صادرات 100 تن مصنوع طلا در افق 1404
تولید سالانه 500 تن مصنوعات طلاوجواهر در داخل کشور و صادرات 100 تن از این محصولات به ارزش 4 میلیارد دلار در افق 1404پیش بینی شده است.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/12/22 | 00:12
به گزارش گلدنیوز تنها هفت کشور در دنیا (ایتالیا، کره جنوبی، ترکیه، هند، تایلند، هنگ کنگ و ایران) قابلیت تولید انبوه و صادرات طلا را دارند که ایران نیز یکی از این کشورها است.
برای توسعه صادرات طلاوجواهر و رسیدن به سهم واقعی ایران از بازار جهانی این صنعت مهم نیازمند یک برنامه عملیاتی منسجم و دقیق هستیم. در گفتگویی که با میرابوطالب بدری مدیر کل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت ایران داشتیم، برنامه عملیاتی توسعه صنعت فلزات گرانبها و گوهرسنگ ها ، که به وزارت صمت ارائه شده است را بررسی کردیم.
مدیر کل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی به گلدنیوز گفت: با برگزاری جلساتی با وزارت صمت برنامه عملیاتی توسعه صنعت طلا و جواهر در 5 راهبرد اصلی طراحی و تهیه شده است که این راهبرده بدین شرح می باشند:
1- تسهیل زیر ساخت های تامین ، تولید و تجارت
2- توسعه صادرات و تقویت تولید
3- توسعه ساخت داخل و مدیریت واردات،
4- توانمندسازی نیروی انسانی و تقویت طراحی و تحقیق و توسعه
5- اصلاح قوانین ، مقررات و بخشنامه های مانع تولید.
وی افزود: در مورد تسهیل زیر ساخت های تولید، برنامه ها و زیر شاخه هایی مانند تشکیل اتاق تخصصی طلا، جواهر و فلزات گرانبها در فرودگاه ها با اولویت گمرک فرودگاه بینالمللی امام خمینی، ایجاد شهرک های صنعتی طلا و جواهر، ایجاد تعرفه های ترجیحی با اتحادیه گمرکی اروسیا، تشکیل کارگروه توسعه صادرات ، برگزاری میزهای کالایی برای تمام گروه های کالایی و ایجاد باشگاه صادراتی تدوین شده است.
بدری تصریح کرد: در مورد راهبرد دوم و توسعه صادرات و تقویت تولید نیز ایجاد کارخانجات بسته بندی و صنایع جانبی، الکترونیکی کردن کل فرایندهای مرتبط با طلا و جواهر، اکتشاف، استخراج و فراوری گوهر سنگ ها و فلزات گرانبها، شرکت در نمایشگاه های بین المللی از جمله اقداماتی است که برنامه ریزی شده است.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت در ادامه با تاکید بر جایگاه رایزنان بازرگانی در بازارهای هدف گفت: با رایزنی های خوبی که انجام گرفته است تایلندی ها اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری و مشارکت در یکی از مناطق آزاد ایران را داشته اند.
وی اظهار داشت: در راهبرد سوم این برنامه عملیاتی که توسعه ساخت داخل و مدیریت واردات است، بزرگ ترین مشکل بخش قاچاق می باشد که برای رفع این معضل جلسات زیادی برگزار شده است و برنامه هایی برای جلوگیری از واردات مصنوعات و فلزات گرانبها و پیشگیری از قاچاق مصنوعات و فلزات طلا تدوین و طراحی شده است.
بدری خاطر نشان کرد: در راستای اجرایی شدن توانمندی نیروی انسانی و آموزش به عنوان راهبرد چهارم ایجاد مراکز علمی و کاربردی طلا و جواهر توسط تشکل های صنفی و صنعتی ، ایجاد واحد های طراحی طلا، توانمند سازی مدیران واحدهای تولیدی پیش بینی شده است.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی در ادامه با تاکید بر اینکه راهبرد پنجم اصلاح قوانین و مقررات و بخش نامه ها است که در واقع از معضلات بزرگ می باشد بیان داشت: در جلسات میز طلا وجواهر برخی معضلات و مشکلات این بخش احصا و طی نامه ای برای دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ارسال شده است.
وی تصریح کرد: پیگیری و تسریع در ایجاد گمرک تخصصی در فرودگاه امام، حذف الزام بارگذاری مشخصات فروشنده خارجی با توجه به تحریم های موجود، صدور مجوز واردات شمش طلا بدون استناد سازمان استاندارد، حذف الزام به نام زدن شمش طلا با توجه به هزینه بر بودن آن ، حضور و انجام تست های استاندارد فقط سالی یکبار در واحد های تولیدی معتبر و .. از جمله موانع تولید و صادرات طلا وجواهر است که در نامه مذکور آورده شده است.
بدری در ادامه با تاکید بر اینکه طلا و جواهر یکی از گروه کالاهایی است که باید بر صادرات آن تکیه کرد بیان داشت: در حال حاضر گردش مالی طلا و جواهر در دنیا بیش از هزار میلیارد دلار است و در 11 ماه اخیر فقط 5.6 میلیون دلار صادرات طلا و جواهر از کشور داشته ایم. ایران می تواند حداقل یک درصد از این میزان که حدود10 میلیارد دلار است را با توجه ظرفیت های خوبی که این هنر صنعت در داخل کشور دارد به خود اختصاص هد.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی در خصوص هدف گذاری انجام شده برای صادرات طلاوجواهر در افق 1404 گفت: تولید سالانه 500 تن مصنوعات طلاوجواهر در داخل کشور و صادرات 100 تن از این محصولات به ارزش 4 میلیارد دلار پیش بینی شده است.
اگر این میزان تولید و صادرات در سال 1404 محقق شود سالانه 100 هزار شغل پایدار در کشور ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه کشور ایران جز 7 کشوری است که می تواند تولید انبوه طلا و جواهر را داشته باشد گفت: کشور هند، ایتالیا، کره جنوبی و ترکیه در راس کشور هایی که ظرفیت تولید انبوه طلا را دارند قرار گرفته اند.
بدری در ادامه بیان داشت: اکثر کشور های در حال توسعه و پیشرفته استراتژی صادرات بر حسب تنوع گرایی و تمرکز بر کالاهای با ارزش افزوده بالا و اجتناب از خام فروشی را دارند و کشور ایران نیز همین استراتژی توسعه صادراتی را پیش گرفته است و در یک فرآیند چند ساله بیش از 6 هزار کالای با تعرفه 8 رقمی را مرتب نموده و قیمت یک تن کالای صادراتی آن را درآورده است تا برای افزایش درآمد روی کالاهایی که ارزش افزوده بالایی دارند مانند تجهیزات پزشکی، طلا و دارو کار کند.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در جهت تمرکز بر صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا ۱3۰۰ نوع کالای صادراتی با ارزش افزوده بالا شناسایی شده است و در راس آن طلا و جواهر قرار دارد.
وی با تاکید بر ضرورت و اهمیت توجه به صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا بیان داشت: قیمت یک تن کالای صادراتی ایران در نهایت 380 دلار است در حالی که قیمت هر کیلو از برخی کالاهای با ارزش افزوده بالا مانند برخی دارو ها 2 میلیون دلار است.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
صادرات طلا
سازمان توسعه تجارت
میرابوطالب بدری
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده