از سنگ های طبیعی تا سنگ های آزمایشگاهی
رئیس و موسس انجمن گوهرنشانان طلاوجواهر با اشاره به واردات سنگهای زینتیِ آزمایشگاهی به کشور تاکید کرد بسیاری فروشندگان نسبت به خرید و فروش این نوع سنگها اطلاع و آشنایی ندارند.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/06/27 | 00:06
حمیدرضا علیمردانی رئیس و موسس انجمن گوهرنشانان طلاوجواهر در مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی "گلدنیوز" درباره روندکار و ماهیتِ انجمن گوهرنشانان اظهار کرد: سال 68 که وارد این حرفه شدم، جوانب این کار را به قدری جذاب دیدم که تا امروز 32 سال در این حرفه فعال هستیم. در ابتدا آموزش می دیدم و همواره دغدغه ای از سنگ های طبیعی در ذهن داشتم که با وجود قدیمی ترین کشور در حوزه فراوری سنگ های زینتی و طلاوجواهر [چرا در سطح قابل قبول قرار نگرفته ایم]؟!
به گفته این متخصص حوزه سنگ های زینتی، ایرانیان اولین مردمانی بوده اند که سکه طلا را در زمان داریوش هخامنشی طراحی و تولید کردند و سپس دیگر کشورها به این عرصه دست یافتند. همچنین اولین ریخته گری فلزات قیمتی از سوی ما ایرانیان با سبکی جالب و جذاب انجام می گرفت.
علیمردانی از منظر زیبایی شناختی، ایران را جز 4کشور برتر مصرف کننده زیورآلاتِ طلاوجواهر نامید و افزود: این پتانسیل ها در کشورمان وجود دارد و دارای تکنیک، منابع، تجربه و پیشینه ای غنی هستیم؛
اما در حوزه مدیریت و سمت و سو دادن به صادراتِ این هنرصنعت کم کاری کرده ایم و بالاترین درصد این نقیصه نیز به خود صنعتگران باز می گردد.
علیمردانی افزود: ما همچنین اثبات کردیم که هیچ مزاحمتی نداریم و قصد جهت دهی به این صنف را داریم. از طرفی تلاش می کنیم با به روز کردن صنف، فعالان را در برابر واردات مجهز کنیم. از اعضای صنف و برگزار کنندگان نمایشگاه درخواست کردیم تا به صورت صنفی به این حوزه ورود کنیم.
چراکه نمایشگاه باید به سمت و سویی رود تا شرکت کنندگان هزینه کنند تا صنوفِ موفق دیگر کشورها، نمایشگاه های سایر ملل را رها کنند و ما با هتل و امکانات رایگان، آن ها را جذب خود کنیم.
موسس انجمن گوهرنشانان درباره عملکرد این نهاد گفت: آموزش ابزاری است که صادرات را نهادینه کنیم و در این حوزه دنبال این مهم هستیم که باید به سمت ارز آوری برویم.
البته تامین نیاز داخلی هم مهم است ولی بیشتر باید به سمت صادرات محوری حرکت کنیم تا در این صورت، خریدار داخلی، محصولِ ما را در کنار محصولاتِ سایر رقبا از جمله چین و تایلند و ترکیه و ایتالیا خریداری کند.
علیمردانی معتقد است در این راستا باید در حوزه طراحی، دیزاین، کیفیت و صادرات فعال تر شویم. انجمن گوهرنشانان در این راستا سیستم آموزشی مدرن و پیشرفته را طراحی کرده است.
افرادی که به تازگی وارد این حوزه می شوند را آموزش دهیم و از دیگر سو برای فعالانِ صنفی نیز سال یکی دو بار دوره های ارتقایی را برگزار می کنیم.
علیمردانی همچنین از وجود بنگاه کاریابی در ذیل این انجمن خبر داد و افزود: افرا خواستارِ دوره های کاری یا افارد بیکار رزومه و اطلاعات خود را آپلود کرده و کارخانه داران، فعالانِ متخصص را گزینش و مستقیما با آن ها وارد مذاکره شده و جذب شان می کنند.
این روش در چشم اندازی سه ساله، تا 5هزار نیروی کار را جذب خواهد کرد؛ البته به شرطی که پرزنتِ درست و منطقی باشد اما متاسفانه به گونه جا افتاده است که افراد جویای کار وارد این حوزه نمی شوند و تصور دارند که حتما باید شرایطی ویژه و هزینه ای هنگفت در اختیار داشته باشند.
حال آنکه وقتی تکنیک کار فرا گرفته شود، یک فرد متخصص به عنوان یک اپراتور وارد کار شده و کارخانه دار ابزار و خدمات را در اختیار او می گذارد.
علیمردانی همچنین در باره مسابقه گوهر تراش به "گلدنیوز" خبر داد: هر ساله مسابقه ای نظیر المپیاد برگزار می کنیم که در حقیقت نوعی تبادل اطلاعات میانِ فعالان این صنف است.
داورانی پیشکسوت از صنف انتخاب شده و نمونه کار مثلا تراش نوع خاصی از سنگ زینتی را در روز مسابقه اعلام می کنیم و بچه ها با مواد اولیه و ابزارآلات شروع به تولید می کنند و جوایزی با حمایت سازمان فنی و حرفه ای به نفرات برتر تعلق می گیرد.
وی درباره مجوز انجمن نیز گفت: ما به عنوان یک ان جی او ثبت شرکت شده ایم و مجوز از سازمان فی و حرفه ای و اتحادیه تولید و صادرات طلاوجواهر دریافت شده و البته مجوز وزارت ارشاد را نیز داریم.
علیمردانی انجمن مخراج کاران را نیز زیر مجموعه گوهرنشانان عنوان کرد و گفت: هر فعال صنعتی طلاوجواهر که در حوزه سنگ های زینتی فعالیت دارد، زیر مجموعه ما جای می گیرد؛ حتی کسانی که سرتیفیکیت ها را ارائه می دهند.
رئیس و موسس انجمن گوهرنشانان طلاوجواهر از ارائه گواهی های بین المللی (certificate ) خبر داد و گفت: ما با هند، تایلند و ترکیه تفاهمنامه امضا کرده ایم و بر اساس گفتگو با هندوستان، به خاطر تحریم نمی توانند وارد تفاهمنامه مستقیم با ما شوند ولی ما با این سه کشور همکاری خواهیم کرد که شامل مجموعه جی.آی.اِی هستند.
برخی بچه های فعال در دانشگاه شهید بهشتی نیز از ذیل مجموعه گوهرنشانان خارج شده اند و امروز با توجه به سیل واردات سنگ های آزمایشگاهی، دانش کافی را در اختیار نداریم و فرهنگِ استفاده از آن در میان جواهر فروشان ما به خوبی جا نیفتاده است،
همین موضوع باعث شده سنگ های آزمایشگاهی جایگزینِ سنگ های واقعی شده ولی بسیاری فروشندگان ما نمی دانند که این سنگ های آزمایشگاهی را به جای سنگ های طبیعی به فروش می رسانند.
رئیس و موسس انجمن گوهرنشانان طلاوجواهر آزمایشگاه این مجموعه را نیز بسیار به روز معرفی کرد و افزود: تمام سنگ های قیمتی که به صورت آزمایشگاهی وارد کشور می شود، قابل تشخیص است،
می توانیم تکنولوژی آن را بررسی کنیم و بسته به نوعِ سنگ، گواهی مورد نظر بین 2 ساعت تا 2 روز صادر می شود. همچنین مشتریان می توانند از طریق بارکدخوان گوشی های همراه، اطلاعاتِ هر سنگ را کسب کنند. سایت ما هم بنام ggia.ir در فضای مجازی قابل دریافت است.
انتهای پیام /
ترند
پیشنهاد ویژه
سنگ های قیمتی
انجمن گوهرنشانان
گوهرتراش
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده