همه تراکنش های بانکی طلا فروشان ماهیت درآمدی ندارد و مشمول مالیات نیست

همه تراکنش های بانکی طلا فروشان ماهیت درآمدی ندارد و مشمول مالیات نیست

سازمان امورمالیاتی گردش حساب های بانکی را مبنای توافق مالیاتی و بررسی اظهارنامه مالیاتی مودیان قرار داده ولی  در صف طلا فروشان برخی تراکنش های بانکی مربوط به خرید و فروش نیست و ماهیت درآمدی ندارد لذا مشمول مالیات نمی شود.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1401/03/10 | 00:03

نظری ثبت نشده

همه تراکنش های بانکی طلا فروشان ماهیت درآمدی ندارد و مشمول مالیات نیست

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز )؛رضا رمضانی، مشاور مالیاتی اتحادیه طلا وجواهر تبریز گفت: با توجه به سنتی بودن جامعه طلا فروشان نمی توان تایید کرد که تمام تراکنش های بانکی مربوط به خرید و فروش باشد ، برخی از تراکنش ها مربوط به اموری مانند قرض دستی و یا وجوه نقدی بین همکاران و کاسبان است که اساسا ماهیت درآمدی  و خرید و فروش برای صاحب کسب ندارد.

وی افزود: در این مورد بخشنامه های مختلفی که در سازمان امور مالیاتی صادر و در آرای دیوان عدالت وجود دارد که در آن ها  تاکید شده  تمام تراکنش های بانکی را نمی توان ملاک خرید و فروش قرار داد و سازمان امور مالیاتی و واحدهای مالیاتی مکلف شدند قبل از رسیدگی مالیاتی توضیحات تراکنش ها را که مربوط به خرید و فروش نیست از اصناف بگیرند، اما متاسفانه عملا این اقدام انجام نمی شود و مجموع تراکنش ها را صورت خرید و فروش قرار می دهند و هر صاحب کسبی برای تقدیم اظهار نامه مالیاتی مراجعه می کند با رقم های بالایی مواجه می شود.

کاهش تعداد توافق های مالیاتی

رمضانی در ادامه اظهار داشت: پیش بینی می شود امسال تعداد توافق های مالیاتی پایین بیاید چرا که در توافق ها درصدی به سابقه مالیاتی گذشته اضافه می کردند ولی اکنون که تراکنش ها را ملاک قرار می دهند تعداد توافق های مالیاتی کاهش خواهد داشت.

 مشاور مالیاتی اتحادیه طلا وجواهر تبریز تصریح کرد: با کاهش یافتن تعداد پرونده های بدون توافق تعداد پرونده ها در کل برای رسیدگی افزایش می یابد و در نتیجه وصول مالیات نیز زمان می برد چرا که توافق ها در خرداد انجام و آبان ماه پرداخت می شدند ولی اکنون رسیدگی به پرونده ها از آبان و آذر شروع می شود و وصول مالیات تا سال آینده طول می کشد.

لزوم تفکیک تراکنش هایی که ماهیت درآمدی ندارد

صاحبان طلا فروشی ها برای جلوگیری از افزایش مالیات خود، تراکنش های بانکی حساب های خود را کنترل کنند و لیست تراکنش هایی که مربوط به خرید و فروش نمی شود و خارج از وجوه خرید و فروش می باشد را به صورت تفکیک شده در موقع رسیدگی مالیاتی به مامورین مالیاتی اعلام کنند.

رمضانی توصیه کرد: فعالان صنف طلا در زمان تقدیم اظهار نامه دقت کنند که در بخش هزینه های درمانی، هزینه های بیمارستانی و درمانی خود و افراد تحت تکفل در سال 1400 و هزینه های حق بیمه عمر و بیمه های درمانی افراد تحت تکفل را که پرداخت کرده اند، قید کنند تا در زمان رسیدگی از مالیات آن ها کسر شود.

مشاور مالیاتی اتحادیه طلا وجواهر تبریز در ادامه با اشاره به ضریب مالیاتی 7 درصدی که برای طلا فروشان در نظر گرفته شده است گفت: برخی خریداران در زمان خرید از طلا فروشان تخفیف می گیرند که در این صورت میزان درصد سود طلا فروشان پایین می آید لذا اتحادیه های صنفی و تشکل های صنفی طلا دقت کنند با  رایزنی اداره امور مالیاتی ضریب را پایین بیاورند بطوریکه کمتر از 7 درصد حساب شود.

سلب فرصت 3 ماهه مودیان در تقدیم اظهارنامه

وی در ادامه یکی از مشکلات مودیان را دیر باز شدن سایت برای تقدیم اظهار نامه عنوان کرد و بیان داشت: بر اساس قانون مودیان می توانند از ابتدای فروردین ماه اظهار نامه خود را ارائه دهند و 3 ماه فرصت برای تقدیم اظهارنامه مودیان در نظر گرفته شده است ولی با دیر باز شدن سایت برای تقدیم اظهارنامه عملا این فرصت در فروردین و اردیبهشت از مودیان گرفته می شود و مودیان با عجله و استرس اظهارنامه را پر می کنند که در روند رسیدگی تناقض ها و مشکلاتی به وجود می آید.

انتهای پیام/

پیوستن به صفحه اینستاگرامی گلدنیوز :

https://instagram.com/goldnews.iran?utm_medium=copy_link

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

اظهارنامه مالیاتی

توافق مالیاتی

رضا رمضانی

مشاور مالیاتی اتحادیه طلا وجواهر تبریز

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت