گواهینامه معتبر گوهرسنگ ها / افزایش حجم سنگ های مصنوعی در دنیا
دلپسند مدیر آزمایشگاه گوهرشناسی دانشگاه شهید بهشتی : اگر دو قطب علم و صنعت در کنار یکدیگر قرار گیرند، اتفاق بهتری در رابطه با خرید و فروش سنگ ها، شناسایی آن ها و اطمینان خاطر از داشتنِ یک جواهر اصل و ناب رقم خواهد خُرد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/07/11 | 00:07
اطمینان از اصل بودن جواهرات همواره یکی از دغدغه های خریداران و فروشندگان گوهرسنگ ها در تمامی نقاط دنیا است. با توجه به افزایش کمی سنگ های مصنوعی در دنیا، شناخت و تمایز جواهرات طبیعی به دغدغه ای جدی برای سرمایه گذارن بدل شده است. در همین رابطه موسسه بین المللی GIA به عنوان یک نهاد معتبر و برند، اقدام به صدور گواهینامه برای گوهرسنگ ها می کند. اما در کشور ایران چگونه می توان گوهرسنگ های مصنوعی و طبیعی را از هم تفکیک کرد؟ شاید بهترین راه خرید از فروشندگان معتبری است که از اتحادیه های طلاوجواهر در سراسر کشور مجوز قانونی دارند و در صورت بروز هر مشکلی ، اتحادیه های استانی پاسخگوی خریدارن خواهند بود. اما راه دیگری که اطمینان خاطر بیشتری برای خریدارن و حتی فروشندگان مصنوعات ایجاد خواهد کرد، مراجعه به آزمایشگاه های معتبر صدور شناسنامه جواهرات در کشور است. در همین رابطه گفتگویی با زیبا دلپسند مدیر آزمایشگاه گوهرشناسی دانشگاه شهیدبهشتی داشتیم:
زیبا دلپسند مدیر آزمایشگاه توسعه هنر و دانش گوهرشناسی ،در رابطه با ارائه گواهینامه های صادره از این مرکز به خبرنگار گلدنیوز گفت: « گواهینامه های صادره در حقیقت گزارشی از شناسایی انجام گرفته در رابطه با سنگ هاست و اقدام دیگر مرکز صدورِ شناسنامه برای سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است.»در حقیقت صادرکردن گواهینامه های گوهرها ،ترکیبی از تخصص، علم و صنعت است.
آزمایشگاه جمسا با توجه به محدودیت هایی که وجود دارد، در دانشگاه شهید بهشتی فعال شده است تا دسترسی برای عموم –در راستای خرید و فروش و تجارت گوهر سنگ- آزاد باشد. همچنین افراد عادی با مراجعه به این آزمایشگاه می توانند نسبت به خرید جواهراتِ مزین به گوهرها اطمینان حاصل کنند.
دلپسند در اینباره گفت: «مردم می توانند از اصل یا طبیعی و نیز مصنوعی بودن سنگ های قیمتی کسب اطلاع کرده و نسبت به بهسازی شدن یا دیگر ویژگی های آن آگاهی یابند.»
شناسنامه ای که توسط دانشگاه شهید بهشتی صادر می شود تا جای که اطلاع داریم برای کشورهای اطراف از جمله آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و ترکمنستان شناخته شده و قابل پذیرش است و این کشورها خرید و فروش گوهرها را با شناسنامه های صادره از دانشگاه شهید بهشتی انجام می دهند.
دلپسند با تاکید بر این مطلب ادامه داد: «دفتر ما در دانشکده علومِ زمین شهید بهشتی واقع است و کارشناس امور دفتری ما، نمونه های گوهرسنگی که از سوی مردم ارائه می شود را پذیرش کرده و سپس بر اساس استاندارد و ضوابط مشخص وارد چرخه آزمایشگاهی می کند و در نهایت سرتیفیکیت یا شناسنامه ای برای گوهرها صادر می گردد.»
در این زمینه سایت اینترنتی و صفحات مجازی این موسسه نیز فعال است و در کنار مرکز گوهرشناسی شهید بهشتی در فضای مجازی در اختیار علاقمندان قرار دارد.
مدیر آزمایشگاه توسعه هنر و دانش گوهرشناسی در رابطه با نحوه آزمایش های صورت گرفته روی سنگ های گوهری گفت: «این آزمایش ها طبق استانداردهای موجود برای گوهرها انجام می شود و علاوه بر اینکه آزمایش های گوهرشناسی صورت می پذیرد، سعی می شود از دستگاه های لیزر هم استفاده شود تا شناسایی گوهرها بهتر و کیفی تر اتفاق افتد.»
از او درباره طبقه بندی نیروی انسانیِ این آزمایشگاه مجهز و مراحل تشخیصِ هر گروه سوال می کنیم: «به طور کلی آزمایشگاه متشکل از یک تیم حرفه ای است که این ها در همکاری با یکدیگر، منجر به خروجی مشترک می شوند و بدین شکل نیست که یک نفر روی سنگ ها و گوهرها کار کند.»
در این راستا بخش فیزیک، گوهرشناسی، شناسایی ویژگی گوهرها هر یک اپراتوری مجزا داشته و در نهایت این ناظر است که کلیه این مورد را زیر چتر نگاه تیزبین خود دارد. به طور کلی می توان گفت شناسنامه صادره، از یکسری فیلتر عبور می کند تا منتج به خروجی گردد.
دلپسند همچنین به هدف نهایی مرکز علمی تخصصیِ گوهرشناسی اشاره کرد: «سعی کردیم علم و صنعت را در کنار یکدیگر جای دهیم. با توجه به صنعتی که در صنف طلافروشان رواج دارد، افراد عموما به شکل تجربی کار می کنند که البته ارزشمند است؛ اما اگر دو قطب علم و صنعت در کنار یکدیگر قرار گیرند، اتفاق بهتری در رابطه با خرید و فروش سنگ ها، شناسایی آن ها و اطمینان خاطر از داشتنِ یک جواهر اصل و ناب رقم خواهد خُرد.»
وی همچنین در خصوص تفاوت های این مرکز علمی با مرکز گوهرشناسیِ پیام نور اینگونه گفت: «هر دانشگاهی دارای پایه علمی است اما می توان درباره مرکز شهید بهشتی عنوان کرد که تلاش شده تجهیزات و دستگاه هایی به روز در خدمت داشته باشد و توانمندیِ ما نسبت به سایر مراکز وجودِ همین تجهیزاتِ به روز است.»
اخیرا حجم کمی سنگ های مصنوعی در بازار طلاوجواهر رو به فزونی گذاشته و تشخیص آن از انواعِ اصل مشکل است و دلپسند از توزیعِ فراوان این نوع سنگ ها در بازار یاد می کند: «آزمایشگاه ما مجهز به امکاناتی است که می تواند انواع سنگ اصل را از فرع تفکیک کند ولی این روند نیازمندِ حضور کارشناسانی مجرب و متخصص است. این سنگ ها نه فقط در ایران، متاسفانه در سطح جهانی استفاده می شود.»
در این بین تقاضا برای انواع زمرد، یاقوت و الماس بیش از سایر گوهرسنگ ها است و طبیعتا مصنوعاتِ این قبیل سنگ ها آمار کمی بیشتری نسبت به دیگر گونه ها در بازار دارد.
دلپسند همچنین به آن دسته از مخاطبان گلدنیوز که خریدار و دوستدار گوهرسنگ ها هستند، توصیه می کند: «سعی کنید مرکز و آزمایشگاهی قابل اعتماد را انتخاب نمایید تا خرید یا تجارتی خوب و سودبخش داشته باشید.»
گفتنی است دانشگاه شهید بهشتی از سال جاری رشته کانی و سنگ های صنعتی را برای علاقمندان در نظر گرفته است که می تواند به موازات رشته گوهرشناسی حرکت کرده و به بهره برداری های بهینه در زمینه علمی منتج گردد.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
جسما
دانش گوهرشناسی
زیبا دلپسند
شناسنامه جواهرات
موسسه بین المللی GIA
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده