کلاه گشاد فروش کاغذی و قسطی طلا بر سر مردم

فروش کاغذی طلا ممنوع است

شهروندان در خرید طلا به توصیه های اتحادیه طلا و جواهر توجه کنند و طلا را به صورت فیزیکی دادوستد و از واحد‌هایی دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر خریدارای کنند .

پروانه کاوسی(خبر نگار)

1403/09/24 | 11:09

نظری ثبت نشده

فروش کاغذی طلا ممنوع است

 به گزارش سایت طلا گلدنیوز، محمد کشتی‌آرای، عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران گفت: علیرغم توصیه های اتحادیه طلا و جواهر در مورد خرید طلا از واحدهای دارای مجوز مردم نسبت به توصیه ها بی توجه بوده و دچار ضرر می شوند.

وی با اشاره به آسیب‌های شکل گرفته در جریان خرید و فروش طلای قسطی می‌گوید: «فروش طلای قسطی ممنوعتی ندارد. این موضوع قراردادی بین خریدار و فروشنده است. چیزی که در این خصوص با آن به مشکل خورده‌ایم، این است که بسیاری از فروشندگان به صورت غیرمجاز فعال هستند و مجوز‌های قانونی برای فعالیت دریافت نکرده‌اند، از همین‌رو شاهد بروز مشکلاتی در این باره هستیم. توصیه ما به مردم این بوده و هست؛ با کسانی دادوستد کنند که مجوز رسمی داشته باشند، خصوصاً دادوستد‌هایی که در فضای مجازی در حال انجام است و غیرقانونی و فاقد مجوز هستند.»

خرید و فروش طلا به صورت کاغذی ممنوع است

کشتی آرا با اشاره به سوابق معضلات شکل گرفته، ادامه می‌دهد: «در این خصوص پیش‌تر فروش آنلاین و به‌صورت کاغذی باب شده بود که شاکیان بسیاری داشت، برای همین ما در اتحادیه طلا و جواهر با همکاری اتاق اصناف ایران دخالت کردیم و خرید و فروش به این شیوه از سوی اتاق اصناف ممنوع اعلام شد. پس از آن اعلام شد کسانی می‌توانند فروش کاغذی داشته باشند که معادل طلایی را که دادوستد می‌کنند در بانک مرکزی یا یکی از بانک‌های عامل سپرده داشته باشند و به این صورت از هدررفت سرمایه‌ها جلوگیری شد.

بی توجهی به هشدارهای اتحادیه موجب ضرر و زیان خریداران  

وی تاکید کرد:  ما همواره در این باره به مردم هشدار می‌دهیم و در رسانه‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم. با این حال گروهی از شهروندان به این توصیه‌ها عمل نمی‌کنند و به دادوستد طلا در فضای مجازی یا واحد‌های فاقد مجوز ادامه می‌دهند که دچار ضرر و زیان می‌شوند.»

این کارشناس بازار سکه و طلا برای پیشگیری از جرائم صورت گرفته در این باره می‌گوید: «شهروندان باید در نظر داشته باشند طلا، اولاً باید به صورت فیزیکی دادوستد و از واحد‌هایی خریداری شود که دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر باشند. شهروندان اگر در فضای مجازی دادوستد می‌کنند باید در نظر بگیرند سایت مورد نظر مجوز‌های قانونی را کسب کرده باشد و از جمله اینماد داشته باشند. در حال حاضر دادوستد‌هایی که در فضای مجازی فعال است، فاقد مجوز هستند و اتاق اصناف ایران پیگیر این موضوع است و با همکاری پلیس فتا این بستر‌ها شناسایی و از فعالیت آنها جلوگیری می‌شود؛ بنابراین برای اینکه کسی متضرر نشود، باید به توصیه‌ها توجه شود.»

ضرورت داشتن سه مجوز برای واحدهای صنفی فروش طلا

کشتی‌آرای داشتن اینماد در سایت‌های مجازی را تنها دلیل قانونی بودن فعالیت سایت مورد نظر نمی‌داند و می‌گوید: «گستره فضای مجازی باعث افزایش دادوستد در این بستر شده است و طبیعتاً طلا هم در این چرخه دادوستد می‌شود. شهروندانی که قصد خرید طلا در این بستر را دارند، بدانند اینماد فقط یکی از موارد راستی‌آزمایی سایت مورد نظر است. هر فردی که می‌خواهد در این زمینه فعالیت کند، ابتدا باید جواز کسب خرید و فروش طلا را از اتحادیه کسب کند، یعنی همه واحد‌ها اعم از فیزیکی و مجازی باید مجوز خود را از اتحادیه طلا و جواهر کسب کنند. کسی که می‌خواهد جواز کسب بگیرد باید یک محل فیزیکی داشته باشد، یعنی اولاً جایی داشته باشد که بتواند روی آن جواز کسب بگیرد که از فیلتر‌های مختلفی عبور می‌کند، مثل مغازه‌های طلافروشی که دایر است. ثانیاً اگر کسی بخواهد علاوه بر فعالیت فیزیکی، فعالیت مجازی هم داشته باشد باید اینماد بگیرد و همزمان از اتحادیه کسب و کار‌های مجازی مجوز فعالیت خود را دریافت کند، یعنی باید سه مجوز داشته باشد که بشود به آن اعتماد کرد.

وی ادامه داد: شهروندان باید در نظر داشته باشند این واحد‌های صنفی باید طلا را به صورت فیزیکی دادوستد کنند، نه به صورت کاغذی، چراکه دادوستد طلا به صورت کاغذی همانگونه که اشاره شده ممنوع است و افراد در صورتی صلاحیت این کار را پیدا می‌کنند که معادل طلایی را که دادوستد می‌شود در یکی از بانک‌های عامل یا در بانک مرکزی سپرده داشته باشد، یعنی اگر کسی می‌خواهد در فضای مجازی به صورت قانونی نیم کیلو طلای آب شده بفروشد باید معادل آن، یعنی نیم کیلو طلا در بانک مرکزی یا بانک‌های عامل سپرده داشته باشد.»

bonaktala

 صدور فاکتورقانونی با مشخصات واحد کسب

این کارشناس طلا و جواهر کشور درباره شیوه دریافت فاکتور در دادوستد مجازی هم می‌گوید: «از آنجا که طلا باید به صورت فیزیکی دادوستد شود، فروشگاه‌های مجاز باید برای خریدار به صورت قانونی فاکتور صادر کنند. این فروشگاه‌ها دارای جواز کسب و آدرس و مشخصات لازم هستند. در فاکتور باید مشخصات طلا، اسم، آدرس، تلفن و شماره سریال باشد که کسی دچار مشکل نشود.»

خرید طلا از کانال های غیر قانونی اصلا قابل پیگیری نیست

یکی از معضلاتی که گریبان خریداران طلا را می‌گیرد، این است که یا اصلاً طلای خریداری شده به دست آنها نمی‌رسد یا طلا‌های خریداری شده تقلبی یا ناخالص هستند.

محمد کشتی‌آرای در این باره می‌گوید: «اگر طلای خریداری شده از واحد مجاز خرید شده باشد، روشن است حق شکایت برای خریدار محفوظ و این موضوع قابل رسیدگی است، ولی اگر خرید از کانال‌های غیرقانونی انجام شده باشد، این موضوع اصلاً قابل پیگیری نیست و امکان رسیدگی به شکایت مالباختگان هم وجود ندارد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم با واحد‌هایی دادوستد شود که دارای مجوز و جواز کسب و شناخته شده باشند.»

وی درباره عملکرد این اتحادیه نسبت به فعالیت‌های غیرمجازی که در بستر مجازی جریان دارد، می‌گوید: «نظارت بر کسب و کار‌های قانونی در حال انجام است و هر فردی که جواز می‌گیرد عضو اتحادیه است و بازرسان اتحادیه که از جنس صنف هستند این واحد‌ها را کنترل و نظارت می‌کنند. در بستر مجازی هم ما با همکاری پلیس فتا پیگیر هستیم. آنگونه که همه شاهد هستیم، فضای مجازی گسترده است. پلیس در این باره درگاه‌های بسیاری را مسدود می‌کند. با این حال چیزی که می‌تواند مانع فعالیت‌های غیرمجاز در فضای مجازی شود، هوشیاری مردم است. مردم باید هنگام خرید به توصیه‌های مطرح شده عمل کنند و دقت لازم را داشته باشند.

 

منبع : روزنامه جوان

null
برچسب:

اتحادیه طلا تهران

کمیسون تخصصی طلا و جواهر

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت