تقویت رژیم تصرف مالکیت معنوی در صنعت طلا
مدیر عامل مرکز توسعه و فناوری صنعت طلا: اگر دولت رژیم مالکیت تصرف معنوی را تقویت کند اتفاق بزرگی در صنعت طلا رخ می دهد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/03/29 | 00:03
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا، علی کریمی مدیر فاز اول خوشهی طلای یزد در گفتگو با گلدنیوز بیان داشت: مشکل صنف طلا و جواهر عدم حمایت مالکیت معنوی از صنف است به این معنا که کارگاه داری طرحی را می زند و کارگاه رقیب از آن طرح کپی و کار را تولید و می فروشد که این مشکل با روال هایی که در سازمان ثبت اختراعات وجود دارد جوابگو نیست و دولت باید به عنوان یک سیاست گذار وارد شود و این مشکل را رفع کند.
وی افزود: اگر دولت از مالکیت معنوی حمایت کند و یک ساختار ویژه ای را برای صنعت طلا ایجاد کند تا بتواند از یک کارگاه دار حمایت نماید، در این صورت اگر یک کارگاه طرح جدیدی را بزند مالکیت معنوی آن طرح مربوط به خودش خواهد بود و یا اگر یک کارگاه تولیدی دانش جدیدی را در درون خود ایجاد کند مالکیت معنوی آن دانش نیز در اختیار خود کارگاه دار می باشد.
کریمی تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد منجر به همکاری های توسعه ای و تحقیقاتی بین کارگاه ها و افزایش بیشتر کارها بین کار گاه ها می شود.
ایشان با تاکید بر اینکه اثر دیگر حمایت از مالکیت معنوی بر روی اعتمادسازی است و در صنف طلا و جواهر یکی از مهمترین فاکتورها اعتماد سازی است و تا اعتماد نباشد همکاری شکل نمی گیرد خاطر نشان کرد: اثر بعدی این حمایت روی محرک های انگیزشی است و اگر این اتفاق بیفتد انگیزه ای می شود که کارگاه ها نیازهای فناورانه خود را با شرکت های دانش بنیان مطرح کنند تا حل شدن نیازهایشان نیز به نام خود کارگاه ها ثبت شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کارگاه ها نیازهای خود را بیان نمی کنند و سعی می کنند به نوعی خودشان در درون کارگاه نیاز خود را حل کنند تا نکند که دیگران مشکل را بفهمند.
کریمی با اشاره به انجام برخی تحقیقات در زمینه نوآوری باز در صنعت طلا و نتایج حاصل از این تحقیقات گفت: برای اینکه صنعت طلا تغییر داشته باشد باید چند عامل تغییر کند که عوامل دولتی به دلیل اینکه سیاست های کلان را طرح ریزی می کنند به عنوان عوامل اول تغییر است. بر اساس نمودارهای استخراج شده در این تحقیقات مشخص شد حمایت دولت از صنعت طلا در توسعه این صنعت می تواند بسیار کمک کننده باشد.
مدیر عامل مرکز توسعه و فناوری صنعت طلا با تاکید بر اینکه برای توسعه صنعت طلا و جواهر بایستی فضای صادرات و واردات باز شود و نمونه کارهای خارجی وارد کشور شوند تا رقابت ایجاد شود و کارگاه های تولید داخل مجبور شوند به سمت توسعه و شناسایی تکنولوژی های جدید بروند اظهار داشت: باز شدن بازار های صادراتی و باز شدن واردات کنترل شده زیور آولات خارجی به داخل کشور و ایجاد رقابت کنترل شده می تواند در توسعه صنعت طلا بسیار کمک کننده باشد.
کریمی در ادامه با بیان انگیزه و ضرورت های ایجاد مرکز توسعه و فناوری صنعت طلا در کشور گفت: این مرکز با هدف ارائه خدمات دانش بنیان و حل نیاز فناورانه صنعت طلا ایجاد شده است.
وی افزود: بعد از ایجاد خوشه طلای یزد و سابقه پیگیری بحث های توسعه ای و آموزشی در خوشه، وقتی خوشه طلای یزد وارد فاز بلوغ شد و به اتحادیه منتقل شد، خلا نیازهای فناورانه و ضرورت آموزش در مورد مشکلات فنی کار گاه های تولیدی احساس می شد که تصمیم بر راه اندازی مرکز توسعه و فناوری صنعت طلا یا راه اندازی پژوهشگاه طلا را گرفتیم.
در این بین ضرورت واحدهای میانجی برای ارایه خدمات و آموزش وجود داشت لذا این مرکز به عنوان مرکز واسط بین نخبگان دانشگاهی ، پارک های علم و فناوری و صنعت طلا کار خود را آغاز کرد.
ترند
پیشنهاد ویژه
خوشه طلای یزد
مالکیت معنوی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده