طلای پنهان در ضایعات الکترونیکی بیشتر از معادن طلا

طلای پنهان در ضایعات الکترونیکی بیشتر از معادن طلا

از یک تن قطعات الکترونیکی موبایل 300 گرم طلا بازیافت می شود  در حالی که  در معادن از یک تن خاک معدن تنها 2 گرم طلا به دست می آید.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/07/29 | 00:07

نظری ثبت نشده

طلای پنهان در ضایعات الکترونیکی بیشتر از معادن طلا

مدیر عامل مجموعه قالکاری و تیزاب کاری ۹۹۵ یزد گفت: طلای پنهان در ضایعات الکترونیکی مانند برد گوشی های موبایل وکامپیوترهای قدیمی و.. از معادن طلا بیشتر است و متاسفانه کسی از آن خبر ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز محمد فرخی، از مولفان و مترجمان کتاب در حوزه طلا و جواهر گفت: قطعات الکترونیکی معادن گمنامی هستند که در کشور  ایران یا حیف و میل می شوند یا صادر می شوند.

وی افزود: از یک تن قطعات الکترونیکی موبایل 300 گرم طلا بازیافت می شود  در حالی که  در معادن از یک تن خاک معدن تنها 2 گرم طلا به دست می آید.

مافیای ضایعات قطعات الکترونیکی

فرخی اظهار داشت: در تهران مافیایی وجود دارد که به دلیل سود تجاری حاصل از صادرات این ضایعات نمی گذارد کار بازیافت طلا از این قطعات انجام شود و با تناژ زیاد این معادن طلا را از کشور خارج می کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه دو شرکت دانش بنیان هم وارد حوزه بازیافت فلزات از این قطعات شدند تا بتوانند ازطریق بازیافت از صادرات ضایعات الکترونیکی جلوگیری کنند ولی متاسفانه به دلیل وجود مافیا نتوانستند مواد اولیه و خوراک کارخانه را تامین کنند.
خوشبختانه دانشگاه تربیت مدرس بر روی پروژه ای علمی در حال کار می باشد تا تمام فلزات را از این ضایعات الکترونیکی بازیافت کند و جلوی خروج این ضایعات که معادن گمنام هستند گرفته شود.

مدیر عامل مجموعه قالکاری و تیزاب کاری ۹۹۵ یزد در ادامه اظهار داشت: براساس اطلاعات موجود 62 عنصر در قطعات الکترونیک وجود دارد که فرآیند بازیافت آن باید در بالای 100 کیلو انجام گیرد.

طلای پنهان در ضایعات الکترونیکی،بیشتر از معادن طلا
نمایشگاه طلا جواهر نقره و گوهر سنگ ها /شیراز مهر 1400

ضایعات الکترونیکی در قالکاری ها قابل بازیافت است

فرخی اظهار داشت: در سال های اخیر برخی افراد با بازاریابی اشتباه، قطعات را به قیمت بالا خریدارری کردند و با خرید یک کوره به روش شیمیایی اقدام به بازیافت کرده اند که موفق نشده اند و در نتیجه با یک ضرر 40 میلیونی از بازار خارج شده اند.

وی با تاکید بر اینکه کار بازیافت  این قطعات باید به صورت تخصصی و با آشنایی به اصول ذوب و مواد شیمیایی انجام شود گفت: در مجموعه قالکاری ها امکان بازیافت این قطعات وجود دارد و ما از روش ذوب برای این مهم استفاده می کنیم.

محمد فرخی با بیان اینکه 90 درصد مردم از شغل قالکاری بی اطلاع هستند اظهار داشت: متاسفانه قالکاری در کشور ما همچنان به روش های سنتی و  سبک قدیمی انجام می شود و هنوز علمی نشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید برضرورت آموزش و علم  در کنار حرفه و کار و نبود منابع برای آموزش فنون طلا سازی و قالکاری گفت: به منظور آشنایی مردم و علاقمندان به صنعت طلا و جواهر اطلاعاتی در این زمینه در قالب سه جلد کتاب با همکاری دانشگاه تهران و دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگ ها جمع آوری و ارائه شده است.

آموزش فراوری طلا از ضایعات قطعات الکترونیکی در کتاب دیجی طلا

فرخی تصریح کرد: دو جلد کتاب در زمینه ی روش های بازیابی طلا به روش شیمیایی منتشر کرده ایم، که کتاب «دیجی طلا» در مورد فراوری طلا از ضایعات قطعات الکترونیکی و کتاب «معجزه کسر» در مورد فراوری طلا از پرز دینام و پولیش طلا سازی می باشد.

این مولف و مترجم کتاب در حوزه طلا و جواهر تصریح کرد: اولین جایی که طلا از بین می رود در خود کارگاه های طلا و جواهرسازی است که طلا کسری می دهد و با جمع آوری خاک کارگاه و پرزها از صافی دینام و رعایت برخی موارد می توان بیش از 60 درصد جلو کسری طلا را گرفت.

وی ادامه داد: کتاب «طب طلا» نیز ترجمه ای است از داستان آزاد شدن کشف طلا در آمریکا و در نهایت تمام شدن طلا و سودی که کشتی دارها از بردن طلا به دست آوردند.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

بازیافت طلا

قالکاری

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت