تاثیر رکودی افزایش مالیات در بودجه 1401 / با سامانه نمی توان جلوی قاچاق را گرفت

تاثیر رکودی افزایش مالیات در بودجه 1401 - با سامانه نمی توان جلوی قاچاق را گرفت

رئیس اتحادیه طلا و جواهر قزوین: با سامانه هایی از نوع سامانه جامع تجارت نمی توان جلوی قاچاق و رانت را گرفت چون مشکل اساسی ما بی انضباطی در مدیریت اقتصادی کشور است.

امیر کشانی(سردبیر)

1400/10/08 | 00:10

نظری ثبت نشده

تاثیر رکودی افزایش مالیات در بودجه 1401 - با سامانه نمی توان جلوی قاچاق را گرفت

رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین با اشاره به اجرایی شدن قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده دردی ماه گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده قانونی بود که تنها به ضرر مردم و مصرف کننده تمام شد و باعث از رونق افتادن صنف طلا شد و اکنون با اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده چیزی درست نمی شود، آنچه که نیاز است اصلاح شود برنامه های کلان دولت باید اصلاح شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز ؛ محمد فرج زاده ها، رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین و رئیس اتحادیه طلا و جواهر قزوین گفت: حذف مالیات از اصل طلا و اصلاح قانون مالیات ارزش افزوده تاثیری بر خرید و فروش طلا ندارند چرا که اغلب همکاران ما برای رونق فروش خود این مالیات را از مردم نمی گرفتند .

وی افزود: همکاران ما سالها تلاش کردند تا مالیات بر ارزش افزوده را به خاطر نفع مردم حذف کنند ولی در بودجه 1401 مسئولین مالیات ها رابه گونه ای تورمی بسته است که اگر مجلس آن را تایید کنند بربازار تاثیر رکودی خواهد داشت.

 افزایش مالیات در بودجه 1401 باعث رکود و خالی کردن جیب مردم

فرج زاده ها بیان داشت: مسئولین همه چیز را گردن تحریم ها می اندازند در حالی که سیاست های کلان کشور چندین سال است اشتباه بوده  و امسال هم این اشتباه در بودجه بندی سال 1401 ادامه داشته است و رکود بازار را رقم خواهد زد.

رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین با تاکید بر اینکه رکود بازار ناشی از تحریم نیست و به دلیل عدم مدیریت صحیح برخی مسئولینن می باشد گفت: در بودجه سال 1401 میزان مالیات نسبت به سال قبل که 250 هزار میلیار تومان بوده است به 530 هزاتر میلیارد تومان افزایش یافته است که این میزان افزایش فقط موجب تورم و  خالی شدن جیب مردم و تعطیلی کسب و کارها می شود.

وی افزود: در استان قزوین در سال اول  دولت روحانی میزان بودجه مالیاتی استان  400 میلیارد تومان بود که در حال حاضر نزدیک 3 هزار و 100میلیارد تومان بودجه مالیاتی قزوین است که 50 درصد این مبلغ مالیات بر ارزش افزوده و 50 درصد مابقی آن مالیات های دیگر است که اخذ این مالیات ها در رکود بازار خیلی تاثیر دارد.

رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین با اشاره به اینکه دو برابر شدن مالیات در بودجه 1401 یعنی اینکه مردم دو نوع مالیات رسمی و مالیات پنهان را پرداخت کنند که پرداخت این حجم مالیات باعث خالی شدن جیب مردم  می شود و پولی باقی نمی ماند که در تولید و بازار سرمایه گذاری شود و به طبع رکود وتعطیلی را در پی دارد.

فرج زاده ها با بیان اینکه برای بی نیاز شدن از نفت در بودجه سالیانه، باید سهم درآمدهای پایدار در بودجه افزایش یابد بیان داشت: افزایش رقم بودجه مستلزم ایجاد منابع جدید می باشد و وقتی تولید کننده و صنف جدیدی ایجاد نشده باشد که مالیات افزایش یابد بالا بردن عدد و رقم بودجه فقط فشار به مردم است.

در کشور ما به تنها چیزی که توجه نمی شود مردم است

رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین ادامه داد: در هیچ جای دنیا این همه افزایش مالیات وجود ندارد و در بسیاری از کشورها در زمان رکود مردم از مالیات معاف می شوند تا توان خرید داشته باشند در صورتی که در کشور ما به تنها چیزی که توجه نمی شود مردم است و  مسئولین تنها به فکر تامین حقوق های کلان خود هستند و فشار این افزایش مالیات ها به کسبه و مردم می آید.

وی اظهار داشت: در بسیاری از سیاست گذاری ها به دلیل اینکه خود مسئولین ذی نفع هستند تصمیماتی گرفته می شود که فقط باعث بالا رفتن تورم می شود.

دو سنگ آسیاب تورم و مالیات قشر متوسط جامعه را له کرده اند

رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین ادامه داد: تورم و افزایش مالیات مانند دو سنگ آسیباب  مردم جامعه را در وسط گذاشته و له می کند و تا نرخ ارز در کشور جایگاه خود را پیدا نکند  و ارزش پول حفظ نشود مشکلی حل نمی شود

فرج زاده ها با تاکید بر اینکه برنامه ریزی اقتصادی نباید وابسته به دلار  باشد بیان داشت: افزایش حقوق کارمندان و افزایش هزینه ها در بودجه،  فقط باعث بالا رفتن تورم می شود و به دنبال آن شاهد بالا رفتن هزینه تولید خواهیم بود.

وام دادن شق القمر نیست، بانک مرکزی ارزش پول کشور را حفظ کند

وی در ادامه با اشاره به اینکه اصل مسئولیت بانک مرکزی حفط ارزش پول کشور است و نه  وام دادن برای ساخت مسکن  و ..  گفت: بانک مرکزی بایدتلاش کند تا ریال حفظ شود  وگرنه وام دادن که شق القمر نیست همه می توانند وام بدهند.

رییس اتاق اصناف مرکز استان قزوین ادامه داد: وقتی اقتصاد دولتی شود رانت به وجود می آید. اگر دولت بکشد کنار و نظاره گر باشد و تنها بر امر اقتصاد نظارت کند از ایجاد رانت جلوگیری می شود.

فرج زاده ها ادامه داد: از ابتدای مردادماه با روی کار آمدن دولت جدید هم افزایش تورم و هم افزایش  قیمت ها داشته ایم در حالی که  ما انتظار داشتیم بودجه سال 1401 بودجه کاهشی باشد ولی می بینیم که بودجه فعلی بودجه تورمی است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر قزوین در ادامه با بیان اینکه مسئولی که فقط به صورت تئوری درس خوانده و  کف بازار را تجربه نکرده است نمی تواند قوانین و آیین نامه های به نفع مردم بنویسد ابراز داشت: قوانینی که در اتاق در بسته نوشته شود اولش خوب است ولی عاقبت وخیمی دارد. ولی اگر مسئولی در کف بازار و اجتماع و مردم باشد آیین نامه ای که می نویسد و تصویب می کند شاید اولش سخت باشد ولی عاقبت شیرینی خواهد داشت.

مشکل اصلی بی انضباطی در مدیریت اقتصادی کشور

فرج زاده ها در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه جامع تجارت و لزوم ثبت همه خرید و فروش ها در این سامانه اظهار داشت: این سامانه برای شفاف سازی و نظم دهی برای گرفتن مالیات و جلوگیری از قاچاق کالا و بی انظباطی ها تدوین شده است ولی متاسفانه  در کشور ما با این سامانه ها نمی توان جلوی قاچاق و رانت را گرفت چون مشکل اساسی ما بی انضباطی در مدیریت اقتصادی کشور است.

وی افزود:  وارد کننده ها اغلب به دلیل اینکه می خواهند فرار مالیاتی کنند به سامانه جامع تجارت متصل نمی شوند. برای جلوگیری از قاچاق ، رصد از بالا باید انجام شود و سپس  در خرده فروشی مسئله خود به خود حل می شود. ولی در این سامانه رصد برعکس است و واحد های صنفی خرد باید در سامانه ثبت شوند و کلی فروش ها هنوز به سامانه وصل نشده اند و باز هم فشار به خرد فروش ها می آید.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر قزوین دلیل افزیش قاچاق را تفاوت نرخ ارز  عنوان کرد و بیان داشت: تنها راهی که می توان جلوی قاچاق و بی انظباطی ها را بگیریم کاهش نرخ ارز است و  وقتی مسئولین خود به خود قیمت ارز را بالا بردند و قیمت آهن صد در صد افزایش یافته،  قیمت طلا  هزار برابر افزایش یافته، قیمت خودرو افزایش کلان داشته است آن وقت ما می خواهیم جلوی گران فروشی یک واحد صنفی که می خواهد 10 درصد گران تر بفروشد را بگیریم.

بنا به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر قزوین در این شهرستان تعداد 228 واحد طلا فروش، 26واحد نقره فروشی و 41 واحد صنفی تعمیرات طلا ،1 واحد  طلا سازی،17 واحد خرده فروشی سکه ،3 واحد طلای آب شده و 1 واحد عیار سنجی طلا فعالیت دارند.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

رییس اتحادیه طلاوجواهر قزوین

مالیات در بودجه

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت