جنگ سوریه و ترکیه در زمین طلای ترک ها

جنگ سوریه و ترکیه در زمین طلای ترک ها

پس از آغاز اعتراضات مردمی در سوریه در سال 2011 و سپس جنگ در این کشور، سوری ها آداب و رسوم خود در استفاده و همینطور خرید جواهرات طلا را برای پس انداز پول به ترکیه منتقل کردند و فروشندگان جواهرات سوری نیز مانند آنها، حرفه خود را به بازارهای ترکیه انتقال داده اند.

حسین راشدی(مترجم)

1401/03/24 | 00:03

نظری ثبت نشده

جنگ سوریه و ترکیه در زمین طلای ترک ها

گروه بین الملل پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز): جو بی اعتمادی بین خریداران و فروشندگان طلای سوری در ترکیه بسیار زیاد است تا جائیکه رئیس اتاق زرگران در استان غازی عینتاب ترکیه، به زوج‌ها درباره خرید «طلای سوری با عیار پایین» و طلای تقلبی هشدار داد. از طرف دیگر بسیاری از سوری ها تمایلی به خرید «طلای ترکیه» ندارند، زیرا متقاعد شده اند که اگر آنها به خارج از ترکیه سفر کنند یا به سوریه بازگردند، نمی توانند آن را بفروشند.

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا به نقل از وبسایت عربی-انگلیسی «عنب بلدی»، پس از آغاز اعتراضات مردمی در سوریه در سال 2011 و سپس جنگ در این کشور، سوری ها آداب و رسوم خود در استفاده و همینطور خرید جواهرات طلا را برای پس انداز پول به ترکیه منتقل کردند و فروشندگان جواهرات سوری نیز مانند آنها، حرفه خود را به بازارهای ترکیه انتقال داده اند.

مانند سوریه و بسیاری از کشورهای عربی، ترک ها طلا را برای زینت و دور نگه داشتن پول از نوسانات ارزهای داخلی و خارجی خریداری می کنند و سنت هایی نیز مبنی به هدیه دادن جواهرات طلا در مناسبت های اجتماعی مانند عروسی، نامزدی یا هدیه به نوزادان دارند.

با این حال، تخصصی شدن طلافروشی های ترکیه برای تهیه جواهرات و زیورآلات طلای 22 عیار به همراه سایر عیارها (24، 18، 14)، به شکل گیری یک بازار ثانویه طلا در ترکیه کمک کرد که سوری ها از طریق آن به فروش طلای 21 عیار به مشتریان معمولا سوری و عرب می پردازند. آنها با این بازار به تأمین بودجه مالیاتی و درآمدهای صادراتی دولت نیز کمک می کنند.

تفاوت قیمتی

باشا که یک زن خانه دار سوری است که در شهر انطاکیه در جنوب ترکیه زندگی می کند، ترجیح می دهد طلای 21 عیار بخرد زیرا از طلای ترکیه ای ارزان تر است؛ در واقع تفاوت قیمت بین این دو نوع طلا حدود 5 درصد است.

باشا به «عنب بلدی» گفت: «دلیل دومی که او را برای خرید طلای سوری ترغیب می کند این است که اجرت طلا در مغازه های سوریه­ ای ارزان تر از مغازه های ترکیه ای است.»

بر اساس آنچه محمد الجمالِ زرگر به عنب بلدی می گوید، درصد خلوص طلا تنها تفاوت طلای موسوم به «طلای ترکیه» و «طلای سوریه» است. طلای 22 عیار دارای درصد بیشتری از طلای خالص است که باعث نرمی بیشتر آن می شود.

این مرد جوان که اصالتا اهل منطقه جسر الشغور در سوریه است، شغل 25 ساله خانواده را به شهر انطاکیه ترکیه منتقل کرد و شش سال پیش مغازه خود را باز کرد که یکی از مغازه های بازار جایگزین طلای ترکیه است که مشتریان سوری را به خود جذب می کند.

او افزود: «تمایل سوری ها به خرید طلای 21 عیار بازار جایگزینی برای طلا در ترکیه ایجاد کرده است. بدون حضور مغازه‌های سوری، آنها مجبور به خرید طلای 22 عیار می‌شدند.» به گفته او، برخی از ترک ها، آشناها و دوستان طلای سوری می خرند اما همه مشتریان او سوری هایی هستند که قبلا «طلای سوریه» را می خریدند.

به گفته الجمال، طلاسازان ترکیه ای در این منطقه کارگاه هایی را برای ساخت طلای 21 عیار افتتاح کرده اند تا با وجود کالیبرها، قیمت ها و مدل های متفاوت جواهراتی که سوری ها می خواهند، مشتریان سوریه ای را جذب می کنند.

الجمال گفت که زرگران سوری در کار خود از سندیکای طلاسازان ترکیه پیروی می کنند که به نوبه خود کار آنها را سازماندهی می کند و نرخ سود را بر اساس سرمایه و بسته به قطعات متفاوت بین 10 تا 25 درصد تعیین می کند. او اطمینان داد که کار آنها قانونی است و در دولت ثبت شده و مالیات می پردازند.

صنعت گری خانوادگی

عامر کنداوی، یکی دیگر از طلاسازان سوری مستقر در ترکیه، به نوبه خود تصمیم گرفت طلای 21 عیار را که از سوریه آورده بود، بفروشد. او مغازه خود را در منطقه ای باز کرد که جمعیت بزرگی از سوری ها آنجا زندگی می کنند.

او 40 سال است که کار پدرش را دنبال می کند. او در سال 2015 مغازه و کارگاه خود را به شهر انطاکیه منتقل کرد و مقداری طلای 22 عیار به همراه «طلای سوری» تهیه کرد.

کنداوی گفت: «طلای خالص 24 عیار است اما نمی توان از آن زیورآلات ساخت زیرا نرم است و به راحتی می شکند و از این رو زرگران با مخلوط کردن آن با مس، نقره یا سایر فلزات به نسبت های معین، کالیبر آن را کاهش می دهند.»

وی افزود: «جواهراتی که جزئیات زیادی دارند از 14 یا 18 عیار ساخته می شوند زیرا سختی بدنه آن به ساخت این جزئیات کمک می کند.»

این زرگر با اشاره به اینکه عیار های طلا 14، 18، 21 و 22 در تمام کشورهای جهان است، به نامی که به جواهرات عرضه شده در مغازه های سوری و ترکیه اطلاق می شود، اعتراض کرد: «چیزی به نام طلای سوریه یا طلای ترکیه وجود ندارد، تمام آن طلا است.»

کنداوی توضیح داد که وقتی سوری ها به ترکیه آمدند به پول نیاز داشتند که مجبور شدند طلاهای ذخیره شده را بفروشند و به دلیل تعداد کم طلافروشان سوری در آن زمان، سوری ها به زرگران ترکیه مراجعه کردند و آنها متوجه شدند که «طلای سوریه با آنچه آنها با آن آشنا بودند متفاوت بود و به رغم وجود مهر کالیبر روی قطعات طلا، جواهر فروش ها از خرید می ترسیدند.»

همین امر باعث شد تا برخی از طلاسازان ترکیه قیمت طلای سوریه را بشکنند و آن را با قیمتی کمتر از ارزش واقعی آن خریداری کنند، اما پس از مدت ها حضور سوری ها، طلاسازان ترکیه با «طلای سوریه» آشنا شده و اقدام به خرید آن کردند.

فقدان اعتماد در خرید و فروش طلا

به گفته کنداوی، مشارکت مشتریان ترکیه ای برای خرید طلای سوریه بسیار ضعیف است و ممکن است تنها ترک‌های مقیم کشورهای حاشیه خلیج فارس که طلای ۲۱ عیار را می‌شناسند، آن را خریداری کنند.

این همان چیزی است که «عنب بلدی» در حین تهیه گزارش مشاهده کرد که بسیاری از شهروندان ترکیه وارد مغازه های طلافروشی می شدند و به رغم ارائه مجوز زرگری سوری و استقبال مشتری ها و پاسخ به سوالات آنها به زبان ترکی روان، مشتریان پس از اطلاع از اینکه جواهرات از «طلای سوریه» ساخته شده است، از خرید یا بررسی آن خودداری می کردند.

بر اساس نظرسنجی عنب بلدی، بسیاری از سوری ها تمایلی به خرید «طلای ترکیه» ندارند، زیرا متقاعد شده اند که اگر آنها به خارج از ترکیه سفر کنند یا به سوریه بازگردند، نمی توانند آن را بفروشند.

یکی از ساکنان سوری در استانبول که در یک آزمایشگاه دندانپزشکی کار می کند، به عنب بلدی گفت که طلای ترکیه را نمی توان در خارج از ترکیه فروخت و ضرر آن بسیار زیاد خواهد بود، به خصوص اگر برای پس انداز خریداری شود.

او افزود که ترک ها اجرت بسیار بالایی در زرگری دارند و در ساخت جواهرات از سنگ های کریستالی بی ارزش استفاده می کنند که از وزن طلا هنگام خرید مشتری محاسبه می شود نه از وزن طلا هنگام فروش آن. این چیزی است که ضرر را بزرگ می کند، بنابراین او برای خرید طلا به مغازه های سوری می رود.

هشدار نسبت به خرید «طلای سوریه»

در 10 مارس 2021، رئیس اتاق زرگران در استان غازی عینتاب به نام Sedat Özdinç، به زوج‌ها درباره خرید «طلای سوری با عیار پایین» و طلای تقلبی هشدار داد.

این مقام ترکیه ای در اظهاراتی که رسانه های ترکیه در آن زمان منتشر کردند، گفت: «بین طلای 21 عیار موسوم به "طلای سوریه" و طلای 22 عیار ترکیه تفاوت زیادی در قیمت وجود دارد و طلافروشان و خریداران طلا باید توجه داشته باشند که تشخیص این دو نوع طلا حتی توسط کارشناسان دشوار است.»

به گفته اوزدینچ، در غازی عینتاب 53 جواهرساز سوری وجود دارد که عموما طلای 21 عیار را می فروشند. آنها همچنین دستبندهای ساخته شده در کارگاه های این شهر را می فروشند و سوری ها معمولا آنها را می خرند.

 او همچنین گفت که کسانی که می خواهند  این نوع طلا را بخرند باید بدانند که «طلای سوریه» کالیبر پایینی دارد و از طلایی که درطلافروشان ترکیه ای فروخته می شوند ارزان تر است.

همچنین با توجه به آنچه که وی اضافه کرد، باید به استامپ کالیبر و مجوزها توجه کنند. او خاطرنشان کرد: «عدد 875 به معنای طلای 21 عیار و عدد 916 به معنای طلای 22 عیار است.»

به گفته اوزدینچ، طلای «تقلبی» قربانیان زیادی دارد و شهروندان باید حتما از مکان‌هایی که می‌شناسند و به آن اعتماد دارند خرید کنند تا در این وضعیت قرار نگیرند.

منبع: https://english.enabbaladi.net

برچسب:

ب طلای ترک

بازار طلای سوری

طلای سوریه

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت