یک هم صدایی نتیجه بخش

یک هم صدایی نتیجه بخش

گفتگو با اعضاء کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/11/02 | 00:11

نظری ثبت نشده

یک هم صدایی نتیجه بخش

بیش از 5 سال از تشکیل کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده می گذرد. کمپینی که با اعلام حضور بیش از 8 هزار و 500 نفر از فعالین صنف هنر صنعت طلا و جواهر به دنبال اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و حذف مالیات از اصل طلا بودند.

کمپینی که با یک صدایی ، دوندگی ، پیگیری و مکاتبه با مسئولین و نمایندگان مجلس در نهایت در 28 آبان 98 و با تصویب قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده توانست ورق را به نفع صنعت طلا برگرداند و مالیات از اصل طلا معاف شود.

پافشاری و اصرار بر حق نتیجه بخش است

نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی به گلدنیوز گفت: در طول تاریخ هر کجا که مردم اراده کردند و بر اراده خود پافشاری کردند به خواسته به حق خودشان رسیده اند و مصداق آن هم  آیه معروف انَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ است که مردم خودشان باید تغییر کنند تا جامعه تغییر کند. در طول تاریخ هم ملت ها همین مسیر را طی کرده اند.

احمد همتی، نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر خواست به حقی وجود دارد باید همبستگی به وجود بیاید و در همان راستا و چارچوب های قانونی محکم و مستمر و مستند پیگیری شود و در این صورت حتما نتیجه خواهد داد. یک نمونه بارز پیگیری حق همین بحث مالیات بر ارزش افزوده طلا و فلزات گرانبها است.

وی با بیان اینکه در مصنوعات طلا چون ماده اولیه طلا ثابت است ما قائل بودیم که دریافت مالیات از اصل طلا خلاف است و باید از اجرت و ساخت طلا مالیات گرفته شود، که با  پیگیری کمپین و نظرات کارشناسان و اصناف در نهایت اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تصویب و مقرر شد، مالیات بر ارزش افزوده از اجرت محاسبه و دریافت شود.

همتی با اشاره به اینکه در زمان تصدی نمایندگی مجلس در همراهی با کمپین و احقاق حقوقشان در تمامی جلسات کارشناسی که دوستان برای پیگیری مطالبه خود در داخل مجلس و یا خارج از مجلس برگزار می کردند شرکت کرده و از نزدیک شاهد تلاش و پیگیری مستمر و مستند کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده  بوده است و از نظرات گروه های کارشناسی و مرجع برای احقاق حقوق کمپین بهره می گرفتیم گفت: نتیجه پیگیری و برگزاری جلسات کارشناسی منجر به یک تصمیم خوب و منطقی در سطح کشور شد که خوشبختانه از دی ماه اجرایی شد.

نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی بر اهمیت نقش مردم در قانونگذاری و حاکمیت گفت: اگر مردم در تمامی موارد با همین شدت و اراده وارد شوند و مستند و مستمر پیش بروند قطعا حاکمیت هم استقبال خواهند کرد.

همتی با تاکید بر اهمیت تشکیل بخش حقوقی و تخصصی در اصناف گفت: اصناف باید بخش های تخصصی خود را به صورت قانونمند و مستند کنند.

یک هم صدایی نتیجه بخش

علیرضا انتخابی، عضو هیات مدیره کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز در این باره گفت: با اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 88 چالش های بسیار زیادی برای صنف طلا ایجاد شد و به دلیل عدم اطلاع رسانی و آموزش و آگاهی از قانون جدید و وظایفی که بر عهده مودی قرار گرفته بود و مودیان بی خبر بودند، مالیات های سنگینی اخذ شد.

انتخابی اظهار داشت: با همکاری آقای شریعت پناهی جلسات حضوری با اعضای کمپین و مسئولین مالیاتی، روسای اتحادیه و روسای اتاق اصناف برگزار شد که در این جلسات نقشه راهی برای اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تهیه شد و کمپین بر اساس نقشه راه در جهت هدف خود حرکت کرد.

وی ادامه داد: با ترسیم نقشه راه  کم کم روسای اتحادیه شهرستان ها به کمپین پیوستند و با حضور روسای دیگر اتحادیه ها کمپین پر بار تر شد و  دیگر همکاران صنف نیز ترغیب به حضور شدند تا چالش های پیش آمده ناشی از این قانون را در کنار هم رفع کنند.

به گفته انتخابی، قبل از تشکیل کمپین روسای اتحادیه ها اقداماتی به صورت جزیره ای انجام می دادند و نتیجه اقدام و پیگیری آنها در نهایت به گرفتن تخفیف مالیاتی برای صنف شهر خود بود، ولی با کمپین ما یک صدا به صورت اقدام قانونی پیش رفته و مشکل خود را به شکل مستند و قانونی به گوش مسئولین رساندیم و در نهایت این یک صدایی منجر به اصلاح قانون برای کل صنف شد.

در کمپین آنچه به نفع همه بود پیگیری شد

وی تصریح کرد: وجود کمپین مانند مجلس مشورتی است که در مواجهه با مشکلات می توان آنچه که به نفع همه است پیگیری شود و کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده  تجربه ای بود تا در آینده، همه اعضا بتوانند با حمایت از کمپین مشکلات را با همراهی یکدیگر حل کنند.

قانون مالیات بر ارزش افزوده فضای کسب کار را به سمت دلالی برد

انتخابی در ادامه با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده در 10 سال گذشته  و به خصوص 5 سال اخیر که قیمت طلا نوسان داشت موجب شد فضای کسب و کار  صنعت طلا به سمت دلالی برود، به گونه ای که افزایش قیمت طلا باعث شد، مصرف کننده در ابتدا به سمت دسته دوم فروشی  و سپس طلای آب شده فروشی و در نهایت خرید و فروش سکه و ارز و ..  برود و در نتیجه صف های طولانی جلوی صرافی  ها تشکیل و فضا از حالت تجارت درآمد و به ست دلالی رفت و کار روی دست تولید کننده ماند.

انتخابی تصریح کرد: با ایجاد چنین فضایی و تعطیل شدن تولید، تولید کنندگان اغلب مجبور شدند تولیدات خود را از طریق واسطه ها و یا شخصا با تبلیغاتی مانند عدم دریافت سود و مالیات در فضای مجازی بفروشد، که کلا فرهنگ خرید و فروش تغییر کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید این فرهنگ که به سمت خام فروشی رفته است را تغییر دهیم ابراز امیدواری کرد با راه اندازی و اجرایی شدن  دو سامانه مالیاتی و سمانه جامع تجارت که دولت قول داده است،  مردم با صنف طلا آشتی کنند و به جای خرید و فروش ارز از خرید طلا و پس انداز آن استفاده کنند.

کمپین بهترین کرسی برای پیگیری مطالبات صنفی

حاجی ذوالفقاری، مشاور کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز در این باره گفت: بزرگترین مشکل صنف طلا فقدان کرسی حمایتی کشوری است که  کمپین اصلاح مالیات بر ارزش افزوده  این ظرفیت را دارد به عنوان کمیسیون تخصصی صنف طلا در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران  در قالب یک کرسی پیگیری مطالبات حقوقی و صنفی در سطوح مختلف فعالیت کند.

وی افزود: با توجه به ضعف مفرط قوانین و ناکارآمدی اتحادیه کشوری و فقدان کرسی مطالبه گری، کمپین تشکیل شده از این پس می تواند بهترین سکو، بهترین بلندگو و بهترین محل برای طرح مطالبات حقوقی و صنفی هنر صنعت طلا و جواهر باشد.

فراتر از یک اشتباه ساده

ذوالفقاری تصریح کرد: اگر دوستان از روش سنتی و عصر هجری دست بردارند و کمپین را تقویت کنند، همه اعضای اتحادیه ها در قالب کمپین می توانند تمام حق و حقوق تضیع شده خود را استیفا کنند و مانع تضییع مجدد حقوق صنفی خود شوند و بسیاری از دعاوی حقوقی را پیگیری کنند، ولی متاسفانه برخی از دوستان تن به این کار نمی دهند.

این وکیل دادگستری اظهار داشت: اگر به قانون مالیات بر ارزش افزوده نگاه دقیق و کارشناسی داشته باشیم در میابیم این قانون یک جریان انحرافی بود. متاسفانه در مجلس برای رسیدگی به طرح ها و لوایح به رای و نظر کمیسیون بسنده می شود و در قانون گذاری از نظر اشخاص ذی مدخل که مشمول طرح و لوایح هستند نظر خواهی نمی شود و در مجموع قوانین در بسیاری از موارد دارای نقایص آشکاری است که خود را نشان داده و در مرحله اجرا با مشکلات عدیده ای مواجه می شود.

ذوالفقاری بیان داشت: طلا سرمایه، ثروت و پشتوانه کشور است و ارزش افزوده گرفتن از طلا خیلی ساده لوحانه است که بگویم اشتباه صرف بوده است و این موضوع مشکلات بسیار زیادی برای صنف طلا و جواهر ایجاد کرد و صنعت طلا چند سالی درگیر این مشکلات بود.

این وکیل دادگستری افزود: تشکیل کمپین اطلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و پیوستن 6 هزار نفر به کمپین در ظرف چند روز نقطه قوت کمپین بود که اکنون نیز این کمپین دارای قدرت بوده و در اقصی نقاط کشور پشتوانه مردمی دارد.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

مالیات برارزش افزوده طلا

کمپین

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت