهایی از مکانهای مختلف میتوانند با اشتراکگذاری تصاویر میکروسکوپی از الماسهای خام، نیمه صیقلشده یا جلا داده شده در زمان یکسان، بدون نیاز به ارسال فیزیکی الماسها به تبادل نظر بپردازند.
برنولد ریچرژاگن، مدیر عامل سینووا، طی سخنانی در کنفرانس الماس دبی ۲۰۲۲ گفت که فرآیندهای برش، پرداخت و درجه بندی در حال یکپارچه و خودکار شدن هستند.
ریچرژاگن گفت کارخانه الماس داوینچی سینووا می تواند الماس هایی با سرعت ۱ قیراط در ساعت تولید کند.
این یک سیستم برش و شکل دهی خودکار لیزری برای الماس است که دو مزیت کلیدی را ارائه می دهد.
برای اولین بار، نیازی به مهارت های پرداخت دستی نیست. همچنین با ترکیب چند گردش کار در یک ماشین، زمان تولید به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
در تلاش برای افزایش سهم خود از زنجیره تجارت الماس، کشورهای آفریقایی محدودیت هایی را بر صادرات الماس های بزرگتر اعمال کرده اند. آنها همچنین در حال سرمایه گذاری در تأسیسات پرداخت الماس برای صادرات جواهرات تمام شده به جای سنگ های خام هستند.
به همین دلیل است که تولیدکنندگان فعال هندی کارخانههایی را در آفریقا راهاندازی میکنند. قطب نمای گالاهاد، محصول انقلابی توسعه یافته گروه لکسوس، به مراکز جدید تراش الماس در بوتسوانا، نامیبیا، آنگولا و آفریقای جنوبی رونق زیادی بخشیده است.
به زبان ساده، گالاهاد کمپس یک چاپگر دیجیتال سه بعدی الماس یا به عبارت دیگر، یک نقشه برای پرداخت الماس است که در آن صنعتگر فقط دو نقطه مبدا و مقصد را تراز می کند تا زاویه وجه دقیقی داشته باشد.
این دستگاه دیجیتال حتی به پولیش های تازه کار این امکان را میدهد که دقیقاً تمام ۵۷ وجه الماس را پولیش دهند.
داستان تولید الماس هند با هزینه کم و فناوری پیشرفته در حال تبدیل این صنعت به صنعتی رقابتی است.
https://www.nationaljeweler.com/articles/11373-diamond-manufacturing-india-s-technology-journey
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
الماس هند
اقتصاد صنعتی الماس هند
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده