صندوقچه ذخایر طلای سیستان و بلوچستان
صدور گواهی کشف برای معدن طلای محدوده کوه بیبیمه با ذخیره 6 تن طلای قابل استخراج.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/09/28 | 00:09
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ داوود شهرکی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مطالعات اکتشاف معدن طلای کوه بی بی مه از سال 98 شروع شد و تقریبا دو سال زمان برد تا طرح اکتشاف تکمیل شد، و بالغ بر 10 میلیارد تومان هزینه اکتشاف آن شده و حجم عملیات گسترده ناشی از حفاری، نمونه برداری، تهیه نقشه و آنالیز مواد معدنی در این محدوده انجام شد و نهایتا در یکی دو هفته قبل منجر به صدور گواهی کشف با ذخیره حدود 6 تن طلای قابل استخراج شد.
وی افزود: این معدن از معادن طلای خوب استان و جزء ذخایر خوب کشور محسوب می شود که عیار آن بیش از 1 گرم در تن می باشد.
شهرکی ادامه داد: معدن کشف شده تنها معدن استان نیست و این محدوده میر جاوه و تفتان ها محدوده مناسبی برای طلا است و از سال گذشته تا کنون سه معدن در این محدوده شناسایی شده و یک معدن نیز در سنوات گذشته کشف شده بوده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه قطعا مطالعات اکتشاف ما در روی منطقه ادامه دارد ابزار امیدواری کرد با اکتشافات در این محدوده در حوزه طلا ظرفیت خوبی به کشور و استان اضافه شود.
وی ادامه داد: در استان در حوزه طلا و مواده معدنی دیگر کماکان مطالعات در چند بخش ادامه دارد و بخشی از کار را بخش خصوصی ادامه می دهد و در جاهایی از ظرفیت شرکتهای توسعه وابسته به وزارت استفاده می کنیم و در جاهایی نیزممکن است با منابع دولتی شناسایی انجام شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: ذخیره جدید کشف شده در محدوده بی بی مه نیز با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این محدوده انجام و 10 میلیارد تومان هزینه اکتشاف شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با سرمایه گذاری روی فرآوری و ایجاد فرصت اشتغال و رونق اقتصادی مطالعات اکتشاف را به موازات تکمیل کنیم تا ذخایر دیگری را در حوزه طلا و سایر مواد معدنی مانند مس، آهن، منگنز، کرومیت و ... به استان معرفی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی ذخایر اولویت کار است و متناسب با شناسایی ذخایر تلاش می کنیم سرمایه گذاری روی احداث کارخانه هم داشته باشیم گفت: شرکت های خصوصی که در حوزه اکتشاف ورود می کنند و خودشان ذخیره را شناسایی می کنند در فرآوری هم وارد خواهند شد و مشوق هایی در این زمینه وجود دارد.
وی تصریح کرد: ذخیره طلای معادن کشف شده به نحوی است که در هر تن یک گرم طلا وجود دارد و البته در دنیا استخراج بیش از 0.3 گرم در تن توجیه اقتصادی دارد که ذخیره ما تقریبا بیش از یک گرم است که کاملا اقتصادی بوده و سرمایه گذاران و مکتشفین هم تمایل به استخراج و احداث کارخانه فرآوری را دارند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تمرکز چند معدن در حوزه یک شهرستان که کاملا به هم نزدیک هستند نشان این است می توانیم این محدوده در سیستان و بلوچستان را به عنوان قطب طلای کشور برای فرآوری و صنایع تبدیلی و محصولات زینتی و تزیینی و پشتوانه مالی کشور که می تواند به اقتصاد استان و کشور کمک کند بدانیم.
وی در بخش پایانی سخن خود در تشریح تفاوت ذخایر سولفیدی و اکسیدی طلا گفت: ذخایر اکسیدی طلا عمدتا در سطح زمین وجود دارند و کم ذخیره اند ولی ذخایر سولفیدی مانند مس در عمق زمین و ذخایر گسترده تری هستند.
انتهای پیام/
ترند
معدن طلا
پیشنهاد ویژه
بی بی مه
داوود شهرکی
معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده