ابهامات قانون مالیات بر ارزش افزوده برای جواهرات ؛ علاج واقعه قبل از وقوع
کارشناسان معقدند در متن قانون مالیات بر ارزش افزوده، در خصوص جواهرات، ابهام وجود دارد و اگر این ابهامات رفع نشود، ممکن است مشکلاتی را در این صنف به وجود آورد.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/10/19 | 00:10
مسعود کیانی، مدیر انجمن صنفی گوهرتراشان و گوهرشناسان ایران با اشاره به یکی از ابهامات که در قانون اجرای مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد به پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز گفت: در متن قانون صرفا واژه جواهرات استفاده شده و مطرح نشده است که از چه نوع سنگ هایی نباید مالیات دریافت شود.
کیانی افزود: زمانی که فلز و سنگ با هم ترکیب می شوند به آن جواهر می گویند حالا مسئله این است که صنایعی مانند صنایع چرمی، فیروزه کوبی، مکرومه بافی و... که در آنها از سنگ استفاده می شود شامل اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده می شوند؟
او با اشاره به تفاوت نرخ مواد اولیه سنگ ها بیان کرد: هر کدام از سنگ ها قیمت و ارزش خاص خود را دارند و نرخ ماده اولیه آنها با هم متفاوت است که باید در آیین نامه و بخشنامه برای هر یک از گوهرسنگ ها و سنگ های قیمتی تفسیر مشخصی نوشته شود.
ساکی کارشناس امور مالی و مالیاتی با اشاره به شفاف سازی متن قانون مالیات بر ارزش افزوده به گلدنیوز گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده را باید شفاف سازی کرد؛ در واقع باید به جزئیات محتوای آن، به صورت دقیق تر پرداخت که از آن برداشت و تفسیرهای متفاوتی در جهت سوءاستفاده های گوناگون صورت نگیرد. این موضوع زمان بر هست اما بهتر است که پیگیری شود و در صدد رفع ابهامات آن بر آیند.
نامدار خلیلیان کارشناس گوهرشناسی به گلدنیوز گفت: با اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده شاید از بخشی از مشکلات و معضلات صنعت طلا خلاص شده باشیم ولی در بخش جواهرات این قانون نیاز به بازبینی دارد.
وی افزود: بخش جواهرات بخش بزرگی از خانواده هنر صنعت طلا می باشد که باید به آن توجه ویژه شود.
خلیلیان تصریح کرد: محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در طلا مشخص است چون در فاکتورها وزن طلا که مشخص بوده و مابقی اجرت و سود است که مالیات بر ارزش افزوده از آن محاسبه می شود ولی در مورد جواهرات بسیار متغیر است به طور مثال یک الماس یک قیراطی را با تراش برلیان از قیراطی هزار دلار تا 7 هزار دلار می توانیم بخریم و اینکه چقدر از جنس جواهر ما اصل وچقدر سود است در هاله ای از ابهام قرار دارد.
وی با بیان اینکه بخشی از جواهرات ما وارداتی هستند و بخش دیگر مانند فیروزه نیشابور و فیروزه کرمان تولید داخل هستند و در بخش مالیات بر ارزش افزوده باید ارائه فاکتور داشته باشیم گفت: امروزه جواهرات در چرخه تولید تبدیل به احسن می شوند و جواهرات انگشتر مدل قدیمی روی گردنبند مدل روز سوار می شود و به فروش می رسد که نمی توان در این موارد برای اداره مالیات فاکتوری ارائه داد و خود جواهر نیز به مرور زمان تغییر قیمت دارد و فاکتور قدیمی به کار نمی آید و این موارد در بخش جواهرات در هاله ای از ابهام است.
وی تاکید کرد این ابهامات در بخش جواهر در مورد اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده جدید وجود دارد که ممکن است مشکلات بسیاری را ایجاد کند که ضرورت دارد علاج واقعه قبل از وقوع انجام دهند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده