موانعی کوچک با قدمتی طولانی ، پیش پای صادرات طلا
گزارش دومین دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر ایران به شکل تخصصی به مسئله موانع صادراتی طلاوجواهر از ایران اختصاص داشت.
امیر کشانی(سردبیر)
1401/06/22 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز) ، دومین دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر ایران با مشارکت حدود 3500 فعال صنفی در روز یکشنبه 20 شهریور 1401 از ساعت 16 الی 18 با موضوع موانع صادرات طلا و جواهر برگزار شد.
این نشست تخصصی با همت کانون دورهمی های ایران و با حمایت رسانه گلدنیوز ، معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری ، پلتفرم آپارات ، مجموعه بنکطلا ، مجموعه پاساژ قائم شهرری ، مجموعه بارمانگلد ، مرکز نوآوری و استودیوی ویکست ، به همراه بیش از 500 مجموعه دیگر از فعالان صنعت طلا و جواهر ایران برگزار شد.
در این نشست نرگس باقری مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران، محسن فهمی رئیس گروه بازار و تجارت جهانی دفتر صنایع ورزشی و خلاق وزارت صمت، مهدی نجات نیا رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق محمد ابراهیم رضا زاده رایزن بازرگانی ایران در لبنان ، علیرضا شیرمحمدی فرد رئیس هیئت مدیره مرکز دائمی صادرات ایران ، علیرضا احمدی صادرکننده طلاوجواهر و عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر تهران ، محمدجواد حیدری تولیدکننده طلاوجواهر و رئیس شورای سیاست گذاری دورهمی های فعالان صنعت طلاوجواهر ، محمدرضا نوری زاده رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه یزد و یوسف تقی زادگان رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه مشهد به ایراد سخن پرداختند.
اجرای این دورهمی بر عهده سجاد اسم حسینی مدیر کانون دورهمی های ایران بود.
در ابتدای این برنامه محمدجواد حیدری تولیدکننده طلاوجواهر و رئیس شورای سیاست گذاری دورهمی های فعالان صنعت طلاوجواهر ضمن تشکر از همراهان و حامیان این دورهمی گفت: ما باید محصولاتی با کیفیت و با قیمت مناسب تولید کنیم که توان رقابتی و ظرفیت صادراتی داشته باشند اما از طرف دیگر می بینیم که متاسفانه قوانین صادراتی که وضع شده است برای صادرات طلا بسیار دست و پاگیر است و تولیدکنندگان ما عملاً توان و انگیزهای برای رفتن به سمت و سوی صادرات را پیدا نمیکنند.
ایشان ادامه داد: ما وقتی وارد بازار عراق میشویم ، میبینیم که این کشور توسط بنکداران و سرمایهگذاران ترک مورد حمایت قرار گرفته و کالاها را با قیمت فوقالعاده ارزان و با کیفیت بالا در اختیار بازار عراق قرار میدهند. چرا ما با توجه به اینهمه دانش و پتانسیلی که در جوانانمان وجود دارد باز هم نمیتوانیم هیچ اقدام مهم و قابل رقابتی داشته باشیم ؟
در ادامه جلسه علیرضا احمدی که به شکل مجازی در این دورهمی شرکت می کرد درخصوص مشکلات صادرکنندگان طلاوجواهر گفت: صنعت طلا و جواهر برای صادرات در بخش ورود موقت و صادرات قطعی با موانع و مشکلاتی روبرو است که علیرغم اشراف همه مسئولین به این مشکلات سال هاست این موانع رفع نشده است.
این صادر کننده طلا و جواهر ادامه داد: در بخش ورود موقت متولی گمرک است و در بخش صادرات قطعی متولی بانک مرکزی است که اگر این موارد رفع شود صادرات دیگر مشکلات مسیر خود راحل خواهد کرد.
احمدی با بیان اینکه از سال 93 تا کنون در این صنعت مشکلاتی وجود داشته که هیچ کدام حل نشده است گفت: اگر هر کدام از مسئولین در هر جلسه تنها یکی از مشکلات و موانع تولید و صادرات صنعت طلا و جواهر را حل کرده بودند اکنون با کلاف پیچیده مشکلات صنعت طلا و جواهر روبرو نبودیم.
در ادامه نرگس باقری مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران قول داد که در جلسه ای مشترک به مشکلات صادرکنندگان پرداخته شود.
ایشان در خصوص حذف الزام ثبت کد فیدا برای واردات شمش ( به ازاء صادرات مصنوع طلا) که با توجه به تحریم بودن ایران برای صادرکنندگان ایرانی طلاوجواهر بسیار دست و پاگیر شده است، گفت: چون این مسئله مصوبه هیات وزیران را دارد یا باید از طریق هیات وزیران اقدام کرد و یا از طریق ستاد مقابله با تحریم موضوع را پیگیری کنیم.
در بخش دیگری از دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر ایران ، علیرضا شیرمحمدی فرد رئیس هیئت مدیره مرکز دائمی صادرات ایران با اشاره به حجم تجارت جهانی طلاوجواهر گفت: ما در خصوص بازاری به وسعت 65 میلیارد دلار صحبت می کنیم. و جالب است که عمده کشورهای واردکننده طلا در اطراف ما قرار دارند. حجم واردات طلای عراق حدود 1.4 میلیارد دلار است. قطر 1 میلیارد دلار و عربستان 628 میلیون دلار واردات طلا دارند.
ایشان ادامه داد: واقعا جای تاسف است که مشکلات کوچکی از قبیل همین مشکلاتی که در جلسه مطرح شد، باعث توقف صادرات طلاوجواهر و به تبع آن خسارت بسیار برای کشور ما و صنعت طلاوجواهر شده است.
مهدی نجات نیا رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق از دیگر مهمانان دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر ایران در خصوص بازار طلاوجواهر عراق گفت: کشور عراق در حال حاضر با توجه به توقف صادرات نفت روسیه به دومین صادرکننده نفت در جهان تبدیل شده است.
پول هنگفتی که هم اکنون در عراق وجود دارد به اضافه روحیه مصرفی که در مردمان این کشور وجود دارد؛ بازار عراق را مستعد واردات از کشورهای همسایه کرده است.
در حال حاضر یک چهارم صادرات کشور ما به کشور عراق است و لذا همه چیز آماده است برای اینکه صنف طلاوجواهر بهره خود را از این بازار بکر ببرد.
این گزارش در روزهای آینده تکمیل می شود...
ترند
پیشنهاد ویژه
محمدجواد حیدری
صادرات طلاوجواهر
دومین دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر
علیرضا احمدی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده