مبارزه با دانه درشت ها، راهکار واقعی مبارزه با قاچاق طلا
بازرس اتحادیه طلاوجواهر زنجان: مطمان باشید که با وجود سامانه جامع تجارت هم قاچاقچیان راهکار ورود و توزیع اجناس قاچاق را پیدا میکنند.
امیر کشانی(سردبیر)
1401/01/24 | 00:01
به گفته بازرس اتحادیه طلاوجواهر زنجان، راهکار اصلی کاهش قاچاق طلا و جواهر، کنترل مبادی ورودی کالا به کشور است. وقتی طلای قاچاق پخش شود امکان رصد و کنترل آن غیر ممکن میشود.
حسین ارجمند بازرس اتحادبه طلاوجواهر زنجان به گلدنیوز گفت: قانون نظام صنفی برای همه اتحادیه ها یکسان نوشته شده است و هیچ استثنایی وجود ندارد. کار اصلی اتحادیه صدور جواز کسب است. چرا که اختیارات بیشتری ندارند. متاسفانه در چند سال اخیر حتی اختیار تایید صلاحیت افراد برای دادن جواز هم از اتحادیه ها گرفته شده است و هرکسی که درخواست جواز داشته باشد اتحادیه ها موظف به دادن جواز هستند.
این اتفاق با هدف توسعه کسب وکارها افتاده است اما مشکلات فراوانی را مخصوصا برای صنف طلاوجواهر ایجاد کرده است.
در اتحادیه طلاوجواهر ما با سرمایه های ملی روبرو هستیم. یعنی حساسیت هایی که در این اتحادیه است با سایر صنوف متفاوت است .
باید توجه داشته باشیم که برخی از اتحادیه ها نقش کلیدی در اقتصاد کشور دارند، لذا در قوانین باید استثناهایی برای این اتحادیه وجود داشته باشد. متاسفانه اتاق اصناف و وزارت صمت همه را به یک چشم می بیند .
باید صلاحیت افراد برای ورود به صنف طلاوجواهر توسط اتحادیه ها بررسی شود چراکه سرمایه ملی و سرمایه مردم در این صنف در حال گردش است. ورود افراد فاقد صلاحیت به صنف طلا به اقتصاد و امنیت ملی ما ضربه می زند.
به گفته ارجمند زمان بازنگری در قانون نظام صنفی فرا رسیده است چراکه تاریخ مصرف آن به سررسیده است.
ارجمند با اشاره به افزایش بی ضابطه تعداد واحدهای صنفی طلاوجواهر گفت: این مسئله باعث شده است کار بازرسی و نظارت هم با اختلال روبرو شود، یک زمانی در زنجان 80 واحد صنفی داشتیم و همکنون 350 طلافروشی داریم.
هرچند که سعی میکنیم مبادی ورودی طلا به استان زنجان را چک کنیم و تمام همکاران کیفی با مجوز اتحادیه زنجان امکان پخش طلا در زنجان را دارند، اما افزایش تعداد واحدها کار ما را هر روز سخت تر میکند.
در شهر تهران حدودا 4500 واحد طلافروشی وجود دارد که بازرسی و نظارت بر این واحدها به مراتب سخت تر است.
به گفته بازرس اتحادیه طلاوجواهر زنجان، جنس قاچاق همیشه بوده و هست. مطمان باشید که با وجود سامانه جامع تجارت هم قاچاقچیان راهکار ورود و توزیع اجناس قاچاق را پیدا میکنند.
تا حمایت واقعی از تولید صورت نگیرد و تولیدکننده ما نتواند با اجرت کمتری کار تولید کند، هیچ سامانه ای نمیتواند از قاچاق طلا جلوگیری کند.
با حمایت از تولید و کاهش اجرا ساخت طلا ، رقابت پذیری مصنوع ایرانی در مقابل مصنوعات ساخته شده ترکیه (ازنظر قیمت تمام شده) افزایش پیدا کرده و وسوسه برای قاچاق طلا کاهش میابد.
متاسفانه برخی نمیخواهند که تولید در صنف ما شکل بگیرد. متاسفانه جاذبه و سود در دلالی و واردات بیشتر از تولید است. حتی برخی از تولیدکنندگان با سرمایه 20 و 30 کیلوگرمی، واحدهای تولیدی خود را تعطیل کردند و به جرگه دلالان پیوستند.
یک زمانی برای مبارزه با قاچاق طلا به سراغ ویترین دارها می رفتند که کاملا کار اشتباهی بود. وقتی طلای قاچاق پخش شود امکان رصد و کنترل آن غیر ممکن میشود.
باید مبارزه با قاچاق در سرمنشاء ورودی انجام شود و با دانه درشت های قاچاق طلاوجواهر برخورد شود. متاسفانه عده ای نمی خواهند این اتفاق بیافتد.
بازرس اتحادیه طلاوجواهر زنجان با اشاره به قانون سامانه های فروشگاهی و اتصال دستگاه های پوز به سازمان امورمالیاتی گفت:
در حال حاضر افرادی که طلافروشی را از شخص دیگری اجاره میکنند با مشکلات زیادی روبرو شده اند. اگر صاحب مغازه پرونده مالیاتی داشته باشد، سازمان امور مالیاتی قبول نمیکند که در همان واحد صنفی یک پرونده دیگر برای یک دستگاه پوز دیگر تشکیل شود. در حال حاضر این مسئله برای موجر و مستاجر دردسر ساز شده است.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
قاچاق طلا
اتحادیه طلاوجواهر زنجان
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده