تعرفه 4 هزار دلاری شمش طلا در ترکیه
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان گفت: نمایشگاه جواهرات استانبول فرصت تجاری بی نظیری است برای رشد و توسعه صنعت جواهرات ؛ ولی برای نمایشگاه امسال ، دولت ترکیه ، عوارضی حدود 4 هزار دلار برای یک شمش طلا را تعیین کرده بود که با این افزایش عوارض ، صادرات و واردات طلا ترکیه مختل شده و تقریبا متوقف شده بود.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/07/18 | 12:07
پنجاه و ششمین دوره نمایشگاه جواهرات استانبول (IJS) که به عنوان یکی از پنج نمایشگاه برتر جواهرات در جهان شناخته می شود، از 2 تا 5 اکتبر 2024 مصادف با 11 تا 14 مهر 1403 در مرکز نمایشگاه استانبول برگزار شد. به همین بهانه با محسن طلایی مینایی که از این نمایشگاه و شهرک طلای استانبول بازدید داشته است ، گفتگویی انجام داده ایم.
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا گلدنیوز ؛ محسن طلایی مینایی، رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان بیان داشت: نمایشگاه جواهرات استانبول 2024 در مقایسه با 30 تا 40 دوره قبلی ، بسیار خلوت تر بود و هیچکس خرید نمی کرد.
وی افزود: این تصمیم دولت ترکیه که یا از روی اشتباه و یا با هدف و منظوری خاص گرفته شده است باعث شده بود که صادرات و واردات طلا و جواهر ترکیه از مسیر رونق خارج شود.
طلایی مینایی عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر اصفهان تصریح کرد: البته این تصمیم دولت ترکیه ، افزایش تعرفه به حدود 4 هزار دلار ، شامل تولیدات داخلی نبود و حمایت از تولید داخلی همچنان باقی بود و تولیدکنندگان داخلی برای تولید و فروش داخلی از بانک مرکزی ترکیه به میزان مورد نیاز تولید ماهیانه خود، شمش طلا به قیمتی کمتر از آن 4 هزار دلار دریافت می کنند.
وی اذعان داشت: یعنی قیمت طلا برای مردم عادی بالا نرفته بود و فقط این افزایش برای صادرات و واردات بود که به همین جهت نمایشگاه این دوره استانبول خلوت و تجارت طلا در ترکیه متوقف بود.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان بیان داشت: برخی در بیان دلیل این تصمیم دولت ترکیه عنوان می کردند، با توجه به اینکه ایران از ترکیه واردات طلا برای رفع تعهدات ارزی دارد و از ابتدای امسال 30 تا 40 تن طلا از ترکیه واردات داشته است، دولت ترکیه این تصمیم را گرفته و این عوارض 4 هزار دلاری را تعیین کرده است و احتمال می دادند که زمانی که رفع تعهدی ارزی ایران و فروش طلا به ایران تمام شود تعرفه به قیمت قبل برگردد.
طلایی مینایی گفت: نمایشگاه جواهرات استانبول یک رویداد تاثیر گذار در صنعت طلا و یکی از نمایشگاه های کامل به لحاظ ارائه جدیدترین فناوریها و ماشین آلات، تجهیزات و ابزار آلات طلا سازی و آشنایی با دانش و فناوریهای نوین و گردهم آمدن متخصصان صنعت طلا از سراسر جهان است و امسال نیز از 77 کشور در این نمایشگاه شرکت کرده بودند.
وی با اشاره به اهمیت حمایت از صنعت طلا و جواهر در رشد و توسعه آن بیان داشت: در سالهای 1365 و 1366، اغلب طلاهای دست دوم ایران را به ترکیه صادر می کردیم و ترکیه هم خریدار طلای دست دوم ایرانی بود تا بعد از سال 1380 صنعت طلا ترکیه شروع به پیشرفت کرد و متاسفانه صنعت طلای ایران با قدمت چندین هزار ساله، با قوانین و تصمیمات غیر کارشناسی همچون قانون مالیات بر ارزش افزوده نابود شد.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر نیز اجرای سامانه جامع تجارت که نسنجیده است و نمی تواند در بازار طلا موفق باشد ، تهدیدی برای صنعت طلا است و اجرای این قانون باعث می شود بسیاری از طلا فروشان از صنعت بروند همانطور که در چند وقت گذشته که قرار بر اجرای سامانه بود، بسیاری از فعالان از صنف طلا رفتند.
طلایی مینایی اظهار داشت: سرمایه هم مانند انسان هوش دارد و وقتی به سرمایه فشار بیاید و خود را در خطر ببیند فرار می کند، با اجرای این سامانه سرمایه صنف طلا وارد کشورهای دیگر و یا کارهای دیگری خواهدشد.
وی ادامه داد: از مسئولین درخواست می شود که برای جلوگیری از خروج سرمایه و نابودی صنف، در تصمیم گیری های حوزه طلا از نظر متخصصین صنف استفاده شود.
طلایی مینایی با بیان اینکه متاسفانه ایران به دلیل برخی قوانین دست و پا گیر در برگزاری نمایشگاه هم نمی تواند نمایشگاه طلا و جواهر را به شکل ترکیه برگزار کند اذعان داشت: برخی از کشور های چون ایتالیا ، هند، ترکیه، روسیه و کشور های شاخص در صنعت طلا هر ساله درخواست دارند در نمایشگاه اصفهان غرفه داشته باشند ولی چون بر اساس قوانین نمی توانند کالاهای خود را به عرضه بگذارند و یا بفروشند به نمایشگاه ها نمی آیند. در صورتی که حداقل حمایت دولت از صنعت طلا می تواند این باشد که در زمان برگزاری نمایشگاه اجازه داده شود که کالای نمایشگاهی فروخته شود، که علیرغم پیگیری چندین باره انجمن متاسفانه این امر اجرایی نشده است و به همین جهت نمایشگاه های تخصصی صنعت طلا و جواهر ما نسبت به نمایشگاه ترکیه بسیار عقب تر است.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان در ادامه گفتگو با گلدنیوز با اشاره به بازدید از «شهر طلای استانبول» یکی از عوامل پیشرفت صنعت طلاسازی در ترکیه را تاسیس شهرک طلا و صنعتی شدن صنف طلا در این کشور عنوان کرد و بیان داشت: ما در سال 1381 تصمیم به ساخت شهرک طلا در ایران گرفتیم و ترکیه در سال 82 تصمیم به ساخت شهرک طلا گرفت و در نهایت 5 تا 6 سال بعد شهرک طلا را راه اندازی کرد و اکنون چندین سال است که شهرک طلای ترکیه فعالیت دارد.
وی گفت: راه اندازی شهرک طلا بر روی توسعه تولید و صادرات طلا تاثیر زیادی دارد و گرد هم آمدن زنجیره تولید و طلاسازی، از تمام رسته های جوشکاری، آبکاری، بنکداری، جعبه سازی در کنار هم و فعالیت به صورت یکپارچه ، موجب کاهش قیمت تولید می شود.
طلایی مینایی اظهار داشت: ایران هم اگر بخواهد صنعت طلا و جواهر خود را نجات دهد به خصوص در شهر اصفهان باید شهرک طلا را تاسیس کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان خاطر نشان شد: در مورد ساخت شهرک طلا در اصفهان متاسفانه مسئولین چندین سال است که صنف و صنعت طلا را بازی می دهند.
وی ادامه داد: آماده شدن زمین و سند آن برای تاسیس شهرک طلا در اصفهان چندین سال است که به طول انجامیده و یکی دو سال است که برای سند زدن دست دست می کنند در صورتی که می توانند سند به نام شرکت تعاونی زده شود تا ساخت آن توسط شرکت تعاونی انجام شود.
وی یادآور شد: دو ماه پیش نیز جلسه ای در استانداری با حضور تمام روسای ادارات اصفهان برگزار شد و معاون استانداری خواست این کار تسریع شود که متاسفانه هنوز تسریع نشده است.
گفتنی است؛ پنجاه و ششمین دوره نمایشگاه جواهرات استانبول (IJS) که به عنوان یکی از پنج نمایشگاه برتر جواهرات در جهان شناخته می شود، از 2 تا 5 اکتبر 2024 مصادف با 11 تا 14 مهر 1403 در مرکز نمایشگاه استانبول برگزار شد.
انجمن تولیدکنندگان طلا
اتحادیه طلا اصفهان
نمایشگاه طلا ترکیه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده