مخالفت 30 استان با فروش طلای آب شده به مردم
بر اساس پیشنویس ضوابط معاملات آنلاین طلای آب شده ، سکوها باید تمام معاملات فروش آنلاین طلای آب شده را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و بر اساس ضوابط اگر ثبت معاملات انجام نشود از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/10/05 | 12:10
به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، کیومرث امیریان ، رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران بیان داشت: سکو های فروش همچنین ملزم به رعایت آیین نامه و دستورالعمل های مبارزه با پولشویی بانک مرکزی نیز می باشند.
وی افزود: به منظور جلوگیری از خالی فروشی سکوها و ساماندهی آنها پیشنویس «ضوابط خاص رسته شغلی معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا و جواهر» تدوین شده است و نشست بررسی پیشنویس نیز با حضور رییس اتاق اصناف برگزار و پیشنهادات ارائه و مقرر شد این پیشنویس طی یک هفته مورد بازنگری مجدد از سوی کارشناسان صنفی قرار گرفته و جمع بندی آن به مسئولان مربوطه ارائه شود و پس از تصویب جای اعتراضی نخواهد بود.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در کشور های دیگر دستگاه هایی ATM برای خرید شمش وجود دارد و مردم می توانند انواع مختلف شمش های طلا با وزن های متفاوت را از این دستگاه ها انتخاب و خریدکنند گفت: در ایران نیز در پاسخ به مطالبه مردم برای خرید طلای آب شده پلتفرم های فروش آنلاین شمش طلا راه اندازی شدند که افزایش این پلتفرم ها نگرانی هایی ایجاد کرد که بایستی جهت کنترل آنها ، ساز وکار نظارتی و ضوابطی برای این رسته شغلی تدوین شود.
امیریان با تاکید بر اینکه فروش طلای آب شده به تولید ضربه می زند بیان داشت: متاسفانه خرید و فروش طلای آب شده در کشور ما به سرمایه گذاری تبدیل شده و مردم به دلیل افت ارزش پول ملی و نداشتن پشتوانه های مالی ، رو به خرید طلای آب شده که کمترین ضرر را دارد آورده اند.
ایشان ادامه داد : با توجه به اینکه این طلاها بعد از خریداری باید در بانک کارگشایی نگه داری شوند ، کمیسیون تخصصی طلا و جواهر سعی دارد با بانک کارگشایی و بانک مرکزی صحبت هایی انجام دهد که این طلاها با ضوابط و یا تضامین خاص در دست تولید کنندگان قرار گیرد تا تولید کنندگان کار خود راپیش ببرند.
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در راستای حمایت از بخش تولید صنعت طلا و جواهر سال گذشته به دولت پیشنهاد داد به جای فروش آنلاین طلای آبشده، فروش مصنوعات طلا با اجرت های پایین انجام شود که متاسفانه علیرغم موافقت اتحادیه طلا و جواهر 30 استان کشور مبنی بر جمع شدن آب شده فروشی به مردم ، وزارت صمت موافقت نکرد و اعلام کرد که بر اساس قانون باید فروش آنلاین طلای آب شده انجام شود. لذا برای جلوگیری از مشکلات ، پیشنهاداتی را در ضوابط معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا و جواهر ارائه کرده است.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران تصریح کرد: در این ضوابط مقرر شده سکوهای فروش سیستم اطلاعاتی مطمئن برای ذخیره نمودن داده پیام به منظور جلوگیری از دسترسی غیر مجاز واسطه ها و همچنین محل نگه داری داده ها داشته باشند و پیشنهاد شد که سرور ها به دو سرور افزایش یابد و سکوهای فروش حداقل یک سرور پشتیبان در محلی خارج از دیتا سنتر اصلی برای حفظ اطلاعات مشتریان و بالا بردن امنیت داشته باشند و پشتیبان گیری به صورت روزانه و مستمر انجام بپذیرد.
وی گفت: همچنین سکو های فروش طلا موظف هستند طلای قابل فروش را صرفا درخزانه های امن مورد تایید پلیس مانند بانک ها نگه داری نمایند.
وی اذعان داشت: درراستای رعایت حقوق مردم مسئولیت ارسال کالاهای فروخته شده تا قبل از تحویل به خریداران در صورت قبول سکو برای ارسال کالا به محل مورد نظرخریدار بر عهده دارنده پروانه کسب است و مشتری فقط هزینه ارسال را پرداخت می کند.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در گفتگو با گلدنیوز تصریح کرد: پلیس فتا نیز در این راستا الزاماتی مانند افزایش درصد امنیت و نفوذ ناپذیری ، جلوگیری از هک و .. را ارائه کرده که بایستی سکوها برای معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا و جواهر با ضوابط امنیتی پلیس فتا هماهنگ شوند و در صورت رعایت این ضوابط رتبه سکوها از امتیاز فعلی افزایش می یابد و به لحاظ رعایت مسائل امنیتی رتبه بهتری دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 400 پلتفرم فروش طلا در کشور وجود دارد که از این تعداد 280 پلتفرم فعال هستند بیان داشت: رتبه بندی سکو های فروش آنلاین در دست بررسی کمیته مشترک است و بر اساس ضوابط امنیتی و موجودی طلا رتبه بندی ها آغاز می شود و امید می رود که تا قبل از پایان سال رتبه بندی ها اعلام شود تا مردم بتواند از سایت های معتبر و دارای رتبه بالا خرید کنند.
امیریان اظهار داشت: در حال حاضر نیز مردم باید برای خرید طلا نشان «ای نماد»، پروانه کسب از اتحادیه ها و مجوز کسب و کارهای مجازی ، سایت ها را بررسی کنند و پلتفرم ها نیز موظف هستند این موارد را در دید کاربران قرار دهد.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران ادامه داد: در حال حاضر نظارت بر «ای نماد» در وزارت صمت و سازمان تتا انجام می شود و مردم می توانند شکایت خود را از طریق کلیک بر روی نشان اینماد اعلام کنند.
سامانه جامع تجارت
طلای آب شده
کمیسیون تخصصی طلا و جواهر
اتحادیه طلا تهران
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده