به بهانه خوش یمنی 13 صفر برای خرید طلا

جشنواره های فروش طلا جایگزین مناسبت سازی های بی مبنا

این روزها یک نوشته بی مبنا ، دستمایه بلاگرها و گردانندگان صفخات مجازی شده تا مردم را به خرید طلا در روز 13 صفر ترغیب کنند. هرچند که ممکن است طلافروشان از این اتفاق خوشحال باشند و آن را مقدمه ای برای از بین رفتن بی رونقی بازار طلا در ماه صفر بدانند، اما باید بدانیم که در همه کشورهای دنیا از جشنواره ها و فروش های فصلی ، متناسب با فرهنگ ملی و مذهبی آن کشور ، برای رونق بازار طلا استفاده میشود نه مناسبت سازی های بی مبنا .

امیر کشانی(سردبیر)

1403/05/28 | 14:05

نظری ثبت نشده

جشنواره های فروش طلا جایگزین مناسبت سازی های بی مبنا

گلدنیوز : از دیرباز در ماه های محرم و صفر با کاهش مراسم جشن و عروسی ، عملا بازار خریدوفروش برخی از کالاها از جمله طلا و جواهرات بی رونق و راکد بوده است. کسبه بازار طلا نیز با آگاهی از این مسئله برنامه ریزی متناسب با این ایام را برای خود داشته اند.

در سالهای اخیر البته  طلافروشان از رکود بازار طلا در تمام ایام سال گلایه دارند و این مسئله را به کاهش قدرت خرید مردم نسبت میدهند. به هر روی اما صنف طلا از رکود دوماه محرم و صفر بیش از ماه های دیگر گلایه دارند و همیشه به دنبال راهکاری برای رونق بازار طلا در این ماه ها بوده اند.

اما باید اذعان کرد که تغییر فرهنگ و باورهای مردم کار یک روز و دو روز نیست و صحبت از دهه ها است ، البته با گسترش فضای مجازی متخصصان مهندسی فرهنگی بر این باورند که سرعت تغییرات فرهنگی نیز افزایش یافته است. اما به هر روی تغییر هر فرهنگی نیازمند تغییر در ذهنیت افراد جامعه از طریق استدلال های متقن و صحیح است.

اینکه با استناد به چند روایت ناقص و بی سند و هیاهوی رسانه ای به دنبال تغییر باورهای کهن یک جامعه باشیم ، شاید در کوتاه مدت موفق باشیم اما در نهایت حقیقت راه خود را پیدا خواهد کرد.

با گسترش فضای مجازی و افزایش خریدوفروش طلا در فضای مجازی گویا این بلاگرها و گردانندگان صفخات مجازی هستند که برای بازار تصمیم می گیرند. این روزها یک نوشته رسانه ای ، دستمایه بلاگرها و گردانندگان صفخات مجازی شده تا مردم را به خرید طلا در روز 13 صفر ترغیب کنند تا بلکه بتوانند نحوست ماه صفر را از سر بازار طلا دور کنند.

برکت خرید طلا در 13 صفر ؟

در بخشی از این نوشته که در رسانه‌های رسمی هم بازنشر یافته، آمده: «یکی از مهمترین روزهای این ماه که توصیه فراوانی به اندوخته کردن طلا در آن شده است، خرید طلا در ۱۳ صفر است. حتی خرید یک تکه کوچک طلا در این روز می تواند برکت و فراوانی را به مال بیاورد. لزومی ندارد که حتما سرمایه بزرگی برای خرید طلا در ماه صفر داشته باشید.))

نویسنده که معلوم نیست چه کسی است، برای اینکه به ادعای خود سر و صورتی موجه بدهد می‌نویسند: «آنطور که در روایات آمده است بهتر است در روزهای خوش‌یمن از ماه صفر طلا بخریم» و بعد روایتی از امام صادق علیه‌السلام می‌آورد که حضرت فرموده‌اند: «در روزهای یکم، دوم، ششم، هفتم، نهم، چهاردهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم،‌ بیست و دوم، بیست و سوم، بیست و هفتم، بیست و هشتم و بیست و نهم هر ماه قمری، آغاز هر کاری از جمله خریدن طلا مبارک است.»

اما در این روایت به فرض صحت، اصلا سخنی از ماه صفر به میان نیامده بلکه به مبارک بودن کارها در روزهایی خاص از هر ماه قمری توصیه می‌کند. همینطور، در آن، هیچ تصریح یا اشاره‌ای به خوش‌یمن بودن روز سیزدهم صفر نشده است.

جشنواره های فروش فصلی جایگزین تبلیغات بی مبنا

هرچند که ممکن است کسبه بازار طلا از این اتفاق خوشحال باشند و آن را مقدمه ای برای از بین رفتن بی رونقی بازار طلا در ماه صفر بدانند اما باید بدانیم که متاسفانه محتوای فضای مجازی مخصوصا اینستاگرام بسیار تبلیغاتی و بدون استنادات علمی قابل قبول است ؛ لذا برای اصلاح فرهنگی جامعه باید به سراغ کارهای عمیق و زیربنایی رفت .

در همه کشورهای دنیا از جشنواره ها و فروش های فصلی ، متناسب با فرهنگ ملی و مذهبی آن کشور ، برای رونق بازار طلا و جواهرات استفاده میشود . به عنوان نمونه کشور امارات که از نظر فرهنگ دینی به کشور ما نزدیک است با تمرکز بر مقاطع مختلفی از سال با عنوان گلدتایم ، باعث رونق هر چه بیشتر خرید وفروش طلا و جواهرات در بازار خود شده است.

تقویم جشنواره های فروش طلا و جواهر دبی :

تقویم روزهای پیک بازار طلا و جواهرات دبی

به عنوان نمونه دوبی که به شهر طلا معروف است در شش فصل سال شامل : کریسمس ، ولنتاین ، روز مادر ، عید فطر ، عید قربان و روز ملی ؛ بهترین جشنواره های فروش جواهرات با پیشنهادات و تخفیف های جذاب برای گردشگران را برگزار میکند.

این جشنواره ها با برنامه ریزی و مدیریت انجمن جواهرات دوبی برگزار میشود ؛ اما در ایران اقدامات اتحادیه ها و انجمن ها در حد برگزاری چند نمایشگاه غیر بین المللی باقی مانده است و متاسفانه جای خالی تشکل های صنفی را بلاگرهای فضای مجازی با ایجاد مناسبت سازی های دروغین پر کرده اند.

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت