کم کاری و عدم توجه به شهر جهانی گوهر سنگ ها
دکتر حمیدرضا وطن پور استاد دانشگاه عنوان کرد: متاسفانه مشهد از امتیاز و عنوان «شهر جهانی گوهرسنگ ها» استفاده و بهره چندانی برای درآمد زایی و توسعه اقتصادی و جذب توریست نداشته است و در صورت ادامه این روند این امتیاز از مشهد گرفته می شود.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1404/04/29 | 14:04
دکتر حمیدرضا وطن پور استاد دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با سایت طلا و جواهر گلدنیوز بیان داشت: 7 سال قبل و بر اساس ارزیابی علمی کمیته یونسکو و بنا به توانمندی ها و داشته های استان ، در مقال شهر های بزرگ جهانی، مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگها انتخاب و کلید آن به شهردار مشهد تحویل شد، ولی متاسفانه بنا به دلایلی در مشهد به این عنوان توجه چندانی نشد و از این فرصت برای خلق ثروت استفاده نشده است.
وی با اشاره به گلایه علیرضا امری کاظمی، عضو کمیته علوم زمین و ژئوپارکهای کمیسیون ملی یونسکو از اینکه مشهد از عنوان شهر جهانی گوهر سنگ و این فرصت ارزشمند برای توسعه اقتصادی خود استفاده نکرده است افزود: امید می رود تمامی دست اندرکاران، شهرداری، استانداری و اتحادیه طلا و جواهر فعالیت بیشتری در این حوزه انجام دهند.
وطن پور با بیان اینکه در راستای توجه به این مهم در سال 1403 همایش گوهر شناسی در دانشگاه فردوسی مشهد به همت اساتید گروه زمین شناسی برگزار شد و دو سال قبل از آن هم همایش گوهر شناسی در زمینه گوهر سنگ ها برگزار شد تصریح کرد: اقدامات جزیره ای نمی تواند نتیجه و هدف خوبی داشته باشد و باید در این مهم هم افزایی ایجاد شود و همه در این زمینه حرکت کنند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: برای پر کردن این خلا در سالهای اخیر تیمی تحت عنوان گروه «توسعه صنعت گوهر سنگ مبتنی بر دانش و تجربه» در مشهد تشکیل شده و این گروه تلاش دارد تجارت جهانی گوهر سنگ ها را تسهیل کند و به سمت استاندارد سازی جهانی برود.
وی ادامه داد: در این تیم قرار است وضعیت فعلی گوهر سنگ ها به ویژه وضعیت تجاری را اصلاح کند و ارتباطات خوبی با کشور همسایه افغانستان و کشور های عربی برقرار شود.
وطن پور خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سال گذشته شهر مشهد 30 میلیون زائر داشته که اگر یک درصد از زائران در صنعت گوهر سنگ سرمایه گذاری کنند ارزش بالایی ایجاد خواهد شد.
وطن پور اذعان داشت: در حوزه گوهر شناسی یک سری استانداردها برای تراش سنگ وجود دارد و اگر تراش گوهر سنگ ها بر اساس استاندارد انجام نشود بازار نخواهد داشت لذا برای ورود به بازارهای جهانی باید به سمت استاندارد سازی های جهانی برویم و یکی از کارهایی که در گروه «توسعه صنعت گوهر سنگ مبتنی بر دانش و تجربه» قرار است انجام شود استاندارد سازی تراش گوهر سنگ ها است و برای این مهم در گام اول باید بر اساس استاندارد های جهانی حرکت انجام شود و در گام دوم استاندارد های ایرانی تدوین و بومی سازی شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر برای عمل کردن به استاندارد های جهانی در ایران نیروی کار ارزان، تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز، تخصص و علاقمندی لازم وجود دارد و تنها باید حمایت های سیاسی اجتماعی به وجود آید و حاکمیت در این مهم حمایت لازم را داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: سنگ اونیکس ایران (نوعی سنگ نمای ساختمان) نیز سالیان است که به ایتالیا صادر می شود که این سنگ ها با ضخامت صادر می شوند ولی در ایتالیا با تکنولوژی و ظریف کاری برش داده می شود و هر متر مربع سنگ به سه متر مربع سنگ تبدیل می شود و ارزش افزوده سه برابری برای ایتالیا دارد.
وطن پور ادامه داد: بنا به اذعان عضو کمیته علوم زمین و ژئوپارکهای کمیسیون ملی یونسکو، سنگ اونیکس ایران می تواند ثبت جهانی شود و برای ایران تبدیل به ارزش شود.
شهر جهانی گوهرسنگها
اتحادیه طلا مشهد
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده