سیارکی طلایی /طلا از آسمان به زمین آمده است!

سیارکی طلایی -طلا از آسمان به زمین آمده است!

یک سیارک غول پیکر همه ما را میلیاردر نمی کند اما یک شرکت معدنکاری موفق می تواند ثروت قابل توجهی برای خود به دست آورد.

فرشاد ستوده نیا(خبر نگار)

1401/04/06 | 00:04

نظری ثبت نشده

سیارکی طلایی -طلا از آسمان به زمین آمده است!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا (گلدنیوز)،سالهاست انسان‌ها سیاره خود را برای یافتن طلا، این فلز گرانبهای زرد رنگ جست و جو کرده اند. گاهی اوقات کاوشگران چیزی بیش از چند گرم طلا یافت نمی کنند. گاهی آنها به خاک معدن طلا می‌رسند و گاهی به خاکی بی منفعت.

اما متأسفانه برای همه آن شکارچیان، طلا در اعماق سیاره ما مدفون شده و اساساً غیرقابل دسترس است. اما این شکارچیان شاید به جای نگاه به پایین، باید به بالا نگاه کنند.

طلا باید از جایی به زمین آمده یا رسیده باشد و آن جا بخشی از منظومه شمسی اولیه است. بخشی از منظومه شمسی هنگام به وجود آمدن به زمین تبدیل شد و بخشی از آن تبدیل به تکه های سنگ شد که بدون هدف در فضا شناور بودند. برخی دیگر از آن سنگ ها طلاهایی با ابعاد مختلف بودند که در فضا پراکنده شدند.

سیارکی طلایی

یکی از آن تکه های بزرگ طلا سایکو ۱۶ است. سیارکی که بین مدار مریخ و مشتری قرار دارد. این سیارک حدود ۱۲۰ مایل قطر دارد. سایکو ۱۶ به عنوان یک سیارک نوع M شناخته می شود. در اصطلاح عجیب و غریب و شگفت انگیز نجوم، نوع M مخفف نوع فلزی سیاره هاست.

سایکو ۱۶ حاوی طلا و البته سایر فلزات گرانبها است. ارزش این فلزات معادل ۷۰۰ کوئینتیلیون دلار است.

تصور می شود سیارک سایکو ۱۶ یک هسته برهنه از یک سیاره ناقص است. داخلی ترین و مرکزی ترین بخش هر سیاره هسته آن است که پیش از قسمت های دیگر ساخته شده و سپس بخش های دیگر مانند پوسته به هسته اضافه شده اند اما سایکو تنها یک هسته فلزی است و بخش های دیگر سیاره را ندارد.

گاوشگران ناسا

ناسا قرار است در سال ۲۰۲۲ کاوشگری به این سیاره بفرستد اما این کاوشگر حدود ۲۵ سال دیگر به آنجا خواهد رسید. این کاوشگر قرار نیست طلا یا فلزات سنگین این سیاره را کشف و استخراج کند. این کاوشگر، سیارک سایکو ۱۶ را مطالعه می کند تا به تاریخچه جالب آن دسترسی پیدا کنند زیرا بیشتر سیارک ها یا توده های خاکی با کمی یخ یا توده های یخی با کمی خاک هستند.

سایکو ۱۶ هیچ کدام اینها نیست و فقط فلز است. ستاره شناسان گمان می کنند که شاید این سیارک هسته باقی مانده از یک سیاره منفجر شده است. این سیاره شاید قبل از اینکه فرصتی برای بزرگ شدن پیدا کند، دچار یک فاجعه وحشتناک شده است. با مطالعه این سیارک، اخترشناسان می‌توانند سرنخ‌های ارزشمندی در مورد شکل‌گیری منظومه شمسی به دست آورند.

با سایکو ۱۶ ثروتمند میشویم؟

با توجه به اینکه ارزش مواد معدنی موجود در سیارک سایکو ۱۶ حدود ۷۰۰ کوئینتیلیون دلار است به هر فرد روی کره زمین ۹۳ میلیارد دلار سهم می‌رسد. به این معنا که همه ما از جف بزوس ثروتمندتر خواهیم بود!

اگر می‌خواهید در سایکو ۱۶ به استخراج طلا مشغول شوید و مقداری از آن کوینتیلیون‌ها را برای خود بردارید باید بگوئیم که ثروتمند شدن شما از این راه امکانپذیر نیست.

همانطور که هر دانشجوی مقدماتی اقتصاد می‌داند، قیمت، تابعی از کمبود نسبی است. اگر شما بازار را از طلا پر کنید از آن فلز نایاب و نادر چیزی جز یک دکوراسیون رایج نخواهد ماند. در حقیقت هر چه عرضه بالا می رود، قیمت پایین می آید.

ارزش طلای سایکو ۱۶


ارزش طلای سیارکی چون سایکو ۱۶ بر اساس ارزش فعلی بازار است و ارزش فعلی طلا به دلیل کمیاب بودن آن است. اگر میلیون ها کیلو طلا را در بازار بریزید، ارزش آن کاهش می یابد.

البته انسان متفکر ممکن است کاربردهای هیجان انگیز و جالبی برای تمام آن فلز گرانبها پیدا کند و در نهایت ارزش آن را بیشتر کند.

اما ، دلیل اساسی‌تری وجود دارد که چرا یک سیارک غول پیکر طلایی نمی تواند جهان را به طرز شگفت انگیزی ثروتمند کند. دلیل اصلی آن است که ثروت عمدتاً به قطعات بزرگ فلزات گران بها اطلاق نمی‌شود بلکه ثروت ابزار و توانایی هایی است که در جهت برآورده کردن نیاز انسان عمل می‌کند.

برای مثال یک کارخانه فولاد نشان دهنده ثروت واقعی است، زیرا می توانید از آن برای ساخت قطعات اتومبیل، ساختمان ها و غیره استفاده کرد. یک خانه نیز چنین است، زیرا می توانید در آن زندگی کنید. مهارت ها و دانش شما نیز نوعی ثروت است. با این تعریف حتی یک ساندویچ هم ثروت است، البته تا زمانی که خراب نشود.

به همین دلیل یک سیارک غول پیکر پر از طلا فقط اندکی به ثروت واقعی انسان می افزاید. این فلز کاربردهای صنعتی گوناگونی خواهد داشت در جواهرسازی و حتی دندانسازی کاربرد دارد، اما جرقه یک انقلاب صنعتی جدید را نخواهد زد، یا به طور چشمگیری هزینه کالاها و خدمات را کاهش نمی دهد، یا زندگی انسان را بسیار بهتر یا راحت تر نمی کند. طلا فقط به این دلیل که کمیاب و نادر است قیمت های بالایی ندارد بسیاری از مواد کمیاب ارزش بازاری کمی دارند یا به طور کل ارزش ندارند، به این دلیل که تقاضای مردم برای آن کم است. بنابر این از آنجایی که یک سیارک طلایی نمی تواند تقاضای کل جهان برای طلا را افزایش دهد، هیچ دلیلی وجود ندارد که بتواند ثروت واقعی جدیدی ایجاد کند.

با مرور گذشته نیز میتوان دید که چیزی شبیه به کشف یک سیارک طلایی در زمین اتفاق افتاده بود. در حدود سال ۱۵۰۰ میلادی، اسپانیا، آمریکای جنوبی و مرکزی را فتح و ذخایر بزرگی از طلا و نقره را کشف کرد. سپس این فلزات را به اروپا انتقال داد و از آنها برای پرداخت هزینه های دولت و البته جنگ استفاده کرد. از آنجا که در آن زمان از طلا و نقره به عنوان پول استفاده می شد، کاهش ارزش طلا و نقره به معنای کاهش ارزش پول و بالا رفتن تورم بود.

البته هم اکنون طلا دیگر به عنوان پول مورد استفاده قرار نمی گیرد و ارزش پول امروزی با ارزش طلا یا هر فلز دیگری مرتبط نیست. بنابراین، ورود یک سیارک طلایی غول‌پیکر احتمالاً باعث افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده نمی‌شود و فقط باعث می‌شود قیمت طلا تقریباً به صفر برسد.

ثروت دی برز و توانایی در متقاعد کردن

بنابراین یک سیارک غول پیکر همه ما را میلیاردر نمی کند اما یک شرکت معدنکاری موفق می تواند ثروت قابل توجهی برای خود به دست آورد.

نمونه این موفقیت شرکت بزرگ دی برز است. الماس در گذشته بسیار کمیاب بود، تا اینکه ذخایر بزرگی در دهه ۱۸۰۰ در آفریقای جنوبی کشف شد. سیسیل رودز، تاجر بریتانیایی تمام معادن الماس آفریقای جنوبی را تحت این شرکت، که بعدها توسط خانواده اوپنهایمر کنترل شد، در دست گرفت. در طول سال‌ها، دی برز موفق شد با احتکار الماس هنگامی که قیمت‌ها پایین بود، رقبایش را از بین ببرد.

انحصار به شرکت اجازه می دهد تا عرضه را محدود کند و قیمت ها را بالا نگه دارد. اما دی برز در نهایت به چیزی بیش از این نیاز داشت. بنابراین به بازاریابی روی آورد و یکی از موثرترین کمپین های تبلیغاتی را با شعار الماس همیشه است راه اندازی کرد. این امر زوج‌ها را در سراسر جهان متقاعد کرد که حلقه‌های نامزدی الماس نمادی ضروری در تعهد زناشویی هستند.

صاحبان یک سیارک طلایی نیز ممکن است سعی کنند ترفند مشابهی را به کار ببندد و کمپین های تبلیغاتی راه اندازی کنند تا مردم شروع به استفاده از طلا در موارد مختلف مانند مصالح ساختمانی یا لباس کنند اما بعید به نظر می رسد که آنها بتوانند جهان را متقاعد کنند که برای حجم انبوه طلایی که از سیارکی به دست آمده، حق بیمه پرداخت کنند به ویژه اگر یک شرکت رقیب با یک سنگ فضایی طلایی دیگر ظاهر شود.

درسهای بزرگ سایکو ۱۶

عدم امکان استخراج ثروت های ناگفته سایکو ۱۶ دو درس مهم در مورد چگونگی عملکرد واقعی ثروت به ما می دهد. اول اینکه، نشان می دهد که مقدار زیادی از ثروت فقط روی کاغذ وجود دارد. وقتی سعی می کنید دارایی های خود را بفروشید، قیمت پایین می آید. توانایی فروش یک دارایی به صورت نقد عامل مهمی است که هنگام محاسبه ارزش خالص در بیشتر مواقع فراموش می شود.

دوم، این مثال نشان می دهد که ثروت واقعی در واقع از انبارهای طلایی به دست نمی آید. از فعالیت‌های تولیدی انسان‌ها ناشی می‌شود که آرزوهای انسان را برآورده می‌کند. ثروت افسانه ای دی برز در نهایت از کنترل او بر نوع خاصی از سنگ های خیره کننده به دست نیامد بلکه به دلیل توانایی آن در متقاعد کردن جهان برای خرید از این سنگ بود.

اگر می خواهید ثروتمند شوید، به این فکر نکنید که چگونه منابع کمیاب را تصاحب کنید. به این فکر کنید که چگونه از منابع به روشی نوآورانه برای ایجاد چیزی که مردم واقعاً می خواهند یا نیاز دارند استفاده کنید.

منبع :https://www.discovery.com/space/there-s-gold-in-them-thar----asteroids-

انتهای پیام/

برچسب:

طلا

ارزش طلا

سیاره

سیاره سایکو 16

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت