نایب رییس اتحادیه طلافروشان استان البرز

سود هنر ایرانیان در جیب ترکیه

نایب رییس اتحادیه طلافروشان استان البرز گفت: منافع طلبی و غفلت مسئولین از حمایت تولید داخل موجب رکود در بازار طلای ایران و رونق و فروش تولیدات ترکیه شده است

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/08/11 | 00:08

نظری ثبت نشده

سود هنر ایرانیان در جیب ترکیه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ محمود فتاحی نائب رییس اتحادیه طلافروشان استان البرز گفت: با توجه به اینکه واردات مصنوعات طلا به کشور قاچاق محسوب می شود  ولی متاسفانه بخشی از تولیدات کشور ترکیه از کانال هایی وارد کشور و در بازار پخش می شوند.به خاطر بی توجهی ها سود هنر ایرانیان در جیب ترکیه سراریز میشود.

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل کشور ما عدم نظارت است و متاسفانه در همه صنایع از کیفیت ماشین های تولید داخل تا صنف طلا نظارت وجود ندارد گقت: اگر نظارت در کشور تقویت شود می توان جلوی بسیاری از ضرر هایی ناشی از ورود کالای قاچاق به کشور را گرفت.

فتاحی اظهار داشت: در کشور ما همیشه حمایت از تولید و کالای داخلی کم و ضعیف بوده است ولی در صورتی که دولتمردان و مسئولین  حمایت هایی را از کارگاه های صنف طلا و جواهر جهت صادرات کالاهای تولیدی انجام دهند، می توان شاهد رونق بازار طلا و جواهر و توسعه صادرات و در نتیجه افزایش گردش مالی در کشور باشیم.

وی با اشاره به اینکه تاریخچه ساخت و تولید زیور آلات و مصنوعات فلزات قیمتی ایران به دوره هخامنشیان بر می گردد که ظرافت ساخت این مصنوعات با توجه به نبود ابزار و ماشین آلات برای تولید کنندگان امروزی هم حیرت آور است افزود: عدم حمایت دولتمردان باعث شده است ایران که دارای سبقه و پیشنیه و سبک در صنعت طلا سازی است و بیش از 5 تا6 هزار سازنده طلا دارد، به جای برسد که تبدیل به وارد کننده طلا از کشوری مانند ترکیه که چندان سابقه ای در طلاسازی ندارد، بشود.  

فتاحی اظهار داشت: در حال حاضر نیز طلاسازان ایرانی دارای افتخارات زیادی در مسابقات و المپیاد های طلا هستند وهنرمندان ایرانی توانسته اند در صنعت طلا سازی دارای مقام دوم مسابقات برزیل و مقام سوم مسابقات روسیه و چندین دیپلم افتخار را کسب کنند.

نایب رییس اتحادیه طلافروشان استان البرز خاطر نشان کرد: متاسفانه رکود در بازار طلای باعث شده علاوه بر مهاجرت بسیاری از جوانان  آموزش دیده در آموزشگاه های ما و ماهر در زمینه طراحی جواهرآلات، بسیاری از طلا سازان یزد، شهری که از مهدهای تولید طلای ایران است، کار در بازار طلای ترکیه را به کار در کشور ترجیح دهند.

فتاحی اظهار داشت: یکی از دلایل استقبال و مهاجرات این قشر به کشور ترکیه  حمایت هایی است که دولت ترکیه در ازای راه اندازی کارگاه های طلاسازی به آن ها ارائه می دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه عرق ملی در مرم از بین رفته است و همه به سمت برند خارجی می روند و به تولید و رونق داخلی و ایجاد گردش مالی در کشور و بهبود اقتصاد نیستند گفت: برخی از کارگاه های ساخت و تولید طلا و جواهر نیز از کد رهگیری خود برای کالاهای قاچاق استفاده می کنند.

نایب رییس اتحادیه طلافروشان استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان البرز بیش از 1200 مغازه طلا فروشی وجود دارد که حدود 600 مغازه طلا فروشی در مرکز استان و شهر کرج واقع شده است.

وی با بیان اینکه این استان دارای چند کارخانه طلا سازی مهم است که تولیدات این کارخانه ها بازار تهران را تغذیه می کنند افزود: در این استان اساتید خبره و ماهری در آبکاری، تعمیر، ساخت تک سفارش و مخراج کاری فعالیت می کنند.

فتاحی افزود: در استان البرز یک آموزشگاه طلا و جواهرسازی فعالیت دارد که برگزار کننده دوره های مربوط به طلا و جواهر است و پس از اتمام دوره آموزشی هنرجویان به آنها  مدرک رسمی و بین المللی از فنی و حرفه ای اعطا می شود که داشتن این مدرک برای گرفتن پروانه کسب الزامی می باشد.

لزوم تسهیل در صدور پروانه کسب صنف طلافروشان

نایب رییس اتحادیه طلافروشان استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از روند سختگیرانه دریافت پروانه و مجوز کسب از اتحادیه های طلا و جواهر گفت: قرار دادن برخی شروط سخت برای مکان ایجاد کارگاه تولیدی اعم مسلح نمودن کف و دیوار وسقف محل فعالیت به بتون آرمه و حداقل متراژ17 متر و .. باعث شده افرادی که می خواهند غیر مجاز فعالیت نکنند و از اتحادیه طلا و جواهر هم نمی توانند مجوز دریافت کنند، برای دریافت مجوز از سازﻣﺎن ﻣﯿﺮاث ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳﺘﯽ و ﮔﺮدﺷﮕﺮي اقدام کنند و از این سازمان پروانه احداث کارگاه تولید زیور آلات و صنایع دستی را دریافت کنند.

وی خاطر نشان کرد: این کارگاه های تولیدی به نوعی از زیر نظر اتحادیه طلا و جواهر خارج هستند و نمی توان بر عملکرد آنها نظارت داشت که اگر اتحادیه ها کمی تسهیل در صدور مجوز کسب انجام دهند می توانند زمینه را برای فعالیت و اشتغال این سازندگان خرد و سازندگان تک سفارش فراهم کنند.

 انتهای پیام/

اخبار اتحادیه طلا در استان های مختلف کشور را از سایت بازار طلا میتوانید دنبال کنید.

برچسب:

البرز

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت