استاندارد سازی گوهرسنگ ها کار دانشگاه است
استاد مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی: استاندارد سازی و تعریف استانداردها یک کار علمی و تخصصی در حیطه دانشگاه است و حمایت صنف برای برگزاری دوره استاندارد سازی گوهرسنگ ها و ایجاد کمیته استاندارد سازی کار درستی نیست.
علی اصغر کشانی(نویسنده)
1402/09/27 | 15:09
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا ، گلدنیوز ؛ دکتر فریبرز مسعودی ، گوهر شناس و استاد مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی بیان داشت: صنعت گوهر سنگ نسبت به پتانسیلی که دارد در جایگاه خود قرار نگرفته و تحول در عملکرد الزام توسعه صنعت گوهر سنگ ها است.
ایشان تاکیدکرد: تا کنون دانشگاه، اتحادیه، صنف، مراکز دولتی و سیاستگذاران به تنهایی این تحول را نتوانسته اند انجام دهند و عجله و شتابی که برای تحول داشته اند باعث شده که نتوانند مشکلات حوزه گوهر سنگ ها را رفع کنند.
وی افزود: تحول در صنعت گوهر سنگ ها 3 رکن تصویب و اصلاح سیاست گذاری های کلان، ساخت تولید و تجارت، تحقیق و توسعه و برنامه ریزی و آموزش را دارد که در بخش تصویب و اصلاح سیاستگذاری های کلان بخش های دولتی مانند سازمان صمت، وزارت علوم، ایمیدرو باید ورود کنند.
مسعودی ادامه داد: در بخش ساخت و تولید و تجارت نیز انجمن ها، صنف، اتحادیه ها باید به وظایف خود عمل و مشکلات صنف را احصا و به مراکز علمی و سیاستگذاری اعلام کنند و نباید وارد حوزه های اجرا و آموزش شوند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه نیز به عنوان رکن سوم نیز باید به بخش تحقیق و توسعه و آموزش و برنامه ریزی متمرکز شود اذعان داشت: در حال حاضر همه به این باور رسیده اند که توسعه گوهر سنگ ها ملزم به ایجاد تحول است ولی تحول در مسیر درستی طی نمی شود و بایستی با برنامه ریزی تحول پیش برود.
این استاد مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: برای رفع خلاء های موجود در گوهرسنگ ها نباید راه و مسیر را اشتباه رفت و بایستی مسیر تحول مشخص و وظایف هر بخش تعریف شود.
وی با اشاره به فعالیت 12 ساله مرکز گوهرشناسی دانشگاه شهید بهشتی و اینکه این مرکز 3 سال است قطب گوهر شناسی کشور است بیان داشت: در بخش تحقیق و توسعه نقش دانشگاه از معدن تا بازار گوهر سنگ برنامه ریزی شده است.
مسعودی با تاکید بر ضرورت تفکیک و انجام وظایف هر کدام از این بخش های سه گانه بیان داشت: این مثلث بدون توجه به یکدیگر و گرفتن نظرات کارشناسی از هر بخش نمی تواند به تنهایی نقش تاثیر گذاری داشته باشند.
وی بر ضرورت تعامل و برگزاری نشست های مشترک دانشگاه با صنف و دولت و سیاست گذاران به عنوان اضلاع سه گانه مثلث تحول در صنعت گوهر سنگ اظهار داشت: علم دانشگاهیان و تجربه فعالین صنعت گوهر سنگ در کنار هم می تواند راه درست توسعه را مشخص کند.
منصوری خاطر نشان کرد: در دوران ده ساله فعالیت دانشگاه هیچ حمایت مالی از سوی صنف و دولت نداشته و اعتقادی بر حمایت از دانشگاه نبوده و تفکری در صنف و دولت برای چگونگی حمایت از بخش ها نبوده است.
وی بر ضرورت پرهیز از موازی کاری و ورود به حیطه وظایف هر بخش تاکید کرد و بیان داشت: حمایت صنف برای برگزاری دوره استاندارد سازی گوهرسنگ ها و برگزاری آموزش و ایجاد کمیته استاندارد سازی کار درستی نیست.
مسعودی تصریح کرد: استاندارد سازی و تعریف استانداردها یک کار علمی و تخصصی در حیطه دانشگاه است و باید افراد تحصیلکرده و با تجربه در این حوزه در کمیته استاندارد سازی حضور داشته باشند.
گوهر شناس و استاد مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی همچنین بر تعیین و مشخص شدن ساختار و افرادی که باید در کمیته استاندارد سازی حضور داشته باشند تاکید کرد و ادامه داد: استاندارد سازی یک کار تخصصی است که بایستی در ترکیب کمیته استاندارد سازی، یک نفر کانی شناس، یک نفر از اعضای صنف و افراد با تجربه حوزه استاندارد سازی وجود داشته باشند.
وی گفت: با توجه به اینکه بخش دولتی و یا صنف نمی تواند آزمایشگاه مرجع باشد و تغییرات علم و تکنولوژی بسیار سریع رخ می دهد و نیاز به مطالعه به روز دارد، بایستی یک مرکز علمی کنار آن قرار آزمایشگاه قرار گیرد.
فریبرز مسعودی در ادامه با تاکید بر اهمیت ایجاد ارتباط و استفاده از نظرات تخصصی و کارشناسی هر یک از سه رکن تحول صنعت گوهر سنگ ها بیان داشت: ایجاد تحول و توسعه در صنعت گوهر سنگ ها نیاز به بازنگری در عملکرد بخش ها دارد و هر کدام از بخش ها بایستی با رصد و برنامه ریزی به سراغ تحول در صنعت گوهر سنگ ها بروند.
وی در ادامه بیان داشت: در حال حاضر مرکز گوهر شناسی دانشگاه در 4 بخش زنجیره تولید تا مصرف صنعت گوهر سنگ اعم از تامین مواد اولیه، تولید محصولات، بازار فروش و مارکت ورود کرده و تحقیقات علمی خود را در هر بخش به شکل اختصاصی انجام داده است.
گوهر شناس و استاد مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه اکنون علم و دانشگاه در خدمت صنعت و دولت است اذعان داشت: اکنون با توجه به اینکه دیگر شکی نیست که باید تحولی در توسعه گوهر سنگ ایجاد شود دیگر باید بر چگونگی ایجاد این تحول و نقش و وظایف هر یک از بخش های سیاستگذاری و علمی و صنفی توجه و بحث شود.
منصوری در ادامه با بیان اینکه برای توسعه صنعت گوهر سنگ بایستی آینده پژوهی شود و از نیروهای پیشران بهره برد اظهار داشت: برای توسعه صنعت گوهر سنگ باید به حوزه تکنولوژی های برتر ورود کرد تا بتوانیم به تولید انواع سنگ های مصنوعی دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دانشگاه بر اساس نیاز صنعت تحقیقاتی را در دست اجرا دارد ادامه داد: مرکز گوهر شناسی دانشگاه شهید بهشتی صنعت طلا و جواهر را به عنوان ماتریسی می بیند و باید تکنولوژی های برتر را در آن دیده شود لذا بخش پایش و استاندارد سازی از سطوح این ماتریس هستند.
ترند
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده