عروس طلایی چینی ها
عروس برای مراسم عروسی زیورآلات طلا به وزن ده ها کیلو گرم از جمله سه گردنبند و حدود ۷۰ دستبند به دست داشت. داماد نیز هفت تا هشت گردنبند طلا به گردن داشت.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/04/14 | 00:04
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)،عروس چینیای که تصمیم بگیرد به شکل سنتی مراسم عروسیاش را برگزار کند نخست باید خود را در لباس سنتی درخشان، با نخهای فلزی و گلدوزیشده ای بپوشاند و سپس باید خود را برای حمل گردنبند طلای بزرگ و سنگینی آماده کند.
در نگاه اول، جواهرات عروسی چینی ترسناک به نظر می رسند. بزرگ، سنگین و زرد و طلایی براق. اما با وجود این، بسیاری از زنان چینی در بزرگترین روز زندگی خود آن را با افتخار می پوشند.
جواهرات عروسی چینی مملو از معنا و آغشته به فرهنگ هستند و به عروس و داماد یادآوری می کنند که چه کسی هستند. خانوادهها با اهدای این جواهرات به عروس در حقیقت امیدها و رویاهایی نسلی را به نسل دیگر منتقل میکنند.
جواهرات بهطور سنتی توسط خانواده داماد بهعنوان بخشی از هدیه عروس داده میشود، به این معنی که عروس بهعنوان یک عضو ارزشمند به جمع خوش آمده است. در حقیقت این هدایا میگویند که داشتن یک زن در خانه مانند داشتن طلا است.
نوع جواهرات ارائه شده در خانواده ها متفاوت است. برخی خانواده ها مانند خانواده های اقوام کانتونی و هاکا النگوی اژدها و ققنوس را هدیه می دهند. مردم چیو چاو و هوکین چهار تکه طلا هدیه می دهند. این چهار تکه شامل یک گردنبند، دستبند، انگشتر و گوشواره است که قبل از عروسی داده میشود. امروزه، برخی از عروسها ممکن است سنت را زیر پا بگذارند و به جای آن دو حلقه و دو گردنبند یا یک کالای با ارزش بالاتر را انتخاب کنند.
سنت چهار تکه طلا از استان چیو چو سرچشمه میگیرد، جایی که خانههای سنتی سقفهایی با گوشههای خمیده دارند. هدیه چهار تکه طلا به عروس این اطمینان را می دهد که به خوبی تامین خواهد شد و همیشه سقفی بالای سر خواهد داشت.
بزرگان هر دو طرف نیز ارثیه هایی را به عروس منتقل می کنند تا به عروس نشان دهند که چقدر عزیز است.
اهدای این طلاها همچنین فرصتی برای نمایش ثروت و سخاوت است. عروس موظف است فورا جواهرات را بپوشد، که گاهی مقدار این طلا به یک کیلوگرم می رسد. این قطعات معمولاً طلای ۲۴ عیار است که با دست حکاکی شده است. این هدایا همچنین به عنوان نوعی بیمه برای عروس عمل می کند تا بتواند از آنها در روزهای سخت استفاده کند.
اژدها در فرهنگ چینی حاکم جانوران است در حالی که ققنوس پادشاه پرندگان است که زیبایی و رفاه را به ارمغان می آورد. این دو در کنار هم یک مشارکت ایده آل را تشکیل می دهند که مملو از وحدت، هماهنگی و تعادل است.
یکی دیگر از سنت های عروسی چینی ها در برخی ایالت های چین گردنبندهای طلای ۲۴ عیار خوکی است که عروس باید آن را به گردن آویزان کند. این خوک معمولا یک خوک مادر چاق و خندان است که در پایینش بچه خوک های کوچکتر آویزان شده اند. این سنت چینی همچنان بین عروسهای امروز چینی طرفدارانی دارد و حتی در برخی ایالت های چین مراسم عروسی سنتی محبوبیت زیادی دارد.
انداختن گردنبند خوک به همان اندازه برای برخی مهم است که سایر سرویس های طلای دیگر. سرویس ها و دیگر جواهرات عروس شامل النگوهای اژدها و ققنوس و مجموعه ای از گردنبند، گوشواره، دستبند و انگشتر در طرح های گلدار است. عروس باید همه آنها را به خود آویزان کند و اگر وسعشان برسد بیش از یک کیلو طلا به خود آویزان می کنند.
برخلاف کشورهای غربی و البته خاورمیانه، در جامعه سنتی چینی که کشاورزی نقش مهمی ایفا میکند، خوک ها نماد تنبلی و پرخوری نیستند بلکه نماد رفاه هستند. در خانواده سنتی و کشاورز چینی هر چه خانواده ای مرفه تر باشد، خوک بیشتری دارد. خوک ها یکی از نقوش مورد علاقه در هنرهای فولکلور چینی مانند طرح های کاغذ بریده شده در جشن ها هستند. همچنین آنها نماد باروری هستند.
تداوم نسب خانوادگی در قدیم اولویت اصلی بود. برخی می گویند این تمایل به رشد شجره نامه تا به امروز نیز در چین ادامه دارد. به همین دلیل از نماد باروری در این مراسم استفاده میشود تا عروس فرزندان زیادی به دنیا بیاورد.
در حقیقت اینها نماد زندگی نسلهای مختلف در کنار هم و زیر یک سقف میباشند. این شیوه زندگی در میان نسل های قدیمی چین بسیار مطلوب تلقی می شد. هر چه یک خانواده نسل های بیشتری داشته باشد، خوشبخت تر به حساب می آید. در برخی از طرح های غیر معمول، پنج تا شش خوک مادر بزرگ وجود دارد و گردنبند تقریبا تا کمر عروس می رسد.
امروزه این طلاها و طرح ها تکامل یافته است و بسیاری از زرگران و جواهرسازان آنها را امروزی تر کرده اند. به عنوان مثال، برخی از زنجیرها با شخصیتهای کارتونی طراحی و برخی دیگر با شاخ و برگهای مدرن و امروزی طراحی شده اند. بسیاری از عروسهای شیک پوش امروزی حتی تصور میکنند که گردنبند بزرگ طلا مکمل لباس عروس چینی شان است.
عروس های مدرن سبک و طراحی خود را اعمال می کنند. فناوری الکتروفرمینگ سختی طلای ۲۴ عیار را بهبود بخشیده و میتواند قطعات پیچیده تری طراحی کند و سنگ های قیمتی را به آن اضافه کند. هنچنین رنگ زرد طلا را به رز گلد تبدیل میکند اگرچه بسیاری از چینی ها هنوز رنگ اصلی آن را ترجیح می دهند.
این جواهرات و طلاهای پر زرق و برق معمولا فقط یک بار در مراسم عروسی پوشیده می شوند. آنها به طور سنتی در خزانه های بانک نگهداری می شوند و هنگام ازدواج به نسل بعدی هدیه داده می شوند. به دلیل طراحی مجسمه مانند گردنبندهای بزرگ طلایی خوک، برخی از آنها در واقع در جعبه های شیشه ای در خانه نمایش داده می شوند تا به رسمیت شناختن برکت از سالمندان به جوانان را نشان دهند.
قیمت جواهرات طلای ۲۴ عیار معمولاً بر اساس وزن طلا به اضافه هزینه کار محاسبه می شود. به عنوان مثال، یک گردنبند طلا حدود ۵۵.۵ گرم حدود ۳۲۹۱ دلار آمریکا قیمت دارد. برای آن دسته از زوجهایی که توانایی خرید این طلا را ندارند یا ترجیح میدهند پولی بابت آن نپردازند مشاوران و برنامهریزانی وجود دارد که خدمات اجاره جواهرات طلا را ارائه میدهند.
هر چند وقت یک بار در رسانه های محلی و البته رسانه های دنیا عکس هایی از مراسم عجیب عروسی چینی ها منعکس میشود که برای مردم در گوشه کنار دنیا جالب و قابل توجه است.
یکی از این مراسم عروسی که بازتاب گسترده ای در اخبار و فضای مجازی داشت یک عروسی عجیب در ژونگشان، استان گوانگدونگ چین جنوبی، بود که عکس های آن در ویچت و سینا ویبو، دو سایت شبکه اجتماعی محبوب در چین منتشر شد.
عروس برای مراسم عروسی زیورآلات طلا به وزن ده ها کیلو گرم از جمله سه گردنبند و حدود ۷۰ دستبند به دست داشت. داماد نیز هفت تا هشت گردنبند طلا به گردن داشت. کاروان عروسی هم از خودروهای اسپرت لوکس از جمله پورشه، فراری، لامبورگینی و مازراتی تشکیل شده بود.
البته تایید شد که پدر عروس، آقای لی، قبلاً مدیر کل شرکت آبرسانی شهرک شکسی این شهر بوده است. آقای لی درباره این مراسم گفت که من طرفدار زیاده خواهی نیستم و زیورآلات طلایی که عروس می پوشد الزاما به عنوان جهیزیه به او داده نمی شود.
شایعات حاکی از آن بود که داماد از نسل دوم بنیانگذار لی گروپ، یک تاجر معروف املاک و مستغلات است. لی گروپ سریع یک کنفرانس خبری برگزار کرد و به دلیل اینکه بازتاب این خبر به طور جدی شرکت را تحت تأثیر قرار داده است، اعلام کرد وکیلی در اختیار گرفته تا وب سایتی که این خبر را کار کرده را مجبور به حذف آن کند. این وب سایت فورا پست را حذف کرده بود و از همه مردم عذرخواهی کرد.
چندی پیش عروسی از استان هوبی چین پس از پوشیدن ۶۰ کیلوگرم جواهرات طلا در مراسم عروسی خود چشم مهمانان و کاربران اینترنتی را به خود جلب کرد.
عکس هایی که از این عروسی در شبکه های مجازی منتشر شد نشان داد که این عروس با وزن سنگین جواهراتی که به تن کرده بود، با مشکلات راه رفتن روبرو بود. این عروس که لباس عروس سفید پوشیده بود و دسته گل رز در دستانش بود برای راه رفتن مجبور بود از داماد کمک بگیرد.
البته برخی از جوانان چینی امروزه پوشیدن گردنبندهای حجیم را نشانه خودنمایی می دانند. در یکی از فیلم هایی که از این مراسم گرفته شد یکی از مهمانان به عروس کمک می دهد تا در راه رفتن کمکش کند اما، او به آرامی لبخند میزند و میگوید که خوب است و به او بسیار خوش میگذرد. با اینکه برخی این کار را عملی برای خودنمایی میدانند اما مردم محلی معتقدند که طلا نماد خوش شانسی، موقعیت و خلاص شدن از شر ارواح شیطانی و بدشانسی است.
منابع : https://www.thatsmags.com/china/post/4808/bling-bling-bride-photos-of-gold-covered-wedding-gown-go-viral
https://www.tribuneindia.com/news/world/groom-gifts-wife-60-kg-gold-she-wears-it-on-wedding-day-guests-stunned-325418
انتهای پیام/
طلا
چین
جواهرات
النگوی طلا
عروس چینی
گردنبند طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده