آموزش ؛ پیش نیاز اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده
رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه : سازمان امور مالیاتی باید تعاملی با صنف طلاوجواهر داشته باشد تا قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده جا بیفتد؛ نه اینکه از اهرم چکش های قانونی استفاده کرده و آن را روی سر همکاران قرار دهد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/06/30 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "گلدنیوز"؛ محمدسعید جعفری رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه با اشاره به تعداد تقریبی 450 واحد صنفیِ طلافروشی در سطح شهر کرمانشاه، اظهار کرد : دو واحد کارگاهِ صنعتی برای تولید طلا هم داریم و حدود 20 تولیدی خردِ حق العمل کاری هم مشغول به کار هستند.در کل حال کارگاههای طلاسازی چندان روبراه نیست .
جعفری یادآور شد: تا 8 سال پیش 20 واحد تولید کننده خوشنام و برند داشتیم که امروز یا ورشکست شده و یا کار را تعطیل کرده و تغییر شغل داده اند و تعداد آن ها به 2 واحد تقلیل یافته است.
مالیات بر ارزش افزوده بدون کارشناسی بر صنف طلا و جواهر تحمیل شد که موجب شد مردم به طلای دست دوم روی آورند و کلا طلای نو به محاق رفته و دچار رکود شده است.
جعفری معتقد است در بسیاری جاها تصمیماتی خلق الساعه می گیرند؛ در حالی که کارشناسانی در صنعت طلا وجود دارند که باید با آن ها هم فکری می شد و همین امر عملکرد کارگاههای طلاسازی را به مخاطره میاندازد.
وی با اشاره به مدت زمانِ بیش از موعدِ اجرای قانون آزمایشیِ مالیات بر ارزش افزوده، گفت: اخیرا هم اصلاحیه قانون تصویب شده است که مالیات بر اجرت دریافت می شود ولی آن هم چالش ها و سختی های خاص خود را دارد و نیازمند راستی آزمایی است.
به گفته جعفری رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه راستی آزمایی باید به گونه ای باشد که معاملات از طیف بنکدار ثبت و اعتبار سنجی شود و اگر سهواً اشتباهی صورت گیرد، اداره مالیات بر ارزش افزوده نمی پذیرد و آن را شامل تمام جرایم غیر قابل بخشش می دانند.
لذا یک خطای کوچک از سوی برخی همکاران که شاید کم سواد نیز باشند، موجب ایجاد مشکل می شود. این روند نیازمند آموزش هایی است و زیر ساخت آن باید فراهم شود.
رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه تاکید کرد که سازمان امور مالیاتی باید تعاملی با صنف طلاوجواهر داشته باشد تا قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده جا بیفتد؛ نه اینکه از اهرم چکش های قانونی استفاده کرده و آن را روی سر همکاران قرار دهند.
این قانون صفر یا صد نمی شناسد و حدِ وسط و تعادل باید از ابتدای راه اندازی قانون، اجرایی شود. درپی هر اشتباه کوچک باید تذکرات و راهنمایی داده شود نه اینکه با هر اشتباه [سریعا از ابزار چکشی استفاده کنند].
جعفری گفت: در صنف بنکداری حتما باید فاکتوری مبنی بر تمام خریداران ارائه شود. در آن جا مالیات بر درآمد بسیار افزون می شود و به نظر بنده بسیار مقاومت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: ویترین دار حلقه آخر است و با خریدار مصنوع سر و کار دارد و لذا این قشر بیشتر از همه متضرر می شوند.
جعفری با اعلام اینکه همه صنوفِ مربوط به طلاوجواهر در حوزه مالیات ستانی با هم لینک خواهد بود و جدا جدا برای هر یک محاسبه صورت نمی گیرد، خاطرنشان کرد که هنوز بروشور یا کتابچه ای آموزشی در اینباره ارائه نشده و حتی از سوی اداره مالیات زمانی برای هم فکری و آموزش و گردهمایی گذاشته نشده است.
وی نسبت به عدمِ دریافت نظرات کارشناسان و فعالان صنف طلاوجواهر از سوی مجلس در زمان قانون گذاری گلایه کرد و گفت: منظور از جواهرات سنگ است ولی صحبت ما بر اساس فلز طلاست. بانک مرکزی اعلام کرده شمش وارداتی معاف از مالیات است. البته گیر و گرفتاری هایی در گمرک وجود دارد ولی تصور نمی کنم این قانون سنگ را شامل شود. همین چیز ها است که میگویم حال کارگاههای طلاسازی خوب نیست.
جعفری تاکید کرد که جواهرات زیر شاخه های فراوانی دارد و لذا [بررسی مالیات بر ارزش افزوده این حوزه باید کاملا شفاف شود].
رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه بازگشتِ تولیدکنندگان به چرخه تولید طلا را در صورتِ اصلاح قوانین تا صد در صد شدنی دانست و خاطرنشان کرد: خلأ حضور صنف طلا و جواهر ایران در دنیا که به دوران هخامنشی باز می گردد و کشورمان خاستگاه این هنر صنعت بوده است، موجب استفاده کشورهای همسایه و اروپا و پیشرفت آن ها شده است؛ در صورتی که ایران می توانست قطب این قضیه باشد و حرف اول را در دنیا بزند.
اگر مجددا تسهیلاتی به این صنف تعلق گیرد که تولید طلا صرفه اقتصادی داشته باشد و سازمان صمت و گمرک و بانک مرکزی پای کار بیایند، قطعا حرفی برای گفتن در حوزه صادرات خواهیم داشت.
جعفری تاکید دارد که امروز از حوزه صادراتی جا مانده ایم و به واقع از پا گرفتن این صنعت در سایر کشورها دلگیر و دلسوزِ تولیدگران ایرانی است.
وی به "گلد نیوز" گفت: در کرمانشاه چندین پایانه مرزی داریم و شاهد بودیم که پیشتر از عراق برای سرمایه گذاری به کشورمان می آمدند و می دیدند که چه امنیتی در ایران وجود دارد. بازرگانان عراقی برای عقد قرارداد می آمدند ولی به قدری درگیر کاغذ بازی می شدند که گاها از عقد قرارداد منصرف می شدند.
در ترکیه کار بدین شکل نیست و صرفا تلاش می شود تا سرمایه ای را جذب کنند اما ما سرمایه گذار را فراری داده و سنگ های بسیاری پیش پای آن ها می گذاریم. لذا دوستان ما در جایی سرمایه گذاری می کنند که سود در کمترین زمان باز گردد.
جعفری ادامه داد: دیدگاه [مسئولان] در این زمینه خوب نیست و چرایی آن نیز شفاف سازی نشده است ولی دوستان باید آگاه می شدند که این صنعت نیز دنبال اعتلای تولید و چرخشِ چرخ های صنعت است. درست مانند بخش های دیگر... صنعت طلا نیز فرقی با سایرین ندارد و درپی ارز آوری است.
وی با بیان این مطلب به تحریم های آزار دهنده داخلی نسبت به تحریم های بیرونی اشاره کرد و افزود: این تحریم ها فشار زیادی بر زمینه تولید وارد می آورد چه طلا چه پارچه و صنایع دیگر...حالا من میگویم کارگاههای طلاسازی ولی واقعیت امر تولید در همه صنایع است.
رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه همچنین در خصوص دست ساخته های طلا که سال ها پیش در استان کرمانشاه تولید می شد، گفت: این کارها متعلق به کردهای مرز نشین بود که سمت و سویی نسبت به کردستان عراق داشتند. یکسری کارها مثل قفل جلیقه یا کمربند بود که با لباس های محلی ست می شد که منحصرا در شهر پاوه و جوانرود تولید می شود.که اگر بیشتر اهمیت داده شود هم کارگاههای طلاسازی رونق بیشتری می یابند.
وی اضافه کرد: این کارها بیشتر ملیله و تولید دست است.
رئیس اتحادیه طلاوجواهر کرمانشاه همچنین در خصوص مباحثی که درباره دو دوره ای و یک دوره ای بودن انتخابات اتحادیه مطرح شده است، گفت: دوستانی در اتاق اصناف ایران داریم که کارهایی صورت داده اند که مجددا دو دوره متوالی و چهار دوره متناوب را بردارند تا اعضا قادر به شرکت در انتخابات باشند.
جعفری افزود: ما در استان کرمانشاه 57 اتحادیه صنفی در مجموعه اتاق اصناف داریم که اگر این قانون اجرا شود، کلا اتاق اصناف باید از اعضایی تشکیل شود که استخوان خرد کرده اند و حرف شان فصل الخطاب برای مردم است.
اما اگر این اتفاق بیفتد یکسری افراد وارد می شوند که نه ریش سفید بوده و نه تجربه کار دارند و به نظر بنده نباید این کار سفت و سخت صورت گیرد. البته دوستان در مجلس و اتاق اصناف ایران در تلاش هستند این مسئله مرتفع شده تا کاندیداها مجدد قادر به شرکت در انتخابات باشند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
اتحادیه طلا کرمانشاه
رییس اتحادیه
شفاف سازی مالیات
محمد سعید جعفری
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده