راز توسعه صنعت طلا در ترکیه/ از بورس تا بانک طلا

راز توسعه صنعت طلا در ترکیه- از بورس تا بانک طلا

عضو هیات رئیسه اتاق طلا و جواهر استانبول ترکیه در خصوص رمز موفقیت ترکیه در صنعت طلا و جواهر گفت: حمایت و پشتیبانی مالی دولت، آموزش دادن، یادگیری، صداقت و صرف زمان از عمده ترین عوامل رونق صنعت طلا و جواهر کشور ترکیه به شمار می روند.

پروانه کاوسی(خبر نگار)

1401/04/11 | 00:04

نظری ثبت نشده

راز توسعه صنعت طلا در ترکیه- از بورس تا بانک طلا

«عزیز آگ بلوت» در گفت و گو با پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز) ،به صادرات غیر رسمی طلا از ترکیه به ایران اشاره کرد و گفت: متاسفانه به علت تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب و برخی قوانین، فعلا مراودات تجاری بین ایران و ترکیه از جمله صادرات و واردات طلا به طور مستقیم صورت نمی‌گیرد.

عضو هیات رئیسه اتاق طلا و جواهر استانبول ترکیه تصریح کرد: کشور ترکیه محصولات طلای خود را به صورت خام به کشور وارد می‌کند تا جواهرات به دست کارشناسان و هنرمندان خود کشور ترکیه ساخته شود که در این صورت اشتغال‌زایی نیز افزایش می‌یابد و این یکی دیگر از کلیدهای موفقیت ترکیه در صنعت طلا و جواهر است. ضمنا برگزاری نمایشگاه بین المللی سالانه طلا و جواهرات و ایجاد مراکز بزرگ از اقدامات دیگر است.

در همین رابطه بیشتر بخوانید: مراوده های بین المللی راز موفقیت صنعت طلای ترکیه

تصمیماتی هم راستا با سیاست‌های معامله در بازار آزاد

آگ بلوت ادامه داد: در ۲۴ ژانویه سال ۱۹۸۰ در ترکیه به منظور ایجاد تغییرات ساختار اقتصادی، تصمیماتی هم راستا با سیاست‌های معامله در بازار آزاد اتخاذ شد که در همه حوزه‌های اقتصادی اجرا شد. این روند بازسازی اقتصادی نقش مهمی در توسعه بازار طلا داشت.

اصلاحات آغاز شده در سال‌های ۱۹۸۳ و ۱۹۸۴ مطابق با مقررات از پیش تعیین شده شرایط را برای رشد بازار طلا فراهم کرد.

همچنین این اصلاحات تعیین نرخ مبادله طلا و ارز را به لیر ترکیه در اختیار بانک مرکزی ترکیه قرار داد. بانک مرکزی در پی اصلاحات مذکور در سال ۱۹۸۴ بازار طلا را با شاخص لیر ترکیه تاسیس کرد.

سیاست های بانک مرکزی ترکیه برای حمایت از صنعت طلا

عضو هیات رئیسه اتاق طلا و جواهر استانبول عنوان کرد: بانک مرکزی طلا را در این بازار وارد می‌کرد و طلا به افراد داخل کشور فروخته می‌شد و آنها درعوض لیر می‌پرداختند.

در سال ۱۹۸۹ بانک مرکزی بازار طلا را با شاخص ارز تاسیس کرد که طلا توسط بانک مرکزی در این بازار وارد می‌شد و افراد در داخل کشور طلا را خریداری می‌کردند و در ازای آن ارز می‌پرداختند.

این حرکت سرمایه مطابق با حکم شماره ۳۲ با عنوان طرح حفظ ارزش پول ترکیه که در سال ۱۹۸۹ تهیه شده بود، انجام شد.  با اصلاحات انجام شده در حکم شماره ۳۲ با عنوان حفظ ارزش پول ترکیه در سال ۱۹۹۳ ، تثبیت قیمت‌ها و به علاوه واردات و صادرات طلا آزاد شد.

او افزود:‌ تصمیمات اتخاذ شده با توجه به آزادسازی بازار طلا یک دوره آرام و بدون دغدغه را در واردات و صادرات ایجاد کرد.

قوانین جدید مربوط به بازار طلا باعث نزدیک شدن قیمت داخلی به قیمت جهانی شده و از این رو هزینه‌ها کاهش یافت. از آنجایی که طلا می‌توانست به راحتی تهیه شود و تقاضای داخلی را تامین کند و به‌علاوه صادرات مجدد نیز امکان‌پذیر بود، روند رقابتی در بخش خارجی نیز رشد کرد.

طی این دوره بازسازی، الگوی مربوط به طلا شامل ایده کانالیزه کردن طلا در سرمایه‌گذاری‌ها از طریق خالص‌سازی پس‌اندازهای طلا به سیستم مالی بود.

در همین رابطه بخوانید : راز موفقیت صنعت طلا در ترکیه چیست؟

سیستم سازمان یافته برای حمایت از صنعت طلا

علاوه بر این، ایجاد یک سیستم سازمان یافته برای طلا، تاسیس بورس طلا، استقرار مجدد بانک طلا، حمایت از جواهر فروشی‌ها و در نهایت تاسیس یک تصفیه خانه طلا مد نظر بوده است.

با اصلاحات انجام شده در حکم شماره ۳۲، بانک‌ها مجاز شدند تا با توجه به حساب‌های ذخیره طلا و اعتبارات طلا حساب‌های ذخیره طلا را افتتاح کنند.

بررسی بورس طلای ترکیه و نحوه تشکیل آن بورس طلای استانبول قدمی مهم در راستای هدایت طلا به سیستم مالی، وسیله‌ای برای توسعه سرمایه‌گذاری طلایی و بین‌المللی شدن صنعت طلا در ترکیه بوده است.

ترکیه به‌عنوان یک واردکننده برجسته طلا، تقاضای فراوانش را مدیون محبوبیت طلا در نزد مردمش می‌داند. طلا در سرتاسر عرصه‌ها و عصرها، ابتدا به‌عنوان یک وسیله تجارت و به تازگی به‌عنوان یک کالای سرمایه‌گذاری و پس انداز اهمیتش را حفظ کرده است.

به‌رغم گسترش و توسعه‌های اخیر در بازار مالی ترکیه، طلا نقش قدیمی‌اش را برای جامعه ترک حفظ کرده است. ترکیه در بین پنج کشور اول با بالاترین تقاضای طلا است و از آنجایی‌که در داخل کشور استخراج ندارد، این طلا را از طریق واردات تامین می‌کند.

جنگ سوریه و ترکیه در زمین طلای ترک ها

هدف از بورس طلا در ترکیه

آگ بلوت تصریح کرد:  هدف از ایجاد بورس طلا در ترکیه تبدیل اندوخته‌های موجود طلای بیکار به یک منبع فعال برای اقتصاد ترکیه و وارد کردن آنها به داخل سرمایه‌گذاری‌ها، توسعه یک سیستم مالی مبتنی بر طلا، توسعه بانکداری طلا، پشتیبانی قسمت جواهرفروشی و سرانجام تثبیت و ساخت مرکز خالص‌سازی طلا بوده‌اند.

ماده قانونی (A/۴۰) با عنوان «ارز و بورس فلزات گرانبها» در بازار سرمایه به شماره قانونی ۳۷۹۴ در تاریخ ۱۹۹۲ بیان می‌دارد که وزارتخانه‌های مرتبط با صنعت طلا و جواهر در امور تصمیم‌گیری در خصوص پول و مبادلات فلزات گرانبها، تعیین اصول کاری آنها، رسیدگی به امور مهم مربوط به واسطه‌هایی که در این بورس‌ها فعال هستند و انجام تغییرات برای بررسی و کنترل مبادلات و واسطه‌ها مجاز هستند.

با چارچوب قانونی تعیین شده برای تاسیس بورس فلزات گرانبها مرکزی برای امور قانونی مقدماتی برای بورس طلای استانبول افتتاح شد.

هیات بازارهای سرمایه در سال ۱۹۹۳ مطابق با بند قانونی (A/۴۰)، قوانین بازار سرمایه و اصول تجارت بورس فلزات گرانبها و نیز متعاقبا مقررات تاسیس یک سازمان تخصصی را به منظور تسهیل خرید و فروش راحت و محرمانه فلزات نفیس بر اساس شرایط رقابت آزاد و به منظور تایید و اعلان قیمت‌های مربوطه را تعیین کردند.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

طلا

برتر

پیشنهاد ویژه

ترکیه

طلای ترکیه

عزیز آگ بلوت

عضو هیات رئیسه اتاق طلا و جواهر استانبول

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت