تحریم سدی جلوی پای صنعت‌ طلا

تحریم سدی جلوی پای صنعت‌ طلا

جامعه ایران بالقوه نیازهای خود را فراهم کرده است و آنچه موجب تحول در رشته طلاسازی می گردد، تجارت و خاتمه دادن به تحریم هست

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/06/30 | 00:06

نظری ثبت نشده

تحریم سدی جلوی پای صنعت‌ طلا

مدیرعامل یک شرکت تولید دستگاه‌های ساخت زیورآلات در اصفهان در مصاحبه با "گلدنیوز"، راهکار اصلی رونقِ دوباره‌ی این هنرصنعت را رفع تحریم به مدد تلاش‎‌های دولت جدید دانست.

محمد رضایی تولید زیورآلات طلا را از سال 66 آغاز کرده و پیشتر تولید دستگاه نورد را برای کارگاه های طلاسازی در دست تولید داشته است. او همچنین تجربه صادرات طلای تولید ایران را به عربستان و امارات داراست. همچنین تولید ماشین های سی ان سی برای ساخت النگو و نیز نوعِ فلتِ این دستگاه ها را در کارنامه تولیدی خود دارد.

رضایی درباره روند پیگیریِ تولید ابزار آلات و تجهیزاتِ طلاسازی می گوید: کشورهای پیشرو در این حوزه شامل ایتالیا و آلمان و نیز امریکا هستند و چین نیز در حوزه دستگاه های پرینت سه بعدی کار کرده است. در این میان ماشین آلات ایتالیایی بسیار در کشورمان مشهود هستند.

ورود ایتالیا به ساخت زیورآلات

ایتالیا از جنگ جهانی دوم به بعد به تولید زیورآلات روی آوردند و به سمت ساختِ ماشین آلات مخصوصِ این رشته گرایش یافتند. در سال های گذشته ایران در حوزه مشابه سازی بسیاری دستگاه ها تلاش کرده است و برای اهالی این صنف راهگشا بوده است.

رضایی در عین حال طراحی تجهیزات را فارغ از اقدامات جدی و سیستماتیک می داند و معتقد است این نقصان هنوز جای کار زیادی دارد؛ تا جایی که می تواند به عنوان یک رشته دانشگاهی تدریس شود.

از مهندسی معکوس تا ایده طراحی و ساخت دستگاه های جدید

اقدامات صورت گرفته عمدتا در حوزه مهندسی معکوس بوده است و تجهیزات داخلی نیاز تولیدگر ایرانی را مرتفع کرده است ولی بسیاری تجهیزاتِ پیشرفته همچنان از خارج کشور تامین می شود.

رضایی ابراز امیدواری می کند ایران در آینده درخشش خوبی در حوزه طراحیِ ماشین آلات داخلی و پیشرفته داشته باشد و می گوید: اگر دستگاهی با مهندسی معکوس تولید شده است، عمدتا برخاسته از رشته های فنی و صنعتی بوده اند و جایز است همین جوانان، جذبِ سیستمِ طراحی ابزار و ماشین آلاتِ به روز شوند.

در این میان 30 شرکت دست به طراحی معکوس زده اند و تولیدات شان در داخل و خارج کشور فروخته می شود.

رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار "گلدنیوز" در رابطه با کمبودهای پیش روی تولیدگرانِ تجهیزات فنی طلاسازی می گوید: جامعه ایران بالقوه نیازهای خود را فراهم کرده است و آنچه موجب تحول در رشته طلاسازی می گردد، تجارت و خاتمه دادن به تحریم هست و امیدوارم این بحث به کمک دولت جدید به اتمام برسد تا حضوری بهتر و گسترده تر در بازارهای جهانی داشته باشیم.

تبادل ایده های نو مسیری برای توسعه

این فعال و تولیدکننده ایرانی معتقد است در حال حاضر هیچ راهی نداریم جز اینکه به عنوان یک کشور در حال رشد، محصولات جدید و نوی دنیا را خریداری کنیم تا صنایعِ داخلی به روز شوند. در ادامه صادرات به کل دنیا هم پا می گیرد و خود به خود گشایشی پیش روی صنایع وابسته به طلاست.البته باز هم میگویم نمیشود فشار تحریم را نادیده گرفت.

رضایی جوانان ایرانی را بسیار مستعد می داند که توانسته اند با امکاناتی حداقلی، دستگاه های خوبی را تولید کنند. در نتیجه نیاز داخل رفع شده و حتی توانِ صادراتی دارند.

درهای کشور باید به روی صنعتگران و هنرمندان خارجی باز باشد تا ایده های هنری مختلف وارد ایران شود. در این صورت قطعا هنرِ داخلی در صنعت طلا ارتقا یافته و قوت می گیرد.

رضایی معتقد است بن بست پیش روی تولیدکنندگان وصاحبان صنایع و تولید تحریم هاست که باید هرچه زودتر رفع شود. در این صورت رشدی بی سابقه در صنعت طلای ایران شاهد خواهیم بود.

در این میان طراحی ماشین آلاتِ تراش، در کشور سوئیس حرف اول را می زند و ایتالیا در مقام دوم قرار می گیرد که بخش عمده بازار طلای ایران با تجهیزاتِ این کشور آشناست.

این را آقای رضایی می گوید و از کیفیت محصولات ایتالیایی تعریف می کند: اغلب کارگاه های تولید طلا در کشور دارنده‌ی یک دستگاه ایتالیایی است.

نمایشگاه ها فرصتی برای رشد

رضایی می افزاید: افرادی که مایل به ساخت تجهیزات و ماشین آلات تولید طلا هستند، می توانند در نمایشگاه های جهانی شرکت کنند. از جمله هندوستان و سوئیس و ترکیه و ایتالیا.

شرکت در این نمایشگاه ها، علاقمندان را با ماشین آلاتِ تخصصی ساخت طلا آشنا می سازد. به گونه ای که در کشور هم سازندگانی قوی داریم. این افراد باید به جوانان مشاوره بدهند. در حوزه تولید زیورآلات نیز با دنیایی از هنر و صنعت رو به رو هستیم و باز هم شرکت در نمایشگاه های جهانی، جوانان ما را با روندِ به روز در دنیا آشنا می سازد.

گره رکود بر صنف طلا

رضایی با بیان این مطلب، می گوید: در سال های اخیر به دلیل مشکلات مالی کارگاه ها و نبود فروش خوب، بخش اعظم واحدها رو به تعطیلی گذاشته اند. مثلا در اصفهان 1900 کارگاه تولیدی فعال بود که به کمتر از 400 واحد رسیده اند.

طلا زمانی خریداری می شود که یک خانواده از منظر غذا، پوشاک و آموزش تامین باشند ولی به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، مصرف و گرایش برای خرید طلا نیز رو به کاهش گذاشته است و همین امر موجب تعدیل نیرو و تعطیلی کارگاه ها شده اتست.

او ابراز امیدواری می کند تقاضا برای خرید طلا در آینده با رشد رو به رو شود تا صنعت طلای کشور نیز روزهای خوبی را شاهد باشد.

این تولید کننده با سابقه ایرانی به جوان تر ها هم توصیه هایی می کند. او معتقد است نباید چشم را به امروز و مشکلات کنونی دوخت،

باید کوشا بود و از روش های جدیدِ هنرصنعت طلا استفاده کرده و تولیداتِ کشورمان را ارتقا دهیم. کشوری که قدمتی 7هزار ساله در حوزه طلا دارد و این جوانان ایرانی هستند که نباید اجازه دهند این صنعت با فشار تحریم از بین برود تا روزی که بار دیگر صاحبِ اصلی صنعت طلا، ایران بزرگ باشد.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

تولید کننده

دستگاه های زیور آلات

محمد رضایی

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت