به گزارش
پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ ابومحمد هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور بیان داشت: اولین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی کشور با هدف شناسایی استعدادهای این حوزه، ارزیابی دقیق متخصصان این حوزه، حمایت و توسط طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور به صورت کاملاً تخصصی در 4 رشته (3 رشته و یک زیر رشته) فست (0.1) یک دهم و (0.01)یک صدم، دامله و کاروینگ برگزار می شود.
وی افزود: داوری این مسابقات در دو مرحله انجام می شود که مرحله اول داوری پس از اعلام فراخوان برگزاری مسابقات و ارسال فیلم ها انجام گرفته و نفرات انتخابی مشخص شده اند و مرحله دوم داوری نیز طی روزهای 9 و 10 آبان در مسابقات تراش حضوری انجام و برگزیدگان انتخاب و اسامی برندگان در روز 11 آبان در مراسم اختتامیه اعلام و تقدیر می شود.
لزوم توجه به گوهرسنگ
رقابت 90 گوهر تراش در مسابقات ملی گوهر تراشی فردوس
هاشمی تصریح کرد: بعد از داوری مرحله اول و بررسی آثار ارسالی به دبیرخانه 50 نفر در رشته دامله، 20 نفر در فست، 20 نفر در کاروینگ انتخاب شدند تا در مرحله دوم و مسابقه تراش حضوری شرکت کنند.
وی ادامه داد: برای داوری این دوره از مسابقات با همکاری دفتر مسابقات ملی و بین المللی مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و طرح توسعه صنعت گوهر سنگ کشور تلاش شده که داوران سطح بالا انتخاب شوند لذا علاوه بر انتخاب داوران به نام و با تجربه در حوزه گوهر سنگ، توانمند سازی داوری هم انجام گرفته و از تعدادی از داوران جوان نیز دعوت شده است و در تیم داوری مسابقات از استانهای مختلف و در دره سنی مختلف حضور دارند تا توانمندی و تجربه انتقال یابد.
مجری طرح گوهرسنگ ایمیدرو اظهار داشت: برای جلوگیری از اعمال نفوذ و نظر انسانی در داوری های این مسابقات، برنامه ریزی هایی انجام شده تا داوری به صورت سیستمی و کدگذاری با دستگاه انجام شود و بر این اساس در فرایند داوری این مسابقات، داوران کدها را در سیستم وارد و بر اساس کدها امتیاز دریافت و بر اساس امتیازها اسامی برگزیدگان مشخص می شود.
وی خاطر نشان کرد: همزمان با برگزاری مسابقه ملی گوهر تراشی، رویدادهای بزرگ گوهر سنگی اعم از برگزاری 8 پنل تخصصی نیز به صورت آنلاین در سراسر کشور پخش خواهد شد.
هاشمی در ادامه بیان داشت: افتتاحیه نخستین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی صبح روز سه شنبه 9 آبان با حضور مسئولین کشوری و صنعتگران و هنرجویان و مهارت آموزان گوهر تراشی آغاز و در ساعات برگزاری مسابقات ورود خروج به سالن های برگزاری محدود است و روز پنجشنبه 11 آبان از ساعت 9 تا 12 مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان برگزار خواهد شد.
پیشنهاد تشکیل شرکت ملی گوهرسنگ
برند سازی گوهر سنگ های شهر فردوس و ورود به بازار های جهانی
وی در مورد دلیل انتخاب شهر فردوس برای برگزاری این مسابقات گفت: شهر فردوس در خراسان جنوبی دارای گوهر سنگ های بسیار خوب و معادن غنی عقیق است و در سال قبل نیز با حمایت ایمیدرو کارگاه مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید رادمرد تجهیز شده است و برگزاری مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی در شهر فردوس مقدمه ای برای معرفی گوهر سنگ های فردوس و برند سازی گوهر های خراسان جنوبی در گام بعدی و فراهم شدن زمینه برای ورود به بازار های جهانی است.
مجری طرح گوهرسنگ ایمیدرو افزود: سیاستگذاری این مسابقات در کمیته آموزش و کمیته پژوهش با مشارکت بخش خصوصی گوهر سنگ، بسیاری از آموزشگاه داران، دفتر مسابقات ملی و بین المللی مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و .. انجام شده است.
وی با اشاره به فعال بودن 11 کمیتیه در طرح گوهرسنگ ایمیدرو بیان داشت: کمیته الماس تلاش دارد پروپوزالی را مطرح بر اساس آن اقداماتی برنامه ریزی گردد تا واردات الماس خام، تراش الماس، تجهیزات و بررسی شود.
هاشمی در پاسخ به چرایی ورود ایمیدرو به برگزاری مسابقات ملی گوهر تراشی بیان داشت: متولی گوهر سنگ ها اجرای سند ملی توسعه گوهر سنگ های کشور است که ایمیدرو مجری طرح توسعه گوهر سنگ است و طرح توسعه گوهر سنگ مجری سند ملی است.
وی خاطر نشان کرد: سند ملی گوهر سنگ، یک سند جامع و حاصل تلاش پژوهشگران کشور است و در اجرای این سند 5 وزارت خانه و 20 سازمان و نهاد دولتی درگیر هستند و هر کدام اقدامات مشخصی دارند و در این سند 6 استراتژی اصلی و 45 اقدام تدوین شده است.
ما نمی خواهیم جای بخش خصوصی را تنگ کنیم
وی با تاکید بر اینکه اگر بخش خصوصی بتواند هر کدام از بخش های سند را اجرا کند ایمیدرو اجرای آن بخش را دو دستی تقدیم می کند اذعان داشت: ما نمی خواهیم جای بخش خصوصی را تنگ کنیم و در هر بخش و موضوعی که بخش خصوصی فعالیت دارد اعلام کند، ایمیدرو دیگر ورود نمی کند.
مجری طرح گوهرسنگ ایمیدرو بیان داشت: مسابقات گوهرتراشی در سال های قبل به صورت پراکنده در سطح کشور برگزار می شد ولی برای برگزاری مسابقات ملی مهارت رعایت یک سری پروتکل های خاص که فنی و حرفه ای اعلام کرده نیاز است که ایمیدرو در این راستا مجوزها و ضوابط مورد نیاز را از فنی حرفه ای گرفته و برگزاری مسابقات الگو سازی شده است و در سالهای آتی اگر افرادی بخواهند دومین و سومین مراحل مسابقات آزاد ملی گوهر تراشی را برگزار کنند ایمیدرو دیگر ورود نمی کند.
وی تصریح کرد: برای برگزاری این مسابقات رعایت پروتکل هایی از جمله رایگان بودن و عدم دریافت هیچ هزینه ای از شرکت کنندگان و اعلام افراد برگزیده در مسابقات ملی مهارت در رسته های مختلف و درج اسامی نفرات برگزیده در سایت ضروری است.
هاشمی یادآور شد: دلیل ورود ایمیدرو به عرصه اکتشاف این است که برای اکتشاف معادن بایستی یک متولی دولتی، برای اکتشافات سراسری هزینه کند و در حال حاضر نیز عملیات اکتشافی در 11 استان کشور به منظور توسعه این صنعت و اکتشاف یاقوت در حال انجام است.
بیشتر بخوانید:
قطب طلا و گوهرسنگ ایران،نه کارخانه دارد نه صادرات
کیش و چابهار باید قطب گوهرسنگ کشور باشد
انتهای پیام/
نظری ثبت نشده