حضور در نمایشگاه های خارجی در انتظار حمایت های دولتی
در نمایشگاه های خارجی هیچ غرفه داری از ایران نیست زیرا هزینه ها برای غرفه گرفتن به یورو و دلار است.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/11/27 | 00:11
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ در نشست تخصصی سیاست گذاری های قانونی برای تسهیل صادرات و واردات طلا، نقره و گوهرسنگ در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی طلا وجواهر تهران ، مدیرعامل موسسه گوهرشناسی نامی گفت: در حقیقت برندها باید با بازار جهانی شروع به کار کنند و زیرساخت ها باید با حضور کارشناسان و متخصصان فراهم شود.
به عنوان مثال یکی از دوستان در بندرعباس کارهایی را تولید می کردند که بسیار زیبا و مورد پسند عام و به روز اما سبک بود، زمانی که محصولات خود را به عنوان نمونه برای صادرت به دبی عرضه کرد از محصولات او به شدت تعریف و تمجید کردند اما یک ایرادی که از محصولات گرفتند، سبک بودن آنها بود. با این استدلال که مردم دبی محصولات ارزان استفاده نمی کنند.
خلیلیان ادامه داد: این اشتباهات از کجا نشات می گیرد و چرا اتفاق می افتد؟ زمانی این اشتباهات رخ می دهد که با برندهای خارجی رقابت نکرده باشیم، با بازار جهانی آشنا نباشیم و آن محیط را نشناسیم و از اتفاقاتی که در بازار جهانی می افتد اطلاعی نداشته باشیم.
وی با اشاره به نمایشگاه های خارجی گفت: در نمایشگاه های خارجی هیچ غرفه داری از ایران نیست زیرا هزینه ها برای غرفه گرفتن به یورو و دلار است اما در ایران می توان با 100 میلیون تومان یک غرفه خوب و مناسب گرفت. این مبلغ در کشورهای خارجی برای گرفتن غرفه، مبلغی نیست.
اکثر افرادی که در این صنف مشغول به فعالیت هستند، میل به شرکت در نمایشگاه های خارجی دارند اما هزینه هایی که باید بابت آنها پرداخت کنند، این اجازه را به افراد علاقه مند نمی دهد.
اتنظار ما در این زمینه این است که دولت، وزارت بارزگانی، وزارت صمت و اتاق بازرگانی این کار را برای این افراد تسهیل کنند. در واقع غرفه هایی با قیمت پایین تر برای این صنف بگیرند و با کمک دولت بتوانیم خود را به کشورهای خارجی معرفی کنیم و توانایی های خود را نشان دهیم.
خلیلیان در مورد صادرات گوهرسنگ ها اظهار کرد: یکی از کارهای در حال وقوع در امر صادرات، صادرات خودجوش در مشهد است. در واقع اعرابی که از عراق به مشهد می آیند و خرید می کنند، با وجود اینکه می توانند 2 الی 3 کیلو نقره را به راحتی از کشور خارج کنند اما در زمان خروج این اعراب از کشور بسیار سخت می گیرند و اجازه خروج به آنها داده نمی شود. در صورتی که به هیچ عنوان نباید اوضاع به این شکل و روال باشد.
خلیلیان در فرودگاه ها باید کارشناسان طلاوجواهر وجود داشته باشند. قاعدتا ما کارشناسان می توانیم این نوع خدمات را به مجاری صادراتی از قبیل فرودگاه ها، گمرک ها و غیره ارائه دهیم. یعنی برای صادرات نیازمند این گونه خدمات تخصصی در گمرکات و فرودگاه ها هستیم. در غیر این صورت من تاجر گرفتار خواهم شد.
این کارشناس جواهرات با اشاره به مشکلی که در گذشته برای ایشان پیش آمده گفت: برای شرکت در نمایشگاه قشم با قطار روانه نمایشگاه شدیم و پس از پایان نمایشگاه در فرودگاه به ما اجازه خروج از قشم را نمی دادند با این استدلال که شما این اجناس را از قشم خریداری کردید و قصد دارید آنها را به کشور وارد کنید و پس از 2 روز معطلی ثابت کردیم که کارها ایرانی هستند.
او در این نشست از یک معضل دیگر یعنی واردات غیر مجاز گفت: در کنار نداشتن صادرات یک معضل اصلی دیگر به نام واردات غیرمجاز یا قاچاق کالا وجود دارد.
جواهر مانند کالاهای دیگری نیست که بتوانیم در بحث قاچاق کالا آن را دنبال کنیم. جواهر مانند ساعت، موبایل و کالاهای دیگر هیچ شماره سریالی ندارد. به عنوان مثال فردی مقداری جواهر را وارد کشور می کند و شخص دیگری این جواهرات را می خرد و همراه با جواهرات قاچاق دیگر می فروشد.
در این صورت شخص خریدار متوجه نمی شود که کدام جواهر به صورت قانونی و کدام یک به صورت غیرقانونی وارد کشور شده است. اگر بتوان از قاچاق پیشگیری کرد در واقع می توان از خارج شدن ارز کشور جلوگیری کرد.
این صنف نیازمند تجهیراتی مانند پرینترهای سه بعدی، دستگاه های پیشرفته ریخته گری، ماشین آلات خاص پیشرفته است. دولت با حمایت های خود می تواند خریداران این ماشین آلات را در مسیر تهیه آنها حمایت کند.
خلیلیان اضافه کرد: محصولات ما برای صادرات دو دسته هستند، کار دست و کار صنعتی. زمانی که ماشین آلات در اختیار ما قرار ندارد، دولت چطور از ما انتظار صادرات دارد؟ ما تا زمانی که ماشین آلات خارجی وارد کشور نشوند، نمی توانیم در این صنعت با سایر کشورها به رقابت بپردازیم. ما باید ماشین آلات خارجی وارد کنیم
در امر صادرات باید کارشناسانی وجود داشته باشند که بتوانند شناسنامه برای گوهرها صادر کنند، وجود کارشناسان قهار در معاملات به عنوان یک نفر سوم میتواند کار صادرات را تسهیل کند. با صدور شناسنامه های معتبر میتوان کالاهای ایرانی را وارد بازار جهانی کرد و همین مورد هم مستلزم وجود تجهیزات به روز در لابراتورها است.
ما قادر به تهیه برخی از این تجهیزات هستیم اما برخی دیگر را به ما عرضه نمی کنند و تنها یک ارگان دولتی می تواند تقاضای گرفتن این تجهیزات را از همتای خود در سایر کشورها داشته باشد و برای ما تهیه کنند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
گوهرشناسی
نامدار خلیلیان
نمایشگاه طلاوجواهر تهران
صادرات گوهرسنگ ها
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده