فقدان تشکل در بخش ابزار و ماشین آلات طلاوجواهر

فقدان تشکل در بخش ابزار و ماشین آلات طلاوجواهر

صنعت طلا و جواهر، یک اتحادیه در بخش تولید و یک اتحادیه در بخش فروش دارد ولی هیچ نیروی متخصصی به عنوان کارشناس ابزار و ماشین آلات در هیات مدیره این اتحادیه ها وجود ندارد.

امیر کشانی(سردبیر)

1400/08/09 | 00:08

نظری ثبت نشده

فقدان تشکل در بخش ابزار و ماشین آلات طلاوجواهر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ ابراهیم فاضلی، مدیر فروش و مدیر بازرگانی گروه صنعتی راز افزود: متاسفانه حتی یک تشکل یا NGO از تولید کنندگان ابزار و ماشین آلات در صنعت طلا و جواهر وجود ندارد و چندین بار این موضوع با اتحادیه ها مطرح شده ولی متاسفانه استقبالی نشده است.

فاضلی گفت: این عدم استقبال به این دلیل است که تعداد تولید کنندگان تجهیزات و ماشین آلات طلاسازی و جواهرسازی در سطح کشور کم است و در مجموع حدود 30 واحد تولیدی ساخت ماشین آلات طلا و جواهر در کشور وجود دارد که 20 واحد در استان اصفهان و 5 واحد آن هم در استان تهران است.

نبود تشکل صنفی باعث شده است تا دغدغه ها و مشکلات تولیدکنندگان در این بخش بدون پیگیری منسجم روز به روز افزایش پیدا کند.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات تولید کنندگان ماشین آلات صنعت طلا و جواهرسازی کمبود فضا برای تولید است. گروه صنعتی راز آمادگی گسترش فضای کارخانه خود را دارد و به این منظور 3 هزار متر زمین در شهرک صنعتی قلعه نو چمن جهت احداث سوله خریداری کرده است ولی متاسفانه سازمان صنعت معدن تجارت اجازه این گسترش را نمی دهد.

امکانِ اشتغال 100 نفر با حمایت دولت

فاضلی ادامه داد: درصورت موافقت سازمان صمت با گسترش این کارخانه زمینه اشتغال بیش از 100 نفر در این حرفه ایجاد می شود.

وی با تاکید بر اینکه این گروه صنعتی ، بخشی از تولید خود را به نیروهای ناشنوا واگذار کرده و تلاش می کند با توجه به ظرفیت های موجود در بازار تولید ابزار و ماشین آلات طلاسازی، علاوه بر اشتغال زایی موجب افزایش تولید و رونق بازار و در نهایت کاهش واردات شود.

فاضلی اظهار داشت: متاسفانه دولت هیچ حمایتی از تولید کنندگان حتی در بخش بیمه ای و مالیاتی نمی کند در صورتی که اگر طرح حمایت از تولیدکنندگان صنعت طلا و جواهر و صنایع وابسته در دستور کار دولت قرار بگیرد می توان تولید و اشتغال را در این عرصه افزایش داد.

مصاحبه با آقای فاضلی در نمایشگاه طلا و جواهر شیراز

بومی سازی 50 درصدی ماشین آلات طلاسازی

این تولیدکننده ابزارآلات ادامه داد: این مجموعه از سال 88 در زمینه تولید دستگاه های طلاسازی در ایران فعالیت می کند و در جهت رفع معایب و خلاءهای حرفه طلاسازی به عرصه تولید، واردات و مهندسی معکوس ماشین آلات صنعت طلا و جواهرسازی ورود کرده است و توانسته طی این سال ها 38 ابزار و دستگاه طلاسازی تولید کند تا نیاز کارگاه های ساخت طلا و جواهر کشور را پوشش دهد.

وی با اشاره به اینکه برای راه اندازی یک خط تولید طلا و جواهر حدود 60 تا 70 دستگاه و ابزار ریز و درشت نیاز است؛ بیان کرد: بیش از 50 درصد دستگاه های مورد نیاز کارگاه های ساخت و تولید طلا و جواهر در گروه صنعتی راز تولید می شود.

فاضلی اظهار داشت: تولید این میزان از دستگاه های مورد نیاز کارگاه های ساخت و تولید طلا و جواهر، انقلابی در صنعت طلا و جواهر بود و ما توانستیم تا کنون حدود 80 درصد از صنف طلا و جواهر اعم از تراشکاری ها، پرداخت کاری ها، پوست کاری ها و... را از دستگاه های تولیدی شرکت تجهیز کنیم.

کاهش کسری طلا به صفر

فاضلی با بیان اینکه مهمترین مشکل تولیدکنندگان طلا، کسری طلای آنها است و با توجه به قیمت بالای طلا مبلغ قابل توجهی نیز می شود، گفت: در جهت رفع این عیب اقدام به تولید یک سری  فیلترینگ کرده ایم که کسری طلا را به حداقل می رساند.

وی با تاکید بر اینکه این فیلترینگ ها به صورت پلکانی با فیلترهای میکرونی، کار تصفیه را انجام و کسری طلا را به صفر می رساند بیان داشت: مثلا اگر کارگاهی 25 میلیون تومان هزینه خرید دستگاه فیلترینگ کند و فقط ماهانه دو گرم طلای کسر شده توسط این دستگاه بازیافت و برگردانده شود ظرف مدت چند ماه هزینه دستگاه جبران می شود.

فاضلی خاطر نشان کرد: دستگاه های تولیدی ایران، قابلیت صادرات به بازارهای خارجی را دارد ولی این صادرات به صورت کم انجام می شود و بازارهای هدف صادرات ایران عمدتا ترکیه و کشورهای حاشیه ای است.

ارزیابی نمایشگاه از نگاهِ فاضلی

وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارزیابی نمایشگاه طلا و جواهر شیراز گفت: نمایشگاه شیراز نسبت به نمایشگاه های تبریز و یزد از کیفیت بهتری برخوردار بود ولی برای رونق بیشتر نمایشگاه ها می توان با توجه به نمایشگاه هایی که در کشورهای خارجی و حتی ترکیه برگزار می شود از تبلیغات وسیع استفاده نمود و تفکیک بندی و بخش بندی برای نمایشگاه انجام شود.

وی اظهار داشت: در برگزاری نمایشگاه ها در کشورهای اروپایی به تبلیغات اهمیت ویژه ای می دهند و 4 ماه قبل از برگزاری نمایشگاه کار تبلیغات نمایشگاه را آغاز می کنند ولی متاسفانه در صدا و سیمای ایران هیچ تبلیغاتی در صنعت طلا و جواهر صورت نمی گیرد.

دستگاه لیزر و مجوز خاص

فاضلی در پایان گفت: در کشور، توان ساخت همه دستگاه ها و ابزارآلات مورد نیاز ساخت طلا و جواهر وجود دارد بیان کرد: ایران در بخش تولید دستگاه های لیزر توان تولید گسترده ندارد، چرا که لیزر و واردات آن نیازمند مجوز از سازمان انرژی اتمی است.

برچسب:

ترند

ماشین آلات

تولیدکننده

ابراهیم فاضلی

ابزار

شرکت

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت