مهمترین مشکل طلافروشان اشنویه چیست؟
در اشنویه که به پایتخت گیلاس ایران مشهور است ؛ در نیمه دوم سال و همزمان با برداشت محصولات کشاورزی و باغی مانند سیب و گیلاس فروش طلا رونق دارد و روستاییان محصولات کشاورزی خود را می فروشند و طلا می خرند.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/12/04 | 12:12
بازرس اتحادیه طلا فروشان و ساعت سازان اشنویه عنوان کرد: فروش مصنوعات طلا توسط کارگاه های طلاسازی محلی که از صنایع دستی و وزارت صنعت و معدن پروانه و مجوز گرفته اند و زیر نظر اتحادیه زرگران اشنویه نیستند از مهمترین مشکلات اتحادیه می باشد.
سرتیپ آقایی در گفتگو با سایت طلا گلدنیوز بیان داشت: کارگاه های طلاسازی محلی به واسطه گرفتن مجوز از صنعت و معدن به نوعی فروشنده طلا شده اند و مشکلاتی را برای صنف زرگر ایجاد کرده اند.
وی افزود: متاسفانه برخی از خریداران هم فکر می کنند که خرید طلا از این کارگاه ها ارزان تر است ولی مشاهده می شود که کارگاه ها به قیمت ویترین داران طلا را می فروشند.
آقایی با بیان اینکه در اشنویه 37 واحد طلافروشی ، 6 تا 7 کارگاه ساخت طلا محلی که دارای مجوز از اتحادیه زرگران هستند و 3 آزمایشگاه ری گیری فعالیت دارند تصریح کرد: اکثریت طلافروشان اشنویه در دو خیابان امام خمینی (ره) و شهیدان گمنام متمرکز هستند.
وی ادامه داد: 80درصد طلافروشان اشنویه مالک مغازه های خود هستند و بیش از 80 درصدمغازه های طلافروشی شهر متراژهای 16 متری داشته و دو مغازه بزرگ با متراژ 30متر فعالیت دارند.
بازرس اتحادیه صنف زرگران و طلا فروشان و ساعت سازان اشنویه اظهار داشت: سلیقه زنان کرد زبان در خرید مصنوعات طلا بیشتر به سمت خرید النگو ، طلاهای محلی ، انگشتر ، سکه های پهلوی است و نیمه دوم سال همزمان بابرداشت محصولات کشاورزی و باغی مانند سیب و گیلاس فروش طلا رونق دارد و روستاییان محصولات کشاورزی خود اعم از چغندر و گندم و سیب را می فروشند و طلا می خرند.
وی خاطر نشان کرد: اصلی ترین شغل مردم اشنویه کشاورزی است و گیلاس یکی از مهمترین محصولات باغی این شهرستان به شمار میرود و این شهرستان از دیرباز لقب پایتخت گیلاس را دارد.
به گزارش سایت بازار طلا گلدنیوز ، آقایی با بیان اینکه متاسفانه اشنویه با توجه به اینکه نزدیک مرز عراق است و یک ساعت با مرز فاصله دارد ، یک شهر بن بست بوده و رفت و آمد چندانی ندارد و مسافران عراقی هم که به شهر می آیند به دلیل اینکه اولا حمل طلا از مرز ممنوع است، خرید عمده ندارند و دوم به دلیل اینکه طلای عراق 21 عیار است و زنان عراقی خیلی طلای 18 عیار را نمی پسندد خرید چندانی نمی کنند.
وی با تاکید بر اینکه در بیشتر کارگاه های طلا سازی در اشنویه طلاهای محلی ساخته می شود بیان داشت: طلای مورد نیازشهر از طریق کیفی های تبریز ، اصفهان و تهران که طلا می آورند تامین می شود و بر اساس وظایف نظارتی اتحادیه بایستی طلاهای آنها قبل از توزیع در آزمایشگاه های ری گیری کنترل شوند و در صورت نداشتن هیچ گونه اشکالی اجازه توزیع داده می شود.
بازرس اتحادیه صنف زرگران و طلا فروشان و ساعت سازان اشنویه اظهار داشت: اولین طلا فروشی در سال 1310 در اشنویه راه اندازی شده و مرحوم ماموستا شمس الدین مدرسی از پیشکسوتان صنف زرگری در این شهر است ولی پسرهای وی شغل پدری خود را ادامه ندادند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه طلای اشنویه 30 سال است راه اندازی شده است و علی شیدا، کریم شرافت، فتاح سلطانی ، معین شیدا از قدیمی های اتحادیه زرگران می باشند و آخرین انتخابات هیات مدیره اتحادیه نیز 4 سال قبل برگزار شده که در آن آقای رحیم اشنویی به عنوان رییس اتحادیه و قاسم پاشایی نایب رییس و محمد رواندی دبیر و سرتیپ آقایی به عنوان بازرس اتحادیه انتخاب شدند.
اتحادیه طلا ارومیه
اتحادیه طلا اشنویه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده