افزایش قاچاق نتیجه بن بست ها در مسیر تجارت خارجی
محمدتقی حیدری: در روند توسعه صنعت طلا و جواهر هر چه بن بست ها بیشتر باشد در نتیجه حجم قاچاق بالا می رود.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/11/24 | 00:11
سعید مرتضوی طراح بین المللی طلاوجواهر در ادامه نشست تخصصی توسعه تجارت طلا و جواهر با بهره مندی از ظرفیت رایزنان بازرگانی که به میزبانی گلدنیوز برگزارشد با بیان اینکه کشور ایران در طراحی طلا و جواهر که اولین حلقه از زنجیره طراحی و تولید طلا و جواهر است خیلی حرف برای گفتن دارد بیان داشت: از سال 82 به بعد در بحث طراحی طلا و جواهر بر خلاف برخی صنایع که عقب افتادگی داشته ایم، در این صنعت پیشرفت هایی داشته ایم و کتاب هایی هم در این زمینه تالیف شده است.
وی تصریح کرد: تا قبل از پاندمی کرونا که به طور مرتب هر ساله در نمایشگاه ایتالیا شرکت می کردیم با توجه به مناسبات و تعاملات ایجاد شده مقرر بود سمینار طراحان ایتالیا برگزار شود که متاسفانه حمایتی صورت نگرفت.
مرتضوی ادامه داد: در حوزه طراحی طلا و جواهرات 3جلد کتاب تالیف کرده ام و ایتالیایی ها با دیدن حجم وسیع اطلاعات در کتاب ها شگفت زده شده بودند چرا که ایتالیا مهد طراحی است.
به همین خاطر ایتالیایی ها مجوز برای برگزاری ورکشاب و یا سمینار را به ما دادند تا در این زمینه چیزی یاد بگیرند که متاسفانه در وزارت صنعت، معدن، تجارت و شورای انقلاب فرهنگی از برگزاری ورکشاپ حمایت نشد.
وی با تاکید بر اینکه شاید بزرگترین اتفاق برگزاری سمینار طراحان در ایتالیا بود که متاسفانه حمایتی برای برگزاری سمیناری در این زمینه صورت نگرفت.
محمدتقی حیدری،فعال اقتصادی در زمینه تجارت طلا و جواهرات در تایلند و ایتالیا هم در ادامه این نشست با تاکید بر ضرورت رفع موانع سر راه توسعه صادرات و تجارت طلا و جواهر بیان داشت: در روند توسعه صنعت طلا و جواهر هر چه بن بست ها بیشتر باشد در نتیجه حجم قاچاق بالا می رود.
وی افزود: من با حدود ۲۰ سال تولید حرفه ای در جای جای دنیا ( تایلند ، هنگ کنگ . چین ) با این همه تندیسهایی که از نمایشگاههای معتبر دنیا گرفته ام (طراحی ، تولید ، کیفیت ) فقط برای بازار داخلی ایران به اینجا نیامده ام ، هدف اصلی من از بازگشت به ایران و تولید در ایران ، صادرات است ؛ که متاسفانه به هر دری میزنیم نمیشود .
حیدری ادامه داد: یکی از مزیت های تولید در ایران استفاده از نیروی کار ارزان است به گونه ای که هزینه مخراج کاری یک سنگ در ایتالیا حدود 2.80 دلار است ولی هزینه مخراج کاری یک سنگ در ایران حدود 1500 تومان می باشد.
حیدری با اشاره به مشکلاتی که در ورود تجهیزات و ماشین آلات طلاسازی به کشور وجود دارد گفت: ما بعضا برای ورود ماشین آلاتی که در تولید به آنها نیازمند هستیم و مشابه داخلی هم ندارد از روشهای غیر معمول استفاده کنیم چراکه بستر قانونی محیا نیست.
صادرات زمانی می تواند اتفاق بیفتد که تولید کننده حداقل دغدغه تامین مواد اولیه و دسترسی به تجهیزات روز دنیا را نداشته باشد و با خیال راحت به فکر رقابت در بازارهای جهانی باشد.
محمد راضی رییس میز ایتالیا و رایزن سابق بازرگانی ایتالیا، نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه ایران در تمام حوزه های تولیدی نه تنها طلا و جواهر دارای مزیت تولید است گفت: یکی از چالش های تولید در کشور های اروپایی انرژی است که بسیار گران است ولی در کشور ما قیمت گاز و برق در مقایسه با کشور ایتالیا رقم ناچیزی است و هزینه تمام شده تولید یک قلم کالا با توجه به هزینه های اولیه مثل نیروی کار و مواد اولیه و انرژی که برای تولید صرف می شود در مقایسه با هزینه تولید در کشوری مثل ایتالیا واقعا ناچیز است.
وی افزود: یکی از آیتم هایی که می تواند به سرمایه گذاران اروپایی و مخصوصا ایتالیایی ها برای انجام کار تولیدی در ایران انگیزه بدهد این است که از تولید کنندگان ایتالیایی بخواهیم تکنولوژی و کارگاه تولیدی خود را برای تولید با هزینه کمتر به ایران بیاورند.
راضی تصریح کرد: در قالب همکاری تجاری باید تلاش شود تا ایران را به عنوان هاب و الگویی برای صادرات به کل منطقه و جهان معرفی کنیم تا در منطقه خاورمیانه و آسیا محصولاتی که برند ایتالیایی دارند ولی در ایران تولید شده اند را صادرات کنند.
وی در پایان اظهار داشت: فعالین عرصه طلا و جواهر بایستی مشکلات و راه کارهای مد نظر خود را شفاف و در یک باب بیان کنند، مثلا در فلان کشور نیاز به حمایت رایزن بازرگانی داریم و یا نیازمند بازاریابی میدانی یا مطالعه میدانی هستیم تا بتوان در راستای توسعه تجارت طلا گام برداشت.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
صادرات طلا
قاچاق طلا در هند
رییس میز ایتالیا
همکاری تجاری
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده