دغدغه‌های یک کارگاه طلاسازی

دغدغه‌های یک کارگاه طلاسازی

دغدغه‌اش بی‌توجهی مسئولان و قاچاق طلای بی‌کیفیت ترکیه به کشور است. از مسئولان اتحادیه انتقاد نمی‌کند. حتی گلایه! اما می‌خواهد خواسته‌اش را به گوش بالاسری‌ها برسانیم. اینکه درددل اهالی صنف را بشنوند و تا رونق از این بازار نرفته، کاری کنند.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/07/04 | 00:07

نظری ثبت نشده

دغدغه‌های یک کارگاه طلاسازی

بهروز حسین زاده از تولیدکنندگان آذربایجان شرقی است. او نزدیک به 2 دهه در ارومیه فعالیت تولیدی دارد و امروز که کرونا به جان زندگی ها افتاده، بخش زیادی از کارگران خود را تعدیل کرده و با حجم کمتری مشغول به کار است.او در گفتگو با خبرنگار گلدنیوز از دغدغه‌های یک کارگاه طلاسازی میگوید.

گلدنیوز: کارگاه شما در کدام رسته تولیدی فعال است؟

کار ما در حوزه تولید طلا در رشته ملیله سازی است. طلاسازی مدل های مختلفی از تولید، نظیر ریخته گری دارد و ما تولیداتی خاص داریم. طلا سازی تنوع بسیاری دارد و یکی از این رشته ها ملیله سازی است که کاری سنتی است.

گلدنیوز: این کار را از چه زمانی آغاز کردید و هم اینک چه تعداد نیرو دارید؟

حدود 22 سال در این حرفه مشغول به کار هستم. امروز در جریان بیماری کرونا، کار و بار قدری کساد شده است. قبلا حدود 16 نفر با ما همکاری داشتند ولی در حال حاضر حدود 6 نفر کارگر ثابت در کنار ما کار می کنند.

گلدنیوز: میزان حجم تولید هم کاهش یافته؟

بسیار زیاد. تصور کنید 16 نفر در گذشته فعال بودند؛ یعنی سفارش کار وجود داشت و کارگاه ها فعال بود.

گلدنیوز: در حال حاضر نبود سفارش به دلیل شرایط کروناست یا مالیات بر ارزش افزوده و گران شدن طلا؟

گران شدن طلا تاثیر بسیاری گذاشته است و تولید کننده ها را آزار می دهد. از زمانی هم که کرونا شیوع پیدا کرده، وضعیت را بدتر کرده است.

گلدنیوز: با توجه به اینکه کارگاه شما در یکی از شهرهای مرزی فعال است، اقدام به صادرات طلا هم کرده اید؟

توان صادرات داریم؛ ولی حمایت کننده ای نیست. ما حتی یک نفر در ادارات مربوطه نظیر صمت را پیدا نمی کنیم که به کارگاه ها سر بزنند و ببینند درد ما چیست. هیچ حمایتی نکردند. خاصه در استان آذربایجان شرقی!

امروزه تولیدات ترکیه به سمت ارومیه سرازیر شده است. اگر ما تولید کنیم، که این حجم از طلای ساخته شده به شهر را وارد نمی شود و خودمان می توانیم صادرات داشته باشیم. تولیدکننده های ما خاصه جوانان توانِ بالایی دارند و می توانند کارهای خوب، با کیفیت و زیبایی بسازند به حتی با سایر کشورها قابل رقابت است ولی متاسفانه هیچ حمایتی از ما نمی شود و کارگاه های ما بیکار مانده اند.

ما نیازمند حمایت اداری هستیم. حتی یک نمایشگاه در استان برقرار نشده تا جوانان قادر به بازدید از دستگاه های به روز و جدیدترین تجهیزات باشند.

گلدنیوز: یعنی شما نیازمند برپایی یک نمایشگاه بین المللی در استان خود هستید؟

بالاخره نمایشگاهی باید وجود داشته باشد تا جوانان صنف ما تجهیزات به روز را ببینند و کسب آگاهی کنند. از طرفی ما حتی یک وام جزئی نمی توانیم دریافت کنیم.

ما 250 کارگاه داریم و 50 تولید کننده بزرگ هم فعال هستند. هیچ کدام از بانک یا موسسه مالی وام دریافت نکرده اند.

گلدنیوز: قطعا تولید کننده هم به قدری درگیر امورات کارگاهی است که فرصتی برای پیگیری چنین اموری را ندارد؟!

ارومیه نسبت به سایر استان ها خاصه شهرهای همجوار ضعیف تر عمل می کند. در هفته سه الی چهار کیلو طلا در ارومیه پخش می کنند؛ در حالی که بیشتر از این میزان از دست جوانان ارومیه ای هم بر می آید ولی امکانات ندارند.

گلدنیوز: طلا در ارومیه هم به شکل قاچاق وارد می شود؟

بله این اتفاق می افتد. بنده هم دیده و هم شنیده ام.

وقتی اشتغال نباشد و کارگاه ها بسته شود، بالاخره طلا باید از جایی دیگر تامین شود و لذا قاچاق طلا از دیگر کشورها اتفاق می افتد.

گلدنیوز: بیشتر از کدام کشورها؟

بخش اعظم این طلا از ترکیه قاچاق می شود. خاصه اینکه این تولیدات استاندارد نیست و اتحادیه باید پیگیر این قضایا شود. این درد دل همه تولیدکننده هاست. اگر قاچاق محدود شده و به صفر برسد، حداقل خواهیم توانست نیازِ استان و شهرِ خود را بر طرف کنیم.

گلدنیوز: در حقیقت از نبود تولیدکننده ها در صحنه رقابت و بازار داخلی، قاچاق چیان سود می برند؟

بله همین طور است. وقتی یک کالایی مورد نیاز است و تولید کننده‌ی آن زمین گیر شده باشد، قاچاقچی از منابع دیگر آن را وارد بازار می کند و سودی نهایی عاید کشورهای دیگر می شود.

گلدنیوز: اگر نکته ای دیگر مدنظر دارید که باید به گوش مسئولان خاصه پشت میز نشینانِ صنف برسد، بفرمایید.

اول از گلدنیوز تشکر می کنم که این ارتباط را برقرار کرده است و درخواست دارم این مهم را به گوش مسئولان برسانید که به تولید کننده ها سر بزنند. طلاسازی صنفی است که می تواند برای بسیاری جوانان اشتغال زایی کند. شغلی خوب و آبرومند است. ما می توانیم به جوانان رسیدگی کنیم و امکانات را در اختیار آن ها بگذاریم.

در این صنف هم توانِ پوشش بازارهای استانی را داریم و هم قادر به صادرات و ارزآوری برای کشور هستیم. اگر صنف طلاوجواهر دست جوانان را بگیرد، اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال خواهد افتاد. مسئولان نیز باید ما را حمایت کنند تا اقشار بیشتری سود ببرند.

انتهای پیام /

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

صادرات طلا

تولیدکننده طلا

طلاسازی

کارگاه طلاسازی

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت