مجری طرح گوهر سنگ ایمیدرو؛
هاشمی عنوان کرد: برای توسعه صنعت گوهرسنگ تامین و ایجاد امنیت سرمایه گذاری در تجارت گوهرسنگ ها ضروری است.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1402/09/25 | 11:09
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ سید ابو محمد، هاشمی مجری طرح گوهرسنگ ایمیدرو بیان داشت: برای ایجاد امنیت سرمایه گذاری در حوزه محصولات گوهر سنگ نیاز به کد گذاری و تدوین استانداردهای مورد نیاز برای توسعه گوهر سنگ است.
وی افزود: استاندارد سازی و شناسنامه دار کردن گوهر سنگ ها باید زیر نظر آزمایشگاه های متخصص و مطابق با معیارها و استانداردهای جهانی انجام شود که این مهم اولویت صنعت گوهر سنگ است.
هاشمی اذعان داشت: در این راستا نشست هم اندیشی فعالان حوزه آزمایشگاهی گوهر سنگ ها متشکل از فعالان آزمایشگاه های دولتی و خصوصی و جمعی از مدیران سازمان های مرتبط با حوزه استاندارد سازی و کد گذاری گوهر سنگ ها برگزار شد.
وی ادامه داد: در این نشست که با حضور مدیر مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران، مدیر کل نظارت بر تدوین استانداردهای صنایع غیر فلزی و گوهر سنگ ها، معاون نظارت بر اجرای استانداردهای صنایع غیر فلزی سازمان ملی استاندارد، دبیر شبکه راهبردی آزمایشگاه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس مرکز تحقیقات فناور ایران، جمعی از روسای دانشگاه ها و آزمایشگاه ها و پژوهشگاه ها و .. برگزار شد مشکلات آزمایشگاه ها بررسی و الزامات مورد نیاز برای استاندارد سازی آزمایشگاه ها و چگونگی کد گذاری گوهر سنگ ها با همکاری مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران مورد بررسی قرار گرفت.
مجری طرح گوهر سنگ ایمیدرو اظهار داشت: برای انجام این مهم باید آزمایشگاه های موجود در شبکه راهبری ثبت نام کنند و همزمان استاندارد سازی توسط سازمان استاندارد انجام و آزمایشگاه هایی شناسایی و به عنوان نمایندگان مرکز شماره گذاری کالا گوهر سنگ ها را آزمایش و کد گذاری کنند.
وی ادامه داد: امنیت سرمایه گذاری در حوزه گوهر سنگ ها بایستی مانند امنیت سرمایه گذاری در حوزه طلا باشد که مردم با خیال راحت برای سرمایه گذاری بتوانند یک الماس یا سنگ قیمتی دیگری را با شناسنامه استاندارد و مطمئن خرید و فروش کنند که این امر مستلزم داشتن آزمایشگاه های تخصصی است.
هاشمی تصریح کرد: اکنون گواهی هایی در برخی آزمایشگاه ها صادر می شود که می توان گوهر سنگ ها را بر اساس آن خرید و فروش کرد ولی باید این اطمینان 100 درصدی شود و این اعتماد ایجاد شودکه گوهر سنگ ها خرید و فروش شوند.
مجری طرح گوهر سنگ ایمیدرو افزود: وقتی استاندارد سازی انجام و آزمایشگاه های معتبر شناسایی و به مردم معرفی شود افرادی که علاقمند هستند سنگ های قیمتی خود را کد گذاری کنند می توانند به این آزمایشگاه ها مراجعه و گوهر سنگ های خود را اعتبار سنجی کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته به استناد سند ملی گوهر سنگ های کشور در مرکز فراوری ، مرکز اعتبار سنجی گوهر سنگ ها ایجاد شد که این مرکز یک مرکز هایتک است و جدید ترین دستگاه های روز دنیا در حوزه گوهرشناسی در این مرکز وجود دارد و به طبع آن آزمایشگاه هایی را باید توانمند و استانداردسازی کرد تا این آزمایشگاه ها با اعتبار سنجی و کدگذاری گوهر سنگ ها امنیت سرمایه گذاری در حوزه تجارت گوهر سنگ ها را ایجاد کنند.
مجری طرح گوهر سنگ ایمیدرو اذعان داشت برای انجام این مهم نیاز به آموزش هایی است که این آموزش ها نیز در دو سطح داخلی و خارجی ارائه خواهد شد که آموزش های خارجی و ارتباطات خارجی از طریق مرکز تحقیقات و فرآوری ایران انجام می گیرد و برای آموزش های داخلی از زیرساخت سازمان فنی و حرفه ای استفاده خواهد شد.
هاشمی در ادامه بیان داشت: در این نشست شورای هم اندیشی آزمایشگاه های گوهر سنگ متشکل از فعالان آزمایشگاه های دولتی و خصوصی تشکیل شد و این شورا مصوب کرد کمیته تخصصی تدوین استانداردها ذیل این شورا ایجاد شود و جلسات شورا نیز به صورت مرتب برگزار گردد.
وی گفت: همچنین در این نشست مقرر شد پیشنهادات بخش خصوصی به صورت عام و در کل زنجیره ارزش جهت تدوین ضوابط و معیارهای اکتشاف ، استخراج و آزمایشگاه ها گوهر سنگ برای ارائه به وزارت صنعت و معدن و تجارت واصل شود.
مجری طرح گوهر سنگ ایمیدرو با تاکید بر اهمیت تدوین استانداردها در زنجیره ارزش گوهر سنگ ها ادامه داد: تدوین استاندارد ها در حوزه گوهر سنگ ها نیاز به خلق قانون جدید ندارد و حرکت بر اساس قوانین فعلی است و فقط باید از قوانین سازمان استاندارد برای تدوین استانداردهای گوهر سنگ ها تبعیت کند.
هاشمی تصریح کرد: هدف از انجام این مهم علاوه بر ایجاد امنیت سرمایه گذاری تجارت گوهر سنگ ها، توانمند سازی بخش خصوصی است تا با همکاری آزمایشگاه های متخصص و کارشناسی استانداردهای لازم قوانینی در حوزه گوهر سنگ ها تدوین و ممیزی آزمایشگاه ها به خوبی اجرا شود.
وی ادامه داد: مبتنی بر سند ملی گوهر سنگ ها ایمیدرو هم مجری طرح توسعه گوهرسنگ ها است و هم دبیر شورای راهبردی لذا تلاش دارد شورای راهبردی توسعه گوهر سنگ را در تمامی 31 استان داشته باشد و همچنین برای تشکیل شورای عالی توسعه گوهر سنگ ها نامه نگاری هایی با رئیس جمهور انجام داده است که اگر اجرایی شود اهداف طرح توسعه گوهر سنگ ها زودتر محقق خواهد شد.
انتهای پیام/
ترند
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده