سامانه جامع تجارت ، یک طرح رویایی در بستری غیر بومی
یک کارشناس اقتصادی: سامانه جامع تجارت بیشتر شبیه به یک شوخی است چرا که 16 سیستم و نهادی که در اقتصاد کشور داریم از این قانون تمکین نخواهند کرد.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/09/30 | 00:09
به گزارش گلدنیوز ؛ علی فخر موحدی کارشناس اقتصادی و فعال صنف طلاوجواهر در مصاحبه با رادیو گفت: سامانه جامع تجارت بیشتر شبیه به یک شوخی است چرا که 16 سیستم و نهادی که در اقتصاد کشور داریم از این قانون تمکین نخواهند کرد.
فخر موحدی در خصوص جایگاه سامانه جامع تجارت برای ایجاد شفافیت در اقتصاد ایران و مبارزه با قاچاق گفت: ما در کشور قانون کم نداریم ، به گفته مسئولان ما حدود 50تن قانون داریم ، یعنی قوانین مکتوب کشور که اجرا نمیشوند معادل 50تن کاغذ است. سامانه جامع تجارت نیز مانند دیگر قوانین یک قانون رؤیایی خواهد شد؛ قانونی که هزینه های زیاد و زمان فراوانی صرف آن می شود اما در نهایت اجرایی نخواهد شد.
حدود 35 دستگاه متولی فرایند این قانون هستند که به مثابه سنگ بزرگ علامت نزدن ، هرگز به راحتی دور هم جمع نخواهند شد. علاوه بر این 16 سیستم و نهاد به همراه بانک ها ، پتروشیمی ها ، فولادی ها و... که در اقتصاد کشور داریم از این قانون تمکین نخواهند کرد.
وی افزود: سامانه جامع تجارت قرار است از تأمین مالی قاچاق جلوگیری کند و این بیشتر شبیه به یک شوخی است. ما در ایران ته لنجی داریم ،کوله بری ، تعاونی مرز نشینان، بازارچه های مرزی، سوخت ارزان و... را داریم و کنار اینها مجموعه های مالی ورشکسته شستا و بانک ها را هم بگذارید؛ سوال من این است که اینها چگونه از این قانون تمکین خواهند کرد؟ به همین خاطر است که می گویم بیشتر شبیه یک شوخی است.
فخر موحدی در خصوص تجربیات جهانی در خصوص این سامانه گفت: تا جایی که بررسی کردیم در هیچ یک از کشورهای جهان این طرح به این صورت اجرا نمی شود. در کشوری مانند آمریکا که به عنوان اقتصاد یک دنیا شناخته می شود نیز قاچاق وجود دارد اما راه مبارزه این نیست. آنها راه هایی را بررسی و قوانین را طوری وضع و اجرا کرده اند که باعث انگیزه شود و کسی به دنبال قاچاق نباشد.
از طرفی در نقاطی که این طرح در حال انجام است مانند اروپا، ژاپن، چین و سایر کشورها موقعیت جغرافیایی این کشورها همانند موقعیت جغرافیایی ایران نیست. موقعیت ایران در منطقه و روابط تجاری و تنش هایی که با همسایگان خود دارد بسیار خاص و ویژه است.
موحدی در خصوص راه حل اساسی برای نجات اقتصاد ایران گفت: موضوع اصلی این است که دولت باید یک طرح یک ساله یا شش ماهه بگذارد، و حضور خود را در اقتصاد نصف کند یعنی خود را با اقتصاد آزاد و منطقی دنیا، همگون و همراه کند. اگر این اتفاق نیفتد روز به روز دولت ها فربه و بزرگتر می شوند.
این سامانه بر خلاف سیاست های کلی نظام که در جهت کوچک شدن دولت هستند، باعث فربه شدن و بزرگ تر شدن دولت می شود و لذا نقض غرض است.
موحدی با بیان اینکه تقریباً هیچکدام از مسئولان کشور از صنعت طلاوجواهر اطلاعاتی ندارند اظهار کرد: در کدام کشور پیشرفته اقتصادی دنیا، این تعداد سامانه و نهاد تشکیل شده است؟ تمام مشکلاتی که از سال 82 گرفتار آن هستیم این است که با اقتصاد ایران مانند بسیاری از مسائل کشور مثل یک پدیده بی جان برخورد میشود درحالیکه اقتصاد موجودی زنده و کاملاً هوشمند است.
مشکلاتی که از سال 82 وارد کشور ما شد به این جهت بود که متاسفانه نسخههای بانک جهانی و شورای بینالمللی پول را برای ایران پیاده کردیم. اقتصاد ایران نیازمند الگو و برنامه خاص خودش است؛ مدلی بومی که باید متولیان امر آن را طراحی کنند. نسخه های بانک جهانی اقتصاد ایران را به سراشیبی سقوط خواهد برد و سامانه جامع تجارت نیز یکی از همان نسخه های غیربومی برای اقتصاد ایران است.
انتهای پیام/
ترند
برتر
پیشنهاد ویژه
سامانه جامع تجارت
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده