گرجستان و اسطوره های طلایی

گرجستان و اسطوره های طلایی

بر اساس اساطیر یونانی و منابع تاریخی، کلخیس نام سلسله پادشاهی گرجستان بود که در سرزمینی سرشار از شن‌های طلا حکومت می‌کردند.

فرشاد ستوده نیا(خبر نگار)

1401/04/28 | 00:04

نظری ثبت نشده

گرجستان و اسطوره های طلایی

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز )،بر اساس اساطیر یونانی و منابع تاریخی، کلخیس نام سلسله پادشاهی گرجستان بود که در سرزمینی سرشار از شن‌های طلا حکومت می‌کردند. بر اساس داستان های افسانه ای بومیان این فلز را با استفاده از ظرف های چوبی و پوست گوسفند از رودخانه‌ها استخراج می‌کردند. هم اینک نیز گرجستان جز ۱۰ کشوری است که بیشترین ذخایر طلا را دارد.

پشم زرین /استفاده از پوست گوسفند برای استخراج طلا

یکی از قدیمی ترین اسطوره های مرتبط با طلا، سفر اسطوره ای جیسون و آرگونات هاست. گروه کوچکی از قهرمانان که نام کشتی شان آرگو نام داشت و برای یافتن پشم زرین یا طلایی عازم پادشاهی کلخیس شدند. کشتی آنها به این دلیل آرگو نام داشت که فردی به نام آرگونوس آن را ساخته بود.

بر اساس نوشته های تاریخی و اسطوره ها در اواخر هزاره دوم پیش از میلاد فردی به نام جیسون همراه با آرگونات ها به کولخیس سفر می کند. این اسطوره در ادیسه هومر نیز آمده است. بر اساس اسطوره ها آنها باید به استان سوانیا یا سوانتی امروزی در شمال غربی گرجستان سفر کرده باشند. جالب است که امروزه نیز جمعیت سوانتی با استفاده از پوست گوسفند از رودخانه ها طلا استخراج می کنند و هنوز هم برای این منظور ظروف چوبی خاصی می سازند که از نظر شکل و ویژگی های عملکردی منحصر به فرد است.

استخراج طلا


بر اساس شواهد باستان شناسی در هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد در گرجستان استخراج طلا از کانسار انجام می شده است.در نهایت، بر اساس تحقیقات چند رشته ای مدرن، بسیار محتمل است که سفر آرگونوت ها به پادشاهی باستانی کلخیس یا گرجستان برای یافتن پشم زرین اتفاق افتاده باشد.

آپیان الکساندرین مورخ مصری معتقد بود افسانه لشکرکشی آرگونات‌ها برای جستجوی پشم زرین به پادشاهی کلخیس یک واقعیت تاریخی بوده و در حقیقت هدف اصلی از این ماموریت دستیابی به تکنیک طلا و پوست گوسفند در استخراج طلای کلخیس بوده است.

اگرچه در ادبیات تاریخی و اسطوره ای انواعی از تبیین پدیده پشم زرین وجود دارد اما بر اساس یکی از تئوری ها، پدیده پشم زرین به عنوان نمادی از طلای کلخیس، تنها به بازنمایی از استخراج واقعی طلا محدود نمی شود. سایر نظریه پردازان پشم زرین را نمادی از ثروت کلخیس ها می دانستند که از دوران باستان به دلیل فراوانی فلزات گرانبها شهرت داشتند.

پدیده پشم زرین طبق تحقیقات با تکنیک بازیابی طلا از پوست گوسفند مرتبط است.

تحقیقات جدید زمین شناسی در منطقه سوانتی (قفقاز بزرگ) نشان داده است که این منطقه نیز جز پادشاهی کولخیس بوده است. ساکنان قفقاز نیز با استفاده از روش های منحصر به فرد طلای فراوانی از رودخانه های کوهستانی به دست می آورد.
زمین شناسان با بررسی‌های سنگ بستر رودخانه ها و معادن این سرزمین دریافتند که این منطقه، طلای کافی را داشته تا بتوان باور کرد انچه گذشتگان برای توصیف سوانتی یا قفقاز به عنوان کشور غنی از این فلز گرانبها به کار می بردند صحت دارد.

شن های طلایی

اسناد و مدارک نشان میدهد در خان نشين‌هاي آسياي ميانه از شن هاي طلا دار در كرانه رودخانه طلا بدست مي آوردند. طلاكاران از كلنگ و چنگك آهني و دسته چوبي براي كندن قلوه سنگها، ملاقه ی ساخته شده از شاخ بز كوهي براي ريختن شنها، تشت چوبي یا طبق چوبی، برای شستشوی طلا استفاده میکردند.

در نزدیکی قفقاز

در شهر بخارا در نزدیکی قفقاز نیز در فصل بهار، زماني كه آب رودخانه پایين مي رفت و قابل عبور ميشد، اهالي محلي براي كار روانه مي شدند. آنها با خود طبق چوبي بلندي حمل می‌کردند. در حاليكه وارد آب مي شدند، با فنجان از كف رودخانه شن بر‌مي داشتند و در رودخانه يا در ساحل شروع به شستشوي شن ها مي‌كردند و طبق را مي‌چرخاندند تا شن طلا دار در يك طرف جمع شود. اين روش بسيار خسته كننده بود، زيرا برایشان بسیار وقت گیر بود.

در رود وخش

در آمودريا و رود وخش مردم محلی نهرهاي كوچكي درست مي كردند كه آب از سراشيبی مي گذشت و شن وارد نهر مي شد و بر روي پوست گوسفند كه مستقيما زير جريان آب گذاشته بودند مي ريخت. طلا هاي باقيمانده در پوست را جدا مي كردند.

در اصل آنها براي اينكه طلا را جدا كنند، آب را وارد سطح شيبدار مي كردند، ‌شن بتدريج شسته مي شد و قطعات سنگين طلا را بوسيله دست جدا مي‌کردند.

در رودخانه چیچیک

در برخي از مناطق رودخانه چيچيك در شرق پامير در كف رودخانه ها در جايي كه طلا فراوان بود فرش يا پوست گوسفند با پرزهاي بلند را در آب مي انداختند. این پوست ها براي مدتي در رودخانه مي ماندند و سپس از آب بيرون کشیده و صبر میکردند تا خشك شوند و سپس طلا را از آن جدا مي‌كردند.
گاهي نيز پوست گوسفند را در ساحل در شيب ملايمي مي انداختند و آب رودخانه را با شن بر روي پوست مي ريختند.

امروزه نیز پشم گوسفند طلایی در گرجستان که یادآور پیدا کردن طلا از میان شن های رودخانه است و برای نشان ها و پرچم هایشان در شهرداری ها و همچنین به عنوان نشان ملی روی لباس ها و کت هایشان استفاده گاهی استفاده میکنند.

منبع :

https://georgiaabout.com/2012/07/11/land-of-the-golden-fleece/https://georgiaabout.com/2012/07/11/land-of-the-golden-fleece/

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

آرگونات

اسطوره های طلایی

پشم زرین

شن های طلایی

گرجستان

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت