ظرفیت طلاسازی و گوهرسنگ ها در اشتغال
معاون صنایع دستی استان فارس از آموزش هنرجویانی بالغ بر 1000 نفر در استان فارس و تاسیس قریب 30کارگاه در سطح این استان خبر داد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/06/09 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز،حیدر علی زاهدیان نژاد معاون صنایع دستی استان فارس ، با اشاره به تصویری کلی از صنایع دستیِ تولیدی در استان فارس، اظهار کرد: در این استان 80رشته دستی فعال بوده که یک بخش آن، ظرفیت طلاسازی سنتی و دستی است.
وی از جامعه آماری 500 نفریِ فعالان در این هنرصنعت خبر داد و افزود: گوهرسنگ ها و تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی هم به این بخش اضافه می شود.
به گفته زاهدیان فعالانِ حوزه گوهرسنگ، همچون دیگر هنرمندان صنایع دستی استان فارس، تسهیلات ارزان قیمت دریافت می کنند. در این بین "گوهرسنگ" رشته ای اشتغال زا بوده و پتانسیل خاصی دارد.
این صنعت هنری ظرفیت بالایی برای اشتغال خانگی دارد و در نتیجه وام هایی با بهره کم را به خود اختصاص می دهد. که این شیوه به بالا بردن ظرفیت طلاسازی و رشته های مرتبط با گوهر سنگ ها بسیار کمک می کند.
حوزه آموزشِ این رشته نیز در دو سطح دولتی و خصوصی پیاده سازی می شود که زیر مجموعه معاونت صنایع دستی قرار می گیرد. این فرایند شامل آموزشِ منتج به اشتغال خواهد بود و این مجموعهی دولتی در زمینهی تسهیلات دهی به همه سطوح آموزشی از جمله فنی و حرفه ای فعال است.
زاهدیان معتقد است رشته گوهر تراشی جز مشاغل "لوکس" محسوب می شود و هنرمندان زیادی از میان دختران و پسران بدان تمایل پیدا می کنند. در این راستا بالغ بر 1000 نفر در استان فارس آموزش دیده اند و قریب 30 کارگاه در سطح استان مشغول به گوهرتراشی با ماده اولیهی گوهر هستند.
در این میان تمایل برای عقیق تراشی بین هنرمندان استان فارس بیش از سایر سنگ های قیمتی طرفدار دارد و هم اینک انواعِ سنگ ها برای تراش در اختیارِ کارگاه های تراش سنگ قرار دارد.
به گفته زاهدیان بخشی از این فرایند توسط تولیدکنندگان استان صورت می گیرد. ضمن اینکه آموزشگاه ها و مراکز طلاسازی در شهر شیراز و سایر نقاط استان تاسیس شده است و پتاسیل خوبی برای فروش محصولات وجود دارد. پتانسیل اصلی ما در جهت صادرات و کشورهای حوزه خلیج فارس گرایش دارد.
معاون صنایع دستی استان فارس حفظ کارگاه های موجود را حائز اهمیت بسیاری دانست و افزود: نباید اجازه دهیم کارگاه ها که ظرفیت طلاسازی دارند به انحراف بروند؛ لذا ابتدا باید به بازار دقت کنیم و پس از سفارش گیری، اقدام به توسعه کسب و کار نماییم.
حرکت بر خلافِ این رویه موجب به زمین خوردن و بروز اثراتی سوء خاصه برای نسلِ جوان خواهد بود.
اما گروهی که به صورت سنتی هنرصنعت طلاوجواهر را دنبال می کنند، با چه وضعیتی رو به رو هستند؛ زاهدیان در اینباره به خبرنگار گلد نیوز گفت: وقتی بازار رو به صنعتی شدن پیش رود، قطعا به هنرمند سنتی کار آسیب وارد می شود؛ مگر اینکه بخش سنتی جایگاهِ هنری بروز و ظهور یافته بیشتری داشته باشد. در این میان کسانی که به صورت کاملا هنری فعال هستند، بازار و مخاطبان خاص خود را دارند.
وی همچنین از حمایت نمایشگاهی از این هنرمندان طلاساز خبر داد و افزود: پیش از کرونا چندین نمایشگاه خاصه با همکاری سازمان فنی و حرفه ای برپا کردیم و می توان گفت یکی از راه های معرفی، عرضه و فروش محصولات، برگزاری همین نمایشگاه هاست.
زاهدیان به حضور هنرمندان طلاساز و سنگ تراش شیرازی در نمایشگاه مهر ماه نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس تجربه های قبلی، بالغ بر 80 درصد نمایشگاه از سوی فعالانِ استان فارس پر می شود.
همه اتحادیه ها و تشکل ها در استان فارس، جایگاه خاص و ارزنده ای در نمایشگاه تخصصی طلاوجواهر خواهند داشت و در این بین، معاونت صنایع دستی تلاش دارد، نقش حمایتی خود را حفظ کند. تا ظرفیت طلاسازی و رشته های مرتبط محفوظ بماند.
بنا به گفته زاهدیان مجوز ساخت زیورآلات سنتی از جمله طلا یا سایر فلزات گرانبها، از سوی این معاونت اعطا می شود و از طرفی اتحادیه نیز جنبه صنفی فروش طلاوجواهر را مدیریت می کند.
معاون صنایع دستی استان فارس در پایان سخنان خود در مصاحبه با گلد نیوز طلاوجواهر را صنعتی گران معرفی و تاکید کرد: مسلما نوسانات بازار در نهایت تاثیری مثبت برای صنعتگران نخواهد داشت؛ لذا باید حمایت کرد تا حوزه فلزات گرانبها به ثبات برسد.
اسناد بالادستی باید به گونه طرح ریزی گردد تا ثبات نسبی در بازار حفظ شود. از طرف دیگر کشورهای همسایه را باید در نظر داشت؛ کسانی که کمر همت برای جذب هنرمندان ایرانی بسته اند و در نهایت هنرصنعت طلاوجواهرِ آن ها، در جوارِ ایران رشد می کند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
گوهرتراشی
حیدر علی زاهدیان نژاد
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده