گره صادرات طلا و جواهر کجاست؟
سهم بازار صنعت طلا و جواهر هزار میلیارد دلار در سال است که متاسفانه یک هزارم این سهم، از آن کشور ایران نمی شود.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/05/19 | 00:05
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی جهان طلا (گلدنیوز )، فعالان اقتصادی در اولین دورهمی فعالان طلا و جواهر در خصوص موانع و شناسایی بازارهای هدف صادرات طلا و جواهر ، به گفتگو نشسته اند .در این گزارش بخش قسمت آخر از سلسله خبرهای این دورهمی تقدیم شما میشود.
محمود بندرچی، مجری نمایشگاه های طلاوجواهر در اولین دورهمی مجازی فعالان صنعت طلا و جواهر ایران که با حضور فعالان این عرصه برگزار شد عنوان کرد: اولین مشکل صنعت طلا و جواهر نگاه حاکمیتی به این صنعت است که صنعت را به هیچ عنوان ارزآور نمی داند در صورتی که این صنعت جز مشاغل سبز و با ارزش افزوده بالا است.
وی با بیان اینکه برای احداث یک کارخانه فولاد حداقل 3 هزار میلیارد دلار باید هزینه کرد تا برای 100 نفر اشتغال ایجاد کرد در حالی که در صنعت طلا و جواهر تنها با 200 میلیون تومان برای 100 نفر اشتغال ایجاد کرد بیان داشت: سهم بازار صنعت طلا و جواهر هزار میلیارد دلار در سال است که متاسفانه یک هزارم این سهم، از آن کشور ایران نمی شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه در بحث صادرات طلا موانع زیادی در کشور وجود دارد و گمرکات صادراتی ما محدود بوده و کارشناس در مبادی گمرکات نداریم اذعان داشت: برای تبدیل منطقه آزاد کیش به عنوان پایلوت تولید و تجارت جهانی گوهر سنگ ها در ایران 5 دوره نمایشگاه برگزار شد، ولی متاسفانه به دلیل حمایت نکردن اتحادیه طلا و جواهر و دولت این هدف محقق نشد و تنها نتیجه برگزاری این نمایشگاه ها تبدیل گمرک کیش به گمرک صادراتی بود.
مجری نمایشگاه های طلا وجواهر در مورد علت نداشتن خروجی نمایشگاه های بین المللی طلا و جواهر کشور ممنوعیت ورود مصنوعات خارجی و تحریم بودن ایران را دلیل عدم شرکت بازدیدکنندگان و شرکت های خارجی از نمایشگاه های بین الملی ایران عنوان کرد.
بهرمانی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز نیز در این دورهمی با بیان اینکه ایران در صنعت طلا و جواهر قدمت چندین هزار ساله دارد ولی سهم صادرات ما از گردش جهانی این صنعت در سطح صفر است گفت: اگر بخواهیم تولید داخل را از گره باز کنیم باید به صادرات صنعت طلا و جواهر نگاه ویژه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید داخلی مصنوعات طلا 3 برابر مصرف داخلی است ،بر ضرورت ایجاد قوانین جداگانه جهت تسهیل و تشویق صادرات تاکید کرد و بیان داشت: متاسفانه برای دولت ها تفهیم نشده که سرعت انتقال ارز در صادرات طلا بیشتر از هر صنعت دیگری است.
بهرمانی با بیان اینکه اگر دولت یک دهم اهمیتی که برای صنعت فولاد قائل است را به صنعت طلا می داد شرایط صنعت طلا و جواهر بهتر بود بیان داشت: صنعت طلا و جواهر از پر سود ترین صنایع دنیا است ولی متاسفانه نگاه مثبتی به این صنعت نبوده است.
وی ادامه داد: اگر اکنون کشور ترکیه به عنوان دومین تولید کننده طلا جهان مطرح است این موفقیت سهم جوانان کشور ما است چرا که تا 40 سال قبل تجار ترکی کارهای درجه دوم ایرانی را خریداری می کردند و در ترکیه به فروش می رسانند و اکنون به دلیل عدم حمایت دولت از صنعت طلا و جواهر جایگاه ایران و ترکیه عوض شده است.
محمد جواد حیدری، تولید کننده طلا و عضو انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا وجواهر تهران نیز در این دورهمی گفت: صادرات طلا و جواهر یکی از اصلی ترین دغدغه های صنف طلا و جواهر است که شاید دور دست باشد ولی اکنون اتحادیه صنف طلا و جواهر می تواند اتفاقات خوبی را با هماهنگی و تعامل با صنف رقم بزند .
وی افزود: با حمایت اتحادیه از تولید کنندگان و تولید با کیفیت و قیمت مناسب و انبوه با ماشین آلات و ابزار به روز می توان کالای قاچاق را از بین ببرد تا حتی یک گرم کالای خارجی در کشور فروش نرود.
حیدری تصریح کرد: تولید کنندگان باید به گونه ای عمل می کردند که شرکت های ترک و بازار های ترکیه حرفی برای گفتن نداشته باشند و این امر متاسفانه ناشی از ضعف خود تولید کنندگان و اتحادیه های صنفی است.
عضو انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا وجواهر تهران اظهار داشت: اتحادیه طلا و جواهر اولین حامی و پیگیر برای مطالبات صنف است و باید افرادی برای عضویت در این اتحادیه انتخاب شوند که به عنوان بزرگتر مطالبات صنفی فعالان را پیگیری کنند.
وی با اشاره به نزدیکی انتخابات هیات مدیره و بازرسی اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: اعضای صنف در انتخابات هیات مدیره افراد و گروه هایی را که دارای برنامه برای آینده هستند و سابقه و عملکرد آنها آینده مثبت برای صنف رقم میزند را انتخاب کنند.
حیدری بر ضرورت تشکیل اتحادیه هایی با عملکرد مثبت برای متولی گری صنف تاکید کرد و بیان داشت: برای مطالبه عمومی صنف باید از زور رسانه بهره برد و در فضای رسانه ایی و در بعد وسیع مطالبه گری انجام شود.
گفتنی است؛ اولین دورهمی مجازی فعالان صنعت طلا و جواهر ایران با حضور بیش از 100 نفر از فعالان این عرصه در داخل و خارج از ایران با موضوع شناسایی بازارهای هدف صادرات طلا و جواهر برگزار شد.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
بهرمانی
محمد جواد حیدری
محمود بندر چی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده