گمرک تخصصی طلاوجواهر ، تسهیل کننده تجارت طلا
معاون دفتر مقررات صادرات و واردات: هر شهری که نیازمند گمرک تخصصی است، اعلام کنید تا در آنجا کارشناس در این زمینه قرار دهند و گمرک شهر مورد نظر تخصصی شود.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/11/30 | 00:11
نشست تخصصی سیاست گذاری های قانونی برای تسهیل صادرات و واردات طلاوجواهر در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه طلاوجواهر تهران برگزار شد. این نشست به دعوت سایت خبری گلدنیوز و با حضور نرگس باقری معاون دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست نامدار خلیلیان ، گوهرشناس و صادرکننده جواهرات به بیان دغدغه ها و مشکلات پیش روی صادرکنندگان طلاو جواهر پرداخت.
گزارشی از صحبت های نامدارخلیلیان را در این لینک بخوانید: حضور در نمایشگاه های خارجی در انتظار حمایت های دولتی
در ادامه این نشست نرگس باقری معاون دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به صحبت های نامدار خلیلیان گفت: واردات طلا و گوهرسنگ ها مسیرهای سختی را پیش روی خود داشته است. قوانین واردات طلا و اصلاحیه هایی که در آیین نامه انجام شده به بانک مرکزی مربوط می شود و بانک مرکزی تقریبا یک جای شناخته شده برای طلا محسوب می شود. اما در حوزه گوهرسنگ ها تقریبا متولی خاصی در کشور وجود ندارد و همین یک مشکل اصلی به حساب می آید.
او درمورد قوانین صادرات نقره اضافه کرد: نقره هم جزو فلزاتی است که بانک مرکزی بر روی آن نظارت دارد. کارشناسان بانک مرکزی در جلسات تقریبا با نقره همراه مسافر به میزان 3 کیلوگرم موافق هستند. در شورای پول و اعتبار هم این مسئله تصویب شده است.
باقری ادامه داد: محصولاتی که با اجازه بانک مرکزی جهت صادرات از کشور خارج می شوند، در فرودگاه ها با نظر بانک مرکزی برای آنها گمرک های تخصصی در نظر گرفته شده است. در این فرودگاه ها کارشناس جهت ارزیابی محصولات وجود دارند. البته در هر فرودگاهی چنین گمرگ تخصصی وجود ندارد فقط در فرودگاه شهرهایی مانند اصفهان، تبریز، مشهد، تهران که طلا و جواهر تولید می شود، گمرک تخصصی طلاوجواهر وجود دارد.
ایشان پیشنهاد داد: هر شهری که به نظر شما نیازمند گمرک تخصصی است، اعلام کنید که در آنجا کارشناس در این زمینه قرار دهند و گمرک شهر مورد نظر را تخصصی کنند. این ظرفیت وجود دارد و سازمان توسعه تجارت هم حمایت می کند.
باقری در مورد واردات مصنوعات اظهار کرد: ما اجازه واردات مصنوعات طلاوجواهر و گوهرسنگ ها را نداریم و ورود این موارد به کشور به صورت تجاری رسماً ممنوع است؛ اگر هم وارد شود به صورت قاچاق یا همراه مسافر وارد کشور می شود و متاسفانه رد گیری این محصولات کار بسیار دشواری می باشد.
در ادامه خلیلیان کارشناس جواهرات اضافه کرد: محصولات ما برای صادرات دو دسته هستند، کار دست و کار صنعتی. زمانی که ماشین آلات در اختیار ما قرار ندارد، دولت چطور از ما انتظار صادرات دارد؟ ما تا زمانی که ماشین آلات خارجی وارد کشور نشوند، نمی توانیم در این صنعت با سایر کشورها به رقابت بپردازیم.
امین لاله چینی عضو هیئت مدیره اتحاده تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایران نیز با تایید صحبت های خلیلیان گفت: متاسفانه وزارت صمت به بهانه حمایت از تولیدکنندگان داخلی ماشین آلات، اقدام به ممنوعیت ورود این ماشین آلات کرده است. در حالیکه در حوزه ماشین آلات طلاسازی نه به خودکفایی و نه به کیفیت لازم رسیده ایم.
در ماشین آلات طلاوجواهر ما از تکنولوژی روز عقب هستیم و در بخش هایی از زنجیره تولید طلا نیازمند واردات ماشین آلات هستیم.
لاله چینی ادامه داد: ما در بحث تولید طلا، هفت معضل اصلی داریم که یکی از مهمترین آنها همین بحث ماشین آلات است. ما حامی تولید داخل هستیم اما در جائیکه تولیدکننده داخل به کیفیت لازم رسیده باشد.
باقری، معاون دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این مسئله گفت: برای پیگیری این مسئله باید با مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صمت صحبت بشود.
البته اخیرا در مجلس هم طرحی مصوب شده است که معافیت حقوق ورودی ماشین آلات خط تولید (بند غین ماده 119) حذف بشود. با این استدلال که شرکت های دانش بنیان می توانند این ماشین آلات را تولید کنند. این مصوبه اگر در شورای نگهبان تایید شود، کار شما سخت تر خواهد شد.
این گزارش ادامه دارد...
ترند
پیشنهاد ویژه
صادرات طلا
ماشین آلات طلاسازی
نشست تخصصی گلدنیوز
گمرک تخصصی طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده