معیارهای ارزش گذاری الماس خام
درصد عمده الماس تا چندین قرن از معدن الماس هندوستان استخراج می شد، ولی اکنون بزرگترین معادن در قاره آفریقا می باشد.
علی اصغر کشانی(نویسنده)
1402/01/21 | 00:01
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)، در این متن ارزشمند سعی بر آن شده مطالبی درباره الماس خام، ویژگی ها، شرایط تشکیل آن در درون زمین، چگونگی پدیدار شدن این سنگ های ارزشمند بر روی سطح زمین، انواع معدن الماس و چگونگی استخراج الماس خام از دل سنگ ها در اختیار علاقمندان الماس سایت گلدنیوز قرار گیرد. همچنین مطالبی از معیار های قیمت گذاری و ارزش گذاری این گوهر از دیگر انواع آن، منابع و معادن این سنگ ارزشمند در قرون گذشته و ۱۰ معدن بزرگ و فعال در جهان مطرح شده است.
نام الماس خاماص از کلمه یونانی آداماس adamas به معنای تغییر ناپذیر یا فنا ناپذیر آمده است. این سنگ سختتر از هر سنگ دیگری هست که شناخته شده است. نمونه های ریز و کوچک را بر روی ابزارهایی به منظور بریدن یا سوراخ کردن سنگهای سخت و فلزات نصب میکنند. نمونه های درشت را تراش می دهند و در جواهرآلات از آن ها استفاده می کنند.
الماس خام (rough diamond) را پیش از آن که به صورت جواهر درآید، تراش می دهند و پرداخت میکنند. تراش و پرداخت در درخشندگی و زیبایی آن تأثیر بسیاری دارد.
طبیعت این سنگ ارزشمند نیز سرد و خشک می باشد همچنین جالب است بدانید که جز با سرب شکسته نمی شود.
درصد عمده الماس تا چندین قرن از معدن الماس هندوستان استخراج می شد، ولی اکنون بزرگترین معادن در قاره آفریقا می باشد. انواع الماس خام آفریقا در نوعی تخته سنگ به نام «زمین آبی» یافت میشود. تخته سنگ را از عمق زمین استخراج و خرد می کنند.
سپس آن را به وسیله دستگاهی با گل و لای مخلوط میکنند. این گوهر سختتر از آن می باشد که ماشینهای خردکننده بتوانند به آن آسیبی وارد کنند. سپس گل و لای و سنگ خردشده را با آب شستشو میدهند تا تکه های آن تهنشین گردد.
واحد سنجش وزن این گوهر قیراط می باشد، وزن یک سنگ یک قیراطی تا حدودی برای یک حلقه انگشتری در اندازه ای مناسب می باشد؛ ولی تقریباً ۵۰۰۰ قیراط لازم است تا وزنی برابر با یک کیلوگرم به دست آید.
برای به دست آوردن تنها ۵ گرم الماس خام می بایست به میزان هزار (۱۰۰۰) کیلو گرم استخراج معدن داشته باشید که تنها ۲۰% درصد آن کیفیت لازم برای استفاده در جواهرآلات را دارند و مابقی آن در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، مخصوصا در صنایع شیشه بری، حفاری و دستگاه های برنده و تراشکاری وحتی در خود معدن الماس مورد استفاده می گردد.
الماس های خام در حدود ۱۶۰ کیلو متری زیر پوسته زمین، درون سنگ های مذاب (گوشته زمین) شکل می گیرند در این بخش از زمین، فشار و حرارت به قدری زیاد می باشد که فرآیند شکل گیری رشته های به هم پیوسته اتم ها می تواند صورت پذیرد.
حداقل شرایط این فرآیند، دمای ۴۰۰ درجه سانتی گراد درون گوشته زمین با فشار ۳۰ هزار اتمسفر می باشد. این شرایط در عمق ۱۵۰ کیلو متری زمین برای تولید مهیا است. فعالیت های قوی گدازه ای، این سنگ ها را همراه با خود به سطح زمین می آورند.
علاوه بر معدن الماس در بستر بعضی از رودخانه ها نیز می توان این گوهر را پیدا کرد این مناطق به نواحی الماس آبرفتی شناخته می شود.
که منشا آن ها نیز مجرای کیمبرلیت می باشد. به سبب فعالیت های جغرافیایی موجب شده که مواد مذاب درون زمین از مکان خود حرکت کنند و به سطح زمین انتقال یابند.
امروزه در کشورهای برزیل، روسیه، استرالیا، برونئی و برخی کشور های آفریقایی مانند آفریقای جنوبی و کنگو، معادن استخراج در حال فعالیت می باشند.
الماس خامی که از این معادن استخراج می گردد، سطحی ناهموار و خشن دارد و برای آنکه در زمینه جواهرآلات مورد استفاده قرار گیرد و خواص سنگ الماس را داشته باشد بایست تراش خورده و صیقل داده شود تا به یک یا چند قطعه جواهر با ارزش تبدیل شود.
بزرگترین و مشهورترین معدن الماس مخروطی یافته شده آتشفشانی به نام معدن کیمبرلیت نامگذاری شده که از ۱۸۷۱ تا ۱۹۰۸ میلادی بدون استفاده از ماشین آلات به طریق ابتدایی مورد بهره برداری قرار گرفته است.
استخراج مواد از این مخروط عظیم آتشفشانی باعث بوجود آمدن حفره بسیار بزرگی در زمین گردید که به آن اصطلاحا بزرگترین حفره ایجاد شده توسط بشر می گویند! قطر دهانه حفره در سطح زمین ۴۶۰ متر و عمق آن ۱۰۷۰ متر است و روباز می باشد. از این معدن نزدیک به ۱۴٫۵ میلیون قیراط استخراج شده است.
تا سال ۱۸۷۶ تصور عامه این بود که این گوهر ها فقط در لابلای مواد تخریب شده هستند و از این حقیقت که کیمیرلیت (Kimbrelite) یا همان (سنگ مادر) با مخروطه های آتشفشانی همراه است غافل بودند.
این واقعیت کمک بزرگی بود برای زمین شناسان و مهندسین اکتشاف سرار جهان مانند تانزانیا، بوتسوانا، آنگولا نامبیا، آفریقای غربی، استرالیا و کانادا، ایالات متحده، روسیه و ونزوئلا تا نسبت به یافتن معادن الماس کمک حالشان باشد.
در بستر بعضی رودخانه ها نیز الماس خام یافت می شود این مناطق خاص را نواحی الماس آبرفتی نام نهادند. در واقع منشا آن ها نیز همان مجرای کیمبرلیت بوده است، ولی مجموعه ای از فعالیت های جغرافیایی موجب شد آنها از مکان خود حرکت کنند و به سطح زمین برسند(1).
امروزه در کشورهای استرالیا، برونئی، برزیل، روسیه و برخی کشور های آفریقایی مانند آفریقای جنوبی و کنگو معدن الماس مشغول به کار است. سنگی که از معدن به دست می آید، سطحی ناهموار و خشن دارد و برای تبدیل شدن به یک یا چند قطعه جواهر با ارزش باید بریده شده و صیقل داده شود .
پانویس:
1ـ ن.ک: سایت شرف
بیشتر بخوانید:
اقتصاد صنعتی الماس هند
جدول راپاپورت/استانداردی برای تعیین قیمت الماس
دیبرز امسال الماس های بیشتری استخراج می کند
انتهای پیام/
الماس
ترند
پیشنهاد ویژه
الماس خام
الماس خاماص
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده