کارشکنی ها در تحقق توسعه و صادرات صنعت طلا

کارشکنی ها در تحقق توسعه و صادرات صنعت طلا

اتحادیه طلا و جواهر نیاز به کمیسیون تخصصی دارد..

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/11/13 | 00:11

نظری ثبت نشده

کارشکنی ها در تحقق توسعه و صادرات صنعت طلا

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ ذوالفقاری، مشاور کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی طلا، جواهر، نقره، ساعت و صنایع وابسته تهران افزود: مادامی که مسولان نگاه خود را به بحث صنعت طلا تغییر ندهند و نگرش اقتصادی ژرف اندیش نداشته باشند، ونتوانیم جلوی کارشکنی ها را بگیریم و بنا به مهندسی کردن انتخابات اتحادیه های طلا و جواهر باشد ما به صادرات طلا نمی رسیم.

خرید 70 درصد طلاهای سبک ایرانی ترکیه توسط کشورهای خلیج فارس

ذوالفقاری افزود: ترکیه ای که روزی طلای آب شده و ضایعات ایران را می خریده اکنون  آنقدر درآمد ارزی از بابت  فروش و صادران طلا  کسب کرده است که نمی شود آن را  کتمان کرد و در واقع چند میلیارد دلار درآمد ترکیه  از فروش طلا به بازار کشور های خلیج فارس می باشد که بیش از 70 درصد طلای ترکیه را می خرند.

وی خاطر نشان کرد: کشورهای عربی اغلب طلاهایی که به سبک ایرانی هستند را خریداری می کند و متاسفانه اغلب طلاهای ترکیه را استادکاران ملیله کار زنجانی ، استاد کاران یزدی و ...  برای ترکیه می سازند.

 مشاور کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده با تاکید بر اینکه حدود 90 درصد سرمایه گذاری در ترکیه توسط بسیاری از بزرگان ایرانی انجام شده است گفت: در کشور  متاسفانه نسبت به طلا و حرفه های زیر مجموعه آن آنقدرکم لطفی و نامهربانی شده و  بسیاری از استادکاران و سرمایه گذاران علیرغم حب وطن از کشور بیرون رفتند.

وی ادامه داد: تا سال 85 اتحادیه اصفهان سهم ارزآوری قابل توجهی  در صادران طلا داشت و 5 استان مشهد، تبریز،تهران، یزد نیز سهم 70 درصدی داشتند و تقریبا بقیه استان های کشور در کل سهم 20 تا 25 درصدی داشتند وضع قانون مالیات بر ارزش افزوده باعث رکورد بازار شد.

ذوالفقاری با بیان  اینکه چرا امروز ما در حوزه صادرات هیچ سهم ارزی نداریم بر می گردد به اینکه  از موجودی طلای کشور نسب به سال 88  بسیار پایین آمده است گفت: میزان موجودی طلای هر کشوری بر مبنای ذخیره ویترین دارها  با حدود 10 تا 15 درصد قابل پیش بینی می باشد به استثنا هندوستان که موجودی طلای بسیار بالایی دارد ، در بقیه کشورها تصور بر این است که دو برابر موجودی نزد ویترین دارها و نزد صندوق ذخیره طلای خانواده ها است.

خروج 70 درصدی ذخیره طلای کشور توسط قاچاقچیان

وی ادامه داد:  طلاتی ذخیره صندوق خانواده  جریان تورمی را در نظام اقتصادی تعدیل می کرده است بگونه ای که در هر مناسبتی یک تکه طلا خریداری می شد و در مجموع می فروختند و خانه می خریدند که این جریان با مالیات ارزش افزوده حذف شد چون با هر بار فروختن طلا 10 درصد از ارزش آن کم می شد.

مشاور کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: به مرور همه آنچه که در صندوق ذخیره خانوار و ویترین مغازه داران بود به تدریج آب شد و توسط قاچاقچیان 30 کیلو، 30 کیلو به کشور  اوکراین حمل و به جای آن 4 کیلو طلای ساخته  وارد شد  که در نتیجه  هم طلا از سبد خانوار خانواده خارج شد و  هم مجموع طلای موجودی ما فاجعه آمیز شد و حداقل 70 درصد از کشور خارج شد.

فقدان کمیسیون تخصصی

ذوالفقاری در ادامه با اشاره به اینکه صنعت طلا و جواهر و مجموعه اتحادیه های کشور یک مشاور ارشد مالیاتی، یا مشاور ارشد حقوقی  ندارد و فاقد بسیاری از کرسی های دیگر قانونی که قانون گذار مشخص کرده  مانند کمیسیون تخصصی طلا و جواهر است گفت: متاسفانه علیرغم تجویز صریح قانون بعد از اینکه اداره بازرگانی اتحادیه کشوری را برهم زده  که بنا به ضرورت  و گستردگی کار فقط دو  اتحادیه املاک و اتحادیه طلا باید کمیسیون تخصصی می داشتند قرار  بوده کمیسیون تخصصی شکل بگیرد  تا کمیسیون تخصصی تریبون رسمی اتحادیه باشد، اتحادیه طلا و جواهر کمیسیون تخصصی ندارد.

وی در ادامه با توجه به اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده و فراهم نشدن زیر ساختها و سامانه های مالیاتی اظهار داشت: چون صنعت طلا کمیسیون تخصصی ندارد  همچنان بر مبنای غفلت قبلی که مورد کم لطفی مسولان قرار گرفتیم اکنون هم این بستر آماده است که در معرض تعبیر و تفسیر به رای سازمان امور مالیاتی که مجری قانون است بگیرد ولی در صورتجلسات کمیسیون های تخصصی قید شده که تا مادامی که سازمان و دولت زیر ساخت را فراهم  نکرده است می بایست همچنان خود اظهاری را بپذیرد ولی به علت بعضی ناهماهنگی ها بعید است این مهم انجام شود.

مشاور کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده  ادامه داد: با توجه به قوانین و تشکل ها و گستردگی کاری که ngo ها دارند یکی از پله های ترقی که می تواند جدای از کمیسیون با صدای بلند ترحرف بزنند همین کمپین است که انتظار داریم بیشتر مورد توجه فعالان صنف قرار گیرد.

تغییر روزی سه بار بخش نامه ها مانع توسعه صادرات طلا

نایب رئیس اول اتحادیه طلا و جواهر سمنان هم در ادامه  موانع صادرات طلا در کشور را  موانع دولتی و بخش نامه های روز مره عنوان کرد و افزود: در کشورهایی که صادرات طلا  اتفاق می افتد  معمولا بخش نامه ها و آیین نامه ای را برای  دراز مدت و یا حدود 5 تا 6 سال تنظیم می کنند.

ولی در کشور ما  متاسفانه بخشنامه ها به صورت روزانه و روزی 3 بار صادر می شود برای همین هیچ وقت  در حوزه صادرات اتفاق خوشایندی رخ نمی دهد و تا تولید اتفاق بیفتد و تولید کننده به دنبال گرفتن مجوز ها برود بخشنامه ها تغییر می کند و تمام برنامه ریزی مدیر و سرمایه گذار با تغییر بخشنامه ها بهم می خورد.

محمدرضا شریعت پناهی تصریح کرد: ما باید نگاهمان را به نگاه ملی نگری و آییده نگری سوق دهیم.

مسولان طلا را زینت می بیند و برای صنعت طلا برنامه ندارند

وی با بیان تفاوت هایی که در برخی استان ها در بحث گمرکات  وجود دارد بطوریکه در برخی استان ها سختگیری های بیشتری و در برخی سخت گیری های کمتری است گفت: مسولان تصیمی در بحث صنعت  طلا نگرفتهاند و طلا را زینت می بیند در حالی که طلا صنعتی است که زود بازده است  و امروزه دراغلب علوم از جمله الکترونیک، هوا فضا ، پزشکی و تمام زندگی انسان ها  اعم از  خورد و خوراک وجود دارد.

نایب رئیس اول اتحادیه طلا و جواهر سمنان  ادامه داد: خداوند عزتی به طلا داده است که جاودانه است و میلیون  ها بار طلا ذوب شود و به اشکال مختلف درآید ولی تغییر ماهیت نمی دهد، ولی متاسفانه این نگاه به این صنعت وجود ندارد و به فکر صنعت و اشتغال حاصل از توسعه این صنعت نیستند.

وی با تاکید بر اینکه مسئولین باید توجه کنند که برای طلایی که در کشور مصرف می شود پشتوانه تهیه کنند  گفت: طلا ارزش ذاتی دارد و همیشه دارای ارزش افزوده بوده و در دراز مدت ارزش افزوده ای معادل حداقل چهار برابر سود بانکی را دارد.

30 هزار برابر شدن ارزش طلا از سال 57 تا کنون

شریعت پناهی اظهار داشت: از سال 1357 که طلا گرمی 39 تومن بوده تا امروز که یک گرم طلا یک میلیون 250 هزار تومن است ارزش طلا 30 هزار برابر افزایش داشته است در حالی که به عنوان مثال ملک و ماشین  6 هزار برابر ارزش یافته است.

نایب رئیس اول اتحادیه طلا و جواهر سمنان  با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری ها باید به سمت طلا برود و اگر خانواده ها  طلا خریداری کنن د اقتدار خانوار، حاکمیت و جمعیتی که از طلا  بهره برداری می کند حفظ می شود افزود: برای توسعه صنعت طلا  نیاز به احداث و ایجاد شهرک های صنعتی وجود دارد و  نمی توان به صورت کارگاهی و سنتی صنعت طلا را توسعه داد.

برای توسعه این هنر صنعت ضروری است که ماشین آلات به روز  داشته باشیم و به صورت صنعتی تولید مصنوعات طلا را افزایش دهیم چرا که تولیدات  کشور ما در جهان می توانند خود را نشان دهد.

همجواری بابعضی کشورها ،ظرفیت و پتانسیلی برای توسعه صادرات طلا

عضو هیات مدیره کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز در ادامه در مورد موانع توسعه صادرات طلا گفت: اقلیم  کشور ما به گونه ای است که در جنوب کشور ما کشورهای ثروتمندی هستند که طلای بسیار زیادی دارند و طلای آنها عیار بالایی دارد و همینطور کشوهای شرقی ما مانند هندوستان پاکستان کشورهای پر طلایی هستند و طلای زیادی دارند و این ظرفیت و پتانسیل بالایی برای توسعه صادرات طلا کشور است.

علیرضا انتخابی با بیان اینکه  قانون مالیات بر ارزش افزوده قبلی  طلا را به سمت کالای لاکچری می برد و طلا عملا خرید و فروش نمی شد و تنها دست یک سری افراد خاص در جامعه خرید  فروش می شد گفت: در برخی از کشور ها بنا به اقتصاد و فرهنگشان  با صنایع بدلی، کمبود طلا جبران می شود و نیاز مردم را با یک نیاز کاذب بر طرف می کنند.

وی ادامه داد: ولی منطقه ما به گونه ای است است که همه  کشور های همجوار طلا دارند، باید با همسایه ها در همه زمینه ها  اعم از تجارت،خرید و فروش،تعامل داشته باشیم با توجه به اینکه ما این پتانسیل را داریم باید برای کسب بازار طلا و جواهر کشور های همسایه از ظرفیت های خود استفاده کنیم.

تولید طلا به صورت صنعتی و کاهش هزینه های ساخت طلا ضروری است

انتخابی تصریح کرد:  اگر تولید کنندگان همکاری کنند و ساخت طلای ما صنعتی شود و هزینه های ساخت آن  کاهش یابد و برای خرید طلا اعتبارهایی به مردم داده شود  و مدیریت گردد می توان هم تولید و هم عرضه طلا را ارتقاء داد.

وی بیان داشت: در کشور ما برای خرید و فروش همه چیز، اعتبارداده می شود به جز طلا ،در حالی که همه آن کالاها مصرفی هستند و  فقط طلا ماندگار است .

طلا علیرغم اینکه می تواند برای آینده اقتصادی خانواده خوب باشد  برای آینده صنعت کشور هم نقش بسزایی دارد و هر چقدر ذخیره طلای  کشور بیشتر باشد پشتوانه کشور از لحاظ اقتصادی قوی تر خواهد بود.

موانع دولتی، مانع اصلی عدم رغبت تولید کنندگان به صادرات طلا

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر قم نیز در ادامه  دلیل عدم رغبت تولید کنندگان به صادرات را موانعی که دولت ایجاد کرده است عنوان کرد و افزود: متاسفانه  طلاهای ساخت  کشور های امارات و ترکیه  کیفیت بهتر و تنوع بیشتری دارد.

قادری افزود: قانون قبلی مالیات بر ارزش افزوده بازار تولید طلا را کساد کرد و مردم به دلیل 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده به سمت خرید طلا های دست دوم روی آورده بودند.

وی ادامه داد: با همت کمپین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، این مالیات از اصل طلا حذف شد و اکنون که  مالیاتی در کار نیست دلیلی برای خرید طلای دست دوم وجود ندارد و امید می رود مردم به سمت خرید طلای نو روی بیاورند و شاهد رونق بازار طلا باشیم.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

مالیات بر ارزش افزوده

صادرات طلا

طلای ترکیه

نمایشگاه طلاوجواهر

موانع صادرات طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت