طناب پوسیده صادرات طلا / صادرات گوهرسنک ممنوع نیست
تجار بعد از صادرات طلا ، موظف هستید ظرف شش ماه ، ماعوض طلای صادرشده را به کشور بازگردانید و این مسئله با توجه به تحریم ها بسیار دردسر ساز است.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/12/04 | 00:12
در ادامه نشست تخصصی سیاست گذاری های قانونی برای تسهیل صادرات طلا در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه طلاوجواهر تهران، در ادامه این نشست فاطمه تقی زاده، فعال در حوزه فیروزه به گلدنیوز گفت: تمام صحبت های آقای لاله چینی درخصوص طلا در زمینه صادرات گوهرسنک ها نیز مصداق دارد؛ و چه بسا وضعیت گوهرسنگ بدتر هم باشد چراکه متولی مشخصی در کشور ندارد.
تقی زاده ادامه داد: بنده بنا به تجربه خود عرض می کنم. یکی از مشتریان ما خواستار فیروزه ایرانی بودند، فیروزه را از ایران تهیه کردم و قصد صادر کردن آن را داشتم. با شرکت های حمل و نقل بندرعباس جهت هماهنگی تماس گرفتم و آنها بدون هیچ سوال پرسیدنی گفتند که قادر به صادرات سنگ نیستم و ممنوع است.
به گفته تقی زاده وقتی از مسئولان در خصوص علت این ممنوعیت سوال کردیم، پاسخ دادند: در قوانین چیزی به نام صادرات سنگ به صورت نگین وجود ندارد. بنابراین به تهران برگشتم که از طریق شرکت پست و تیپاکس، محصول را ارسال کنم. بعد از پر کردن فرم ها برای خروجی زدن از من پرسیدند که محصول شما چیست؟ در جواب گفتم سنگ فیروزه و بعد از بازدید از محصول با این استدلال که تعداد آنها خیلی زیاد است از ارسال آن جلوگیری کردند.
آنها در مقابل پاسخ گفتند با اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایران تماس بگیرید، با اتحادیه تماس گرفتم و از آنها جهت ارسال سنگ راه حلی درخواست کردم. آنها گفتند شما چرا قصد دارید این سنگ را به این شکل ارسال کنید؟ و در نهایت محصول را همراه با یک مسافر ارسال کردم.
در ادامه این نشست، نرگس باقری معاون دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت در پاسخ به مسائل مطرح شده گفت: صادرات سنگ چرا باید ممنوع باشد؟ سنگ یک کالای گرانبهاست و صادر هم می شود. این موضوع چه اشکالی دارد؟
باقری تاکید کرد: دفتر مقررات صادرات و واردات تنها جایی است که بخش نامه های مربوط به صادرات و واردات را به دستگاه های دولتی ارسال می کند، بنده به عنوان نماینده این دفتر اعلام میکنم که هیچ بخشنامه ای در خصوص ممنوعیت صادرات گوهرسنگ ها وجود ندارد.
باقری در خصوص ارسال گوهرسنگ ها از طریق شرکت پست گفت: شرکت پست برای ارسال محصولات تا رقم 80 دلار هیچ مانعی ایجاد نمیکند، چراکه کالا غیر تجاری محسوب می شود. اما اگر ارزش مرسوله شما بیشتر از 80 دلار باشد کالا تجاری محسوب می شود. در رویه تجاری، پست یک فرستنده است و صادرکننده باید یک اظهارنامه در گمرک پر کند و بعد از طی تشریفات اداری در نهایت شرکت پست موظف به ارسال آن کالا خواهد بود.
این گزارش ادامه دارد...
ترند
پیشنهاد ویژه
صادرات طلا
موانع صادراتی
نشست تخصصی گلدنیوز
صادرات گوهرسنک
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده