رونمایی از طرح جامع طلا در بهمن 1400
علیرضا طالاری، مجری تدوین طرح جامع طلا در گفتگو با گلدنیوز مطرح کرد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/09/14 | 00:09
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز ؛ علیرضا طالاری، مدیرعامل مجتمع طلای موته و مجری تدوین طرح جامع طلا گفت: تدوین طرح جامع طلا از نظر پیشرفت فیزیکی مطابق برنامه ریزی های انجام شده 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از لحاظ کاری نیز با توجه به اقدامات خارج از برنامه حدود 75 درصد پیشرفت دارد که امید می رود تا پایان بهمن ماه رونمایی از طرح جامع طلا کشور انجام شود.
وی افزود: در این طرح تمرکز بر همه بخش های زنجیره تولید طلا از صنایع بالادستی و فاز اکتشاف گرفته تا شمش های های تولیدی معادن و مصنوعات است، ولی متاسفانه نبود اطلاعات دقیق و کامل از صنعت طلا چالش مهم در تدوین این طرح است به طوری که حتی مجموعه های دولتی هم به سختی و قطره چکانی اطلاعات در اختیار ما قرار داده اند و یکی از دلایل کند شدن پروژه همین مسئله بوده است.
طالاری تصریح کرد: طرح جامع طلای کشور مانند دیگر طرح های فلزی و غیر فلزی همچون طرح جامع فولاد، آلومینیوم، مس، سرب، روی و ذغال سنگ در دستور کار وزارت صمت قرار گرفت، طرح جامع طلا نیز در پایان سال 98 توسط وزارت صمت به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اعلام شد و سپس سازمان توسعه و نوسازی معادن نیز سرپرستی طرح را به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران داد و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران این اقدام را به مجتمع طلای موته که یکی از مجتمع های تحت پوشش این شرکت و اولین مجتمع طلا در سطح کشور است واگذارکرد و در نهایت تحقیقات آن در پایان سال 98 انجام شد و از ابتدای سال 99 دستورالعمل تدوین، اسناد مناقصه و شرح خدمات مورد نیاز انجام و از طریق مناقصه عمومی مشاور و پیمانکار کار مشخص و در نهایت یک شرکت تحقیقاتی برنده مناقصه شد و قرارداد به مدت 14 ماه برای اتمام پروژ در 4 فاز با این شرکت بسته شد.
مجری طرح تدوین جامع طلا با بیان اینکه فاز نخست این طرح شامل مطالعه و جمع آوری سوابق و مستندات بود، فاز دوم مقایسه طلای جهان و کشورهای مختلف و فاز سوم چالش ها و عارضه بندی ها و فاز چهارم جمع بندی ها و نتیجه یابی ها اظهار داشت: قرارداد تدوین این طرح تا پایان مهر ماه سال جاری تمام می شد ولی به دلیل مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت این پروژه تمام نشد و 4 ماه قرارداد پیمانکار تمدید شد و طبق برنامه پایان بهمن ماه سال جاری زمان اتمام پروژه خواهد بود
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شیوع کوید 19 و تعطیلی ها، عدم ترددها، عدم برگزاری جلسات به صورت حضوری و بازدید از معادن از جمله مشکلاتی بود که باعث به اتمام نرسیدن پروژه در زمان مقرر شد، بیان داشت: عدم دریافت اطلاعات جامع و کامل به منظور تدوین استراتژی اساسی ترین مشکل پیش روی ما بود. طالاری ادامه داد: به دلیل اینکه طلا یک فلز خاص و ارزشمند است، اطلاعاتی که تا کنون در این حوزه جمع آوری شده به سختی بوده است و حتی در حوزه معدنی وزارت خانه که خود متولی این کار بود حدود 7 ماه زمان برد تا اطلاعات درست را ارائه دهند.
طالاری تصریح کرد: در بخش مقایسه آمارهای خارجی تمام آمارهای جهانی روی سایت ها و منابع جمع آوری شد ولی آمار معادن عمومی و تعدادی از معادن خصوصی کشور هنوز جمع آوری نشده است.
مجری تدوین طرح جامع طلا ادامه داد: در حال حاضر در بحث تولید طلا در کشور سالانه 11 تن طلای خالص تولید می شود این درحالی است که در 3 یا 4 سال گذشته میزان تولید طلای کشور حدود 4 تن بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون تعداد معادن فعال کشور 23 معدن است و 11 معدن نیز در حال بهره برداری هستند، که کارخانه فرآوری هم دارند، اظهار داشت: با وجود اینکه کشور ما حدود 8 دهم درصد ذخایر طلای جهان را دارد ولی تنها 2 دهم درصد تولید طلای جهان در ایران اتفاق می افتد.
طالاری افزود: این بیانگیر این است که کشور ما 4 برابر میزان تولید طلای اکنون خود ظرفیت تولید طلا دارد که امید می رود با تدوین این طرح و برنامه ریزی و استراتژی ها تولید طلای کشور تا 5 سال آینده به 30 تن برسد.
مدیرعامل مجتمع طلای موته اذعان داشت: در حال حاضر کشور ایران از لحاظ تولید طلا در رده 43 جهان قرار دارد ولی از نظر مصرف طلا در رده 6 و 7 جهان است و در سال گذشته میزان طلای مصرفی کشور 70 تن بوده است.
وی ادامه داد: میزان طلای مصرف شده در کشور خیلی بیشتر از میزان طلای تولید شده است و این آمار نشان می دهد که کشور به تولید طلای بیشتری نیاز دارد و با توجه به نیاز داخل کشور، فعلا نیاز به صادرات شمش به خارج وجود ندارد.
«محمد رضا بهرامن»، رئیس خانه معدن ایران نیز در گفتوگو با گلدنیوز، طرح جامع طلا را طرحی موثر برای گسترش این صنعت عنوان کرد. ایشان با اشراه به شرایط خاص کشور در زمینه زمین شناسی گفت:«این شرایط خاص به ما این فرصت را میدهد تا با مطالعه جامع آن به دستیابی چشم انداز مثبتی در زمینه طلا دست پیدا کنیم.»
بهرامن با اشاره به این که طرح جامع طلا در مرحله نهایی است گفت:« حدود 6 ماهی است که برای این طرح جلسهای نداشتیم و روند کار کند شده است در حالی که قرار بود تا پایان امسال این طرح به سر انجام برسد. امیدواریم هرچه زودتر این نقشه راه تدوین شده و برای اجرا ابلاغ شود.
بهرامن در پایان گفت: در این طرح بحث ما استخراج بیشتر طلا است البته با در نظر گرفتن بحثهای زیست محیطی و در این زمینه سعی میکنیم ارتباطمان با جهانیان را داشته باشیم تا آسیبهای زیست محیطی به صفر برسد.»
به گفته رییس خانه معدن، در کشورهای تولید کننده طلا مراکز محیط زیستی برای بررسی این موضوع دائر هستند اما در ایران هنوز نتوانستیم با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا به استاندارهای لازم برسیم و تخریب محیط زیست در استخراج طلا چالش مهمی در ایران است.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
معادن طلا
طرح جامع طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده