به گزارش
پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز) در مقاله ای که در مجله Nature Communications منتشر شده است، دانشمندان دانشگاه کرتین در استرالیای غربی پیشنهاد کرده اند که الماس های صورتی ممکن است قدیمی تر از آن چیزی باشند که در ابتدا تصور می شد.
این مطالعه با هدف بهبود درک گستردهتر از شرایط زمینشناسی لازم برای تشکیل الماسهای صورتی و دیگر انواع رنگها انجام شد.
پیش از این اعتقاد بر این بود که الماس های صورتی کشف شده در معدن آرگیل 1.2 میلیارد سال قدمت دارند. بر اساس مطالعه قدمت عناصر موجود در مواد بازیابی شده از معدن، اکنون تصور می شود که آنها حداقل 100 میلیون سال قدیمی تر باشند.
محققان بر این باورند که با استفاده از لیزر برای تجزیه و تحلیل مواد معدنی و سنگهای استخراجشده از کانسار آرگیل، این الماسهای گرانقیمت در طی تجزیه یک ابرقاره باستانی به نام نونا در حدود 1.3 میلیارد سال پیش شکل گرفتهاند.
سه عنصر کلیدی برای ایجاد الماس صورتی
محققان سه عنصر کلیدی برای ایجاد الماس صورتی را توصیف می کنند. اولین مورد کربن است که از حداقل 150 کیلومتری زیر سطح زمین منشأ می گیرد.
مورد دوم فشار است - که به عنوان استرس غیر همسانگرد و تغییر شکل پلاستیک شناخته می شود - که باعث می شود الماس ها انعکاس نور و خواص جذب خود را تغییر دهند.
سومین عنصر گمشده در حال حاضر فوران آتشفشانی است که الماس ها را به سطح زمین نزدیک تر می کند.
هوگو اولیروک، زمین شناس دانشگاه کرتین، به ABC News گفت: "من فکر می کنم بر اساس تحقیقات جدید بتوانیم تعداد بیشتری از این الماس ها را پیدا کنیم، اما این کار آسانی نیست."
به بیان دیگر، دو پوسته قاره ای حدود 1.8 میلیارد سال پیش با هم برخورد کردند و یک ابرقاره را تشکیل دادند.
محل این برخورد همان جایی است که امروزه الماس های صورتی کشف می شوند و خود تصادف باعث ایجاد تغییراتی در ساختار کریستالی این الماس ها شده و آنها را به رنگ صورتی تبدیل کرده است.
تقریباً 500 میلیون سال بعد، این ابرقاره از هم پاشید. این منطقه را ضعیف کرد و به ماگما اجازه داد فوران کند و الماس های صورتی را به سطح نزدیک تر کند.
این مهم است زیرا مطالعه کمربندهای کوهستانی تولید شده توسط فروپاشی ابرقاره می تواند منجر به کشف ذخایر جدید الماس صورتی در استرالیا، کانادا، روسیه و جنوب آفریقا شود.
اولیروک گفت: ما حداقل سه ابرقاره را می شناسیم.
بنابراین هر سنگی که در زمان شکسته شدن ته نشین شده باشد، همان هایی است که من به آنها نگاه می کنم.
[caption id="attachment_29896" align="alignnone" width="710"]
نمایی هوایی از معدن آرگیل – منبع برتر الماس صورتی در جهان – که تولید آن در 3 نوامبر 2020 پس از 37 سال فعالیت متوقف شد.[/caption]
معدن آرگیل در سال 2020 پس از 37 سال فعالیت بسته شد. این معدن تقریباً 90 درصد از عرضه جهانی الماس صورتی را بر عهده داشت.
منبع:
www.jewellermagazine.com
نظری ثبت نشده