مهمترین حرفها در نشست دریای نور
در نشست تخصصی دریای نور که روز سه شنبه 16 بهمن 1403 برگزار شد ، رئیس یا نایب رئیس اتحادیه های طلاوجواهر تهران ، تبریز ، اصفهان ، یزد ، اردبیل ، سمنان ، اهواز و بهارستان نقطه نظرات خود را در خصوص مهم ترین موضوعات صنف و صنعت طلا مطرح کردند.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/11/18 | 20:11
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا گلدنیوز ، در نشست تخصصی دریای نور که روز سه شنبه 16 بهمن 1403 با موضوع مهمترین فرصت ها و چالش های صنعت طلا در سال 1404 ، برگزار شد ؛روسای اتحادیه های طلاوجواهر سراسر کشور به ایراد سخن پرداختند که اهم مطالب مطرح شده پیرامون موضوعاتی همچون: فروش آنلاین طلای آب شده ، تعیین اجرت ساخت طلا ، صادرات مصنوعات طلا و فروش طلای دست دوم بود.
شربیانی، نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: صنعت طلا و جواهر چند سالی است که دچار چالش های عجیب و غریب می شود که جدیدترین چالش صنعت طلا و جواهر بحث فروش آنلاین طلای آب شده در پلتفرم ها است که متاسفانه آسیب بسیار بزرگی را به صنعت طلا میزند.
وی بیان داشت: فروش آنلاین طلای آب شده فراتر از چالش های دیگر صنعت طلا از فروش طلای دست دوم و ارزان فروشی گرفته تا مالیات بر ارزش افزوده است و متاسفانه هر روز بر تعداد پلتفرم های فروش آنلاین طلای آب شده اضافه می شود.
شربیانی تصریح کرد: بنا به اعلام یکی از مسئولان در حال حاضر 10 میلیون کاربر در پلتفرم های فروش آنلاین طلای آب شده فعالیت دارند که اگر هر کدام یک گرم طلا بخرند 10 تن طلا می شود و این امر آسیب بزرگی برای صنعت طلا خواهد بود.
نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: دلیل این امر هم عدم هماهنگی اتحادیه ها است که جلسات مکرری نداشته اند.
وی ادامه داد: فروش طلای آب شده و شمش بخش تولید صنعت طلا و جواهر را نابود می کند و اگر تولید از بین برود با این روش همه تولید کنندگان تا سه سال آینده آب شده فروش و دلال می شوند.
شربیانی با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به این چالش ها تنها چند قدم به نابودی صنعت طلا مانده است بیان داشت: متاسفانه صنعت طلا هم به همان سمتی می رود که صنعت فرش رفت و بایستی مسئولین برای حفظ صنعت طلا و جواهر کشور پیگیری های لازم را انجام دهند.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از روسای اتحادیه ها درخواست کرد: بحث پلتفرم ها را جدی بگیرند و با اتحاد و هماهنگی صدای خود را به گوش مسئولین برسانند و برای رفع این چالش پیگیری ها و نامه نگاری های لازم را انجام دهند.
حمیدرضا نیکخواه، رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان در این نشست بیان داشت: چند وقتی است که رکود در بازار طلا خود را نشان می دهد و برای توسعه صادرات و اینکه کارگاه های تولید طلا از رکود خارج شود در اصفهان کنسرسیوم صادراتی طلا و جواهر تشکیل شده است.
وی اذعان داشت: در همین راستا اولین مسافرت آن برای تحقیقات میدانی به ارمنستان انجام داده است و دومین سفر را هفته آینده انجام می دهد تا از این طریق صادرات طلا و جواهر را انجام دهد
نیکخواه تصریح کرد:با توجه به اینکه تولیدکنندگان طلای کشور نمی تواند مستقیم صادرات طلا داشته باشند سعی بر این است که از طریق ارمنستان صادرات طلا و جواهر انجام گیرد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان بیان داشت: از طریق ارمنستان پلی ایجاد کرده ایم تا صادرات طلا را داشته و تولیدات کارگاه های تولیدی طلا و جواهر کشور صادر شود.
دکتر میر محمد پور اقدم شربیانی، رییس اتحادیه طلا و جواهر تبریز نیز در این نشست بیان داشت: همکاران صنعت طلا و جواهر بایستی رویکرد و نگاه خود را عوض کنند چرا که با نگاه های سنتی قبل نمی توان کسب و کار و بیزینس امروز را اداره کرد.
وی افزود: صادرات زمانی اتفاق می افتد که مصنوعات طلا در بازار داخل به حدی برسد و تولید انبوه به میزانی باشد که مزیت رقابتی ایجاد شده باشد و بررسی شود که محصولات تولیدی ما با این درصد اجرت در کشور های خارجی چقدر مشتری دارد.
شربیانی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور ما نیروی کار و انرژی ارزان است ولی کیفیت مصنوعات بسیار پیشرفت کرده است ولی باید نگاه ها عوض شود چون در بیزینس صرفا مسایل فنی را نباید دید و باید با رویکرد جدید و طرح های تجاری کسب و کار را توسعه داد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تبریز پیشنهاد داد: برای ادامه همایش ها طرح های کسب و کار و کلاس های بیزنسی تشکیل شود.
نوری زاده، رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد نیز در ادامه بیان داشت: چند سالی است که دستی در کار است که می خواهد صنعت طلا از بین ببرند.
وی گفت: از سال 90 با تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده، آب شده، سامانه جامع تجارت هر روز یک دغدغه برای صنعت طلا ایجاد کرده اند و اخیرا هم فروش آنلاین آب شده که متاسفانه بانک ها هم وارد شده اند که مطمئنا در آینده نزدیک پرونده های زیادی از این حیث در قوه قضاییه ایجاد می شود و دردسرهای برای دولت خواهد داشت .
نوری زاده تصریح کرد: اگر چه فروش آنلای طلای آب شده در پلتفرم ها به صنعت طلا آسیب می زند ولی در نهایت دود آن به چشم دولت می رود.
وی با بیان اینکه صنف و صنعت طلا و جواهر با فروش طلای دست دوم 100 درصد مخالف هستیم و باید به طور کامل فروش طلای دست دوم از صنعت حذف شود چون واقعا به صنعت ضربه می زند اظهار داشت: اکثر طلا فروشان هنگام خرید طلا از مشتری درصدی را برای کسری کم می کنیم که با این خلاف تیشه به ریشه خود می زنیم.
نوری زاده ادامه داد: امروز یکی دیگر از مشکلات صنعت طلا و جواهر بحث آلیاژهای آب شده است که نیاز است این مهم مورد توجه قرار گیرد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد بیان داشت: صدور مجوز از طریق سامانه کسب و کار بدون نظارت و الزام به تخصص لطمه بزرگی به صنعت طلا می زند و با توجه به اینکه صنعت طلا کاری تخصصی است ضروری است که روی صدور مجوز ها نظارت باشد.
داریوش نیک رفتار، رئیس اتحادیه طلا و جواهر اهواز نیز با بیان اینکه روسای اتحادیه ها نماینده حدود 60 هزاتر واحد صنفی هستند بیان داشت: فروش طلای دست دوم، فروش طلای آب شده و آنلاین فروشی طلای آب شده سه چالشی است که صنعت طلا را به نابودی می کشاند.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر یک نفر با 6 ماه سابقه یک دفتر راه اندازی می کند و طلای آب شده به مردم می فروشد و جوابگو هم نیست و آبروی همکاران صنف طلا با 50 سال سابقه را از بین می برد.
نیک رفتار گفت: از مسئولین خواهش می شود، این سه مورد را از صنعت طلای کشور جمع کنند چرا که فروش طلای دست دوم به تولید صنعت طلا آسیب می زند و فروش طلای آب شده به آبروی صنعت ضربه می زند و در هیچ کجای دنیا فروش آب شده وجود ندارد و فروش آنلاین طلای آب شده آسیبی برای مردم و صنعت خواهد بود.
شریعت پناهی، نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر سمنان با تاکید بر اینکه صنعت طلا صنعتی زود بازده است و صادرات طلا ارزش افزوده بالایی برای کشور دارد بیان داشت: طلا از نفت جلو تر است و صادرات طلا می تواند جایگزین نفت باشد.
وی تصریح کرد: متاسفانه دولت با توجه به اینکه می داند کارشناسان کف بازار بهتر از کارشناسان دولتی عمل می کنند ولی متاسفانه به تلاش صنف و نظر کارشناسان بازار اهمیتی داده نمی شود.
شریعت پناهی اظهار داشت: فعالیت پلتفرم ها و فروش آنلاین طلای آب شده، تماماً خالی فروشی است و در آینده نزدیک پرونده های متعددی برای دستگاه قضایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: علاوه براین به دلیل رواج دست دوم فروشی طلا، 5 هزار واحد صنف طلا تعطیل و جواز باطل کرده است که بارها از مسئولین در رابطه با این مهم درخواست شده که کد آیسیک دست دوم فروشی حذف شود.
شریعت پناهی با تاکید بر اینکه فروش طلای دست دوم لطمه به تولید است اذعان داشت: متاسفانه در دست دوم فروشی طلا اغلب طلاهای عیار پایین و طلاهای نو در ویترین ها به اسم طلای دست دوم بدون اجرت فروخته می شود.
نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر سمنان خاطرنشان کرد: متاسفانه در سالی که به نام تولید نامگذاری شده است به تولید بها داده نمی شود.
سید علی اسمعیلی، رییس اتحادیه طلا و جواهر اردبیل نیز در این نشست بیان داشت: از اتاق اصناف ایران درخواست می شود در خصوص یکسان سازی اجرت ها در کل کشور در راستای حمایت از تولید سامانه ای ایجاد کند چرا که در فضای رقابتی اجرت ها به شدت کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات صنف طلا، فروش طلای مستعمل و کهنه می باشد که باید طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به جهت حمایت از تولیدکنندگان و ایجاد ارزش افزوده در کشور فروش طلای دست دوم ممنوع گردد .
اسمعیلی اظهار داشت: در این راستا پیگیری هایی انجام و نامه ای به وزارت صمت نوشته و تحویل هیات عالی نظارت شده است ولی برای اجرای آن هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: فروش طلا در سایت های شیپور و دیوار وشبکه های فضای مجازی یکی دیگر از مشکلات صنف است که متاسفانه طلاهای سرقتی و کم عیار در این سایت ها که خارج از شبکه رسمی بازار می باشد خرید و فروش می شوند و کلاهبرداران از این موضوع سو استفاده کرده و پرونده های قضایی افزایش می یابد.
بهروز علینیافر، رییس اتحادیه طلا و جواهر بهارستان نیز در این نشست اذعان داشت: اگر تولید کنندگان طلاهای تولیدی خود را ارزان تر و با اجرت های کمتر به طلا فروشان بدهند، طلافروشان رو به فروش طلای کهنه نمی آورند.
وی با اشاره به اینکه وقتی اجرت طلاها 15 تا 17 درصد است طلافروش مجبور است به سمت فروش طلای کم اجرت برود اظهار داشت: تولید کنندگان و صادرکنندگانی که در داخل کشور مصنوعات خود را با اجرت های بالا می فروشند نمی توانند با این اجرت های بالا در بازارهای خارجی رقابت و فروش داشته باشند.
علینیافر تصریح کرد: یکی از مشکلات صنف طلا و جواهرصدور مجوز کسب و کار از طریق درگاه صدور مجوز ها بدون نظارت اتحادیه ها است.
وی سومین مشکل صنف طلا را فروش آنلاین طلای آب شده عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه امروزه در سطح شهر تبلیغاتی تحت عنوان خرید طلا با 50 هزار تومان می شود که با توجه به قیمت طلا که گرمی 5 میلیون و 600 است ، امکان جداکردن و فروش 50 هزار تومان طلا که معادل کمتر از 10 صوت است وجود ندارد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر بهارستان ادامه داد: امروز در شرایطی که سیب زمینی کیلویی 50 هزار تومان است و با 50 هزار تومان نمی شود فلافل خرید چطور امکان دارد با 50 هزار تومان طلا خریداری کرد.
اتحادیه طلا تهران
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده