تبدیل صنف به صنعت مقدمه صادرات طلاوجواهر

تبدیل صنف به صنعت مقدمه صادرات طلاوجواهر

بهرمانی: متاسفانه تا کنون به شغل و کار طلا و جواهر به شکل صنفی نگاه می شد نه صنعتی. در حالی که ما این آمادگی را داریم که به صنعت طلا و جواهر تبدیل شویم.

امیر کشانی(سردبیر)

1400/11/11 | 00:11

نظری ثبت نشده

تبدیل صنف به صنعت مقدمه صادرات طلاوجواهر

به گزارش گلدنیوز ، یکشنبه 9بهمن 1400 نشستی تخصصی با عنوان فرصت ها و چالش های پیش روی توسعه صادرات طلا، نقره و گوهرسنگ ها در سالن اصفهان نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

این نشست با حضور، دکتر فرهاد نوری معاون توسعه صادرات کالا وخدمات سازمان توسعه تجارت ایران ، دکتر میر ابوطالب بدری مدیرکل دفتر توسعه صادرات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت ایران و هومن رازدار مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ج.ا.ایران و جمعی کثیری از روسای اتحادیه های طلاوجواهر سراسر کشور برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر نوری از روسای اتحادیه ها در خواست کرد تا دیدگاه های خود پیرامون موانع و مشکلات تولیدوصادرات طلاوجواهر را مطرح کنند تا مسئولان با جمع بندی این نظرات بتوانند به اتخاذ تصمیم درست مبادرت نمایند.

حمایت از تولید مقدمه توسعه صادرات

محمد حسین مستغنی رئیس اتحادیه طلاوجواهر شیراز گفت: درباره مسئله صادرات تصور اشتباه این است که ما از تولید کننده انتظار صادرات داریم در حالی که صادرات کار بازرگان است اگر از تولید کننده حمایت کنیم خود به خود بازاریابی جهانی انجام می شود.
در ادامه رئیس اتحادیه شیراز با اشاره به آموزشگاهها طلا گفت: اگر به این‌آموزشگاهها نگاه کنید بسیاری از جوانان خواهان یادگیری هستند و این نشان از ظرفیت بالای این صنعت برای ایجاد اشتغال است که متاسفانه مسئولان این شغل را لاکچری محسوب می کنند.

محمدحسین مستغنی-مهدی بهرمانی

قوانین صادراتی باید عوض شوند

بهرمانی رئیس اتحادیه طلاوجواهر تبریز نیز در این نشست گفت: متاسفانه تا کنون به شغل و کار طلا و جواهر به شکل صنفی نگاه می شد نه صنعتی. در حالی که ما این آمادگی را داریم که به صنعت طلا و جواهر تبدیل شویم و اگر به صنعت تبدیل شود برای تولید و صادرات شرایط بهتری خواهیم داشت. بر اساس آمارها شهرهای تولیدکننده طلا مانند تهران ، اصفهان ، تبریز و یزد مشکلات عدیده‌ای دارند.
بهرمانی در ادامه با اشاره به فعالیت یک سوم واحدهای ثبت شده در این شهرها گفت: متاسفانه شرایط بازار حتی برای فعالان این حوزه نیز مناسب نیست و برخی واحدها مجبورند یک هفته کار کنند و یک هفته تعطیل باشند و حتی نتوانند حقوق کارگران خود را بدهند.
بهرمانی با اشاره به صادرات در حوزه و طلا و جواهر گفت: قوانین صادرات باید عوض شود اگر در این صنعت یک سوم تولیداتمان در جامعه خودمان مصرف می شود باید برای دو سوم دیگر نقشه بکشیم. برگزاری چنین نمایشگاههای تا وقتی صنعتی نشدیم تاثیر چندانی بر این وضعیت نخواهد داشت.

شریعت پناهی- محمدرضا خسروی

شهرک های طلاوجواهر

شریعت پناهی نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر سمنان در ادامه از سیاست گذاران خواست تولیدکنندگان و صادرکنندگان این حوزه را حمایت کنند و افزود: تنها اعمال قوانین و ممنوعیت ها وظیفه دولت نیست و شما میتوانید مانند ترکیه با ساخت شهرک های صنعتی گامی در جهت حمایت از ما بردارید.

ایجاد شهرک های طلا باعث تخصصی تر شدن تولید و کاهش اجرت ساخت طلاوجواهر شده و مزیت رقابتی ما در بازارهای جهانی را افزایش می دهد. صنعت طلاوجواهر ترکیه با همین اقدامات پس از ۱۴ سال به عنوان دومین کشور صادر کننده طلا با ارز آوری ۲۰‌میلیارد دلاری شناخته می شود.

در انتها شریعت پناهی از مسئولان خواست خودشان را جای تولیدکنندگان و صادرکنندگان بگذارند و سپس برای آنها تسهیلاتی قابل شوند.

دود مالیات بر چشم صادرکنندگان

محمدرضا خسروی نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاو جواهر اصفھان در ادامه نشست توسعه صادرات طلا گفت: اگر بخواھیم از مشکلات سخت بگوئیم باید گفت متاسفانه قوانینی که برای صادرات گذاشته میشود در نھایت به ضرر تولید کننده است. برای مثال شھر اصفھان در سال در سال ٩١ توانست ٩٠٠ میلیون دلار صادرات داشته باشد اما با نامھربانی که اداره دارایی نسبت به ما دارد ادامه راه برایمان سخت است.

برای مثال یکی از تولید کنندگان طلای مینایی که در یک سال ٨٠٠ کیلو صادر کرده بود متاسفانه معادل داخلی اش را از ایشان مالیات گرفتند. استدلال آنها این بود که میگفتند تو به عنوان صادرکننده ھمان میزان را ھم در داخل فروخته ای در حالی که ایشان فقط صادر کننده ھستند. به ھمین دلیل صنف صادرکنندگان طلای اصفھان دست نگه داشتند زیرا دیدند نمیتوانند با این شکل کار کنند.

خسروی با اشاره به تحریم فلزات گرانبھا گفت: در سال٩٩ تنھا توانستیم ١٨ میلیون دلار صادرات داشته باشیم آن ھم با درایت زیرا نه می تواتیم چیزی بخریم و نه بفروشیم.

خسروی با اشاره به ساخت ماشین آلات صنعت طلا گفت: با توجه به پتانسیل بالای کشور در ساخت این ماشین ھای صنعتی باید حمایت ھایی انجام شود در حالی که ما دچار خود تحریمی ھستیم. ما می توانیم این دستگاھھا را صادر کنیم اما دارایی ھا و مالیات ھا و موانع اجازه کار را نمی دھد.

این گزارش ادامه دارد....

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

صادرات طلاوجواهر

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت