برگزاری اولین تور گوهر گردشگری در ایران
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ ایران عنوان کرد: اولویت و هدف اصلی طرح توسعه صنعت گوهرسنگ در سال 1404 حضور مصنوعات گوهر سنگی به بازار های جهانی است و این مهم به عنوان شعار سال 1404 معرفی شده و در حال پیگیری است.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1404/03/18 | 09:03
به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛ سید ابو محمد هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ ایران با اشاره به برگزاری اولین جشنواره ملی شهاب سنگ و گوهر سنگ و راه اندازی اولین بازار محلی و نمایشگاه فروش شهاب سنگ ها در زرند بیان داشت: یکی از کارهایی که می تواند صنعت گوهر سنگ کشور را برای حضور در بازار های جهانی توانمند کند راه اندازی و ایجاد همین نمایشگاه های محلی است که در سند ملی توسعه گوهر سنگ ها هم دیده شده است.
وی افزود: این نمایشگاه ها بایستی به صورت محلی، ملی و منطقه ای برگزار شوند تا نهایتا مصنوعات گوهر سنگی کشور بتواند به صورت گسترده در بازارهای جهانی یا پاویون ایران در نمایشگاه های بین المللی و یا به صورت آنلاین در بازارهای خارجی حضور داشته باشد.
هاشمی تصریح کرد: برای این موضوع زیرساخت های خوبی فراهم شده و در همین راستا بحث کد گذاری کالا و خدمات برای گوهرسنگ ها اجرایی شده و به هر مصنوع گوهر سنگی یک کد جهانی و انحصاری داده می شود . این کد « Mine to market » گوهر سنگ را مشخص می کند و لازمه ورود به بازارهای جهانی است. فرایند این کار نهایی و دستورالعمل آن تدوین و در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از بحث های زیرساختی طرح توسعه صنعت گوهرسنگ موضوع اکتشافات بود که در 11 استان عملیات اکتشافی تمام شده و اطلاعات آن در اختیار وزارت صمت قرار گرفته است ادامه داد: همچنین بر اساس رای شورای عالی معادن مقرر شد محدوده های امید بخش حاصل از اکتشافات گوهر سنگ منحصرا به افرادی که دارای پنجره ارزش گوهر سنگ هستند داده شود.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ اذعان داشت: لازمه ورود و حضور صنعت گوهرسنگ ایران به بازارهای جهانی و اینکه گوهر سنگ ها یک هویت مستقلی بگیرند این است که دیده شوند و یکی از راه های دیده شدن برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های محلی است.
وی با اشاره به اینکه ایمیدرو در سال های گذشته با هدف توسعه اقتصادی و معرفی ظرفیتهای گوهر سنگی استان ها جشنواره ای در اصفهان و همایش دو روزه ای در استان همدان برگزار کرد و امسال نیز در زرند جشنواره ملی شهاب سنگ و گوهر سنگ را برگزار کرد اظهار داشت: هدفی که در زرند و مشخصا استان کرمان دنبال شد این بود که بحث ژئو توریسم یا «گوهر گردشگری» بود.
هاشمی خاطر نشان کرد: راه اندازی تورهای گردشگری و توجه به ژئوتوریسم از برنامه های امسال است و این هفته اولین تور گوهر گردشگری با بازدید از معدن فیروزه نیشابور برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در طول سال این تورها تکرار خواهد شد ادامه داد: ژئو توریسم یا «گردشگر گوهر سنگ» در دنیا وجود دارد و در ایران به صورت جدی روی آن کار می شود گوهر گردشگر را در ایران برای گردشگران خارجی که تمایل دارند در حوزه گوهر سنگ ایران ورود کنند و گردشگران داخلی از محدوده های امید بخش و کارگاه های تراش گوهر سنگ داشته باشیم تا در نهایت مجتمع های تولیدی را در مبادی استان های مرتبط ایجاد کنیم.
هاشمی با بیان اینکه آشنایی با توانمندی های استان کرمان و شهرستان زرند از مهمترین دستاوردهای برگزاری این جشنواره بود اظهار داشت: با برگزاری این نمایشگاه و جشنواره به صورت شهرستانی ظرفیت ها و کارهای منحصر به فردی که در شهرستان زرند انجام می شود شناسایی شد.
وی اذعان داشت: به طور مثال در یک کارگاه در شهرستان زرند سنگ بر روی پایه مس سوار می شد که برای اولین بار گوهر سنگ ها ها بر روی پایه مفتول مس سوار می شوند و مصنوعی بسیار زیبا و شکیل و قابل ارائه به بازارهای داخلی و خارجی تولید می شود که این آموزش قطعا در شهرهای تبریز، اصفهان و سیستان بلوچستان ترویج داده خواهد شد .
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان، همچنین مصنوعاتی با سنگ و پارچه و در بیرجند نیز مصنوعاتی با سنگ و چرم تولید می شود که با تولید این مصنوعات می توان یک گام از تراش گوهر سنگ ها عبور کرد و بحث تولید مصنوعات ترکیبی گوهر سنگ با دیگر مواد را دنبال کرد.
وی خاطر نشان کرد: ترکیب سنگ با نقره و طلا از قدیم بوده است و اگر ترکیب سنگ با سایر مواد ترویج شود ، علیرغم اینکه بازار داخلی قطعا یک سبد متنوعی از محصولات گوهر سنگی خواهد داشت که این محصولات مشتریان زیادی هم دارد، می تواند بازارهای بین المللی را به دست آورد.
هاشمی اظهار داشت: این مهم با تاکید بر نگاه بازار در استانهای غربی اعم از استان کردستان و کرمانشاه هم دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به آزاد شدن واردات گوهر سنگ ها پس از سال ها پیگیری اظهار داشت: با رفع ممنوعیت واردات سنگ خام اکنون فرصتی فراهم آمده که می توان به وفور یاقوت و زمرد را از افغانستان به ایران آورد و همچنین میتوان پایانه وارداتی را فعال و بحث فروش گوهر سنگ ها را راه اندازی کرد.
گوهرشناسی
گوهرتراشی
فیروزه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده