صادرات ؛ تنها راه زنده ماندن صنعت طلا و جواهر

صادرات ؛ تنها راه زنده ماندن صنعت طلا و جواهر

صادر کننده طلا و جواهر ایران گفت: اگر موانع صادرات طلا و جواهر در کشور رفع نشود و صادرات شکل نگیرد، صنعت طلا و جواهر بیشتر 2 سال دیگر دوام نخواهد آورد.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1401/06/23 | 00:06

نظری ثبت نشده

صادرات ؛ تنها راه زنده ماندن صنعت طلا و جواهر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا (گلد نیوز)؛ علیرضا احمدی، صادر کننده طلا و جواهر ایران در دومین دورهمی فعالان طلا و جواهر بیان داشت: تنها راه زنده ماندن صنعت طلا و جواهر صادرات است.

وی افزود: صنعت طلا و جواهر برای صادرات در بخش ورود موقت و صادرات قطعی با موانع و مشکلاتی روبرو است که علیرغم اشراف همه مسئولین به این مشکلات سال هاست این موانع رفع نشده است.

این صادر کننده طلا و جواهر ادامه داد: در بخش ورود موقت متولی گمرک است و در بخش صادرات قطعی متولی بانک مرکزی است که اگر این موارد رفع شود صادرات دیگر مشکلات مسیر خود راحل خواهد کرد.

احمدی با بیان اینکه از سال 93 تا کنون در این صنعت مشکلاتی وجود داشته که هیچ کدام حل نشده است گفت: اگر هر کدام از مسئولین در هر جلسه تنها یکی از مشکلات و موانع تولید و صادرات صنعت طلا و جواهر را حل کرده بودند اکنون با کلاف پیچیده مشکلات صنعت طلا و جواهر روبرو نبودیم.

وی با تاکید بر اینکه باید به این صنعت امنیت داد و حاکمیت و دولت باید این ساختار را برای بخش خصوصی فراهم کنند گفت: صنعت طلا و جواهر ترسو است و اگر شرایط سخت شود طلا دور می شود و فرار می کند.

این صادر کننده طلا و جواهر ادامه داد: در بیان مشکلاتی که سر راه صادرات طلا وجود دارد گفت: در شرایط فعلی حتی امکان صادرات یک کیلو شمش طلا وجود ندارد و در سامانه ثبت سفارش برای کد فیدا ابتدا باید پاسپورت فردی که طلا از کشور ثالث وارد می کند را آپلود کرد، که در شرایط تحریم امکان این امر وجود ندارد و این در حالی است که اصلا الزامی به این امر نیست و مسؤلین هم به اشتباه بودن این کار واقف هستند ولی متاسفانه به دلیل اینکه قانون است نمیتوان انجام نداد.

خواب زمستانی متولیان صادراتی

احمدی ادامه داد:  مسئله انتقال مالکیت از موانع صادراتی است که 8 سال است بر رفع این مشکل  تاکید داریم ولی متاسفانه حل نشده و  تا زمانی که این مسئله رفع نشود صادرات طلا شکل نمی گیرد.

احمدی  خاطر نشان کرد: متاسفانه رایزن هایی که در سفارتخانه ها کار می کنند از صنعت طلاوجواهر چیزی نمی دانند و نمی توان انتظار داشت افرادی که اشراف کامل به این صنعت ندارند مشکلات و موانع  صادرات را حل کنند.

درخواست تشکیل اتاق طلا در فرودگاه ها

وی در ادامه گفت:  همه جای دنیا حتی در شهرهای عراق نجف و اردبیل عراق که از کم بضاعت ترین میان کشورها است در فرودگاه هایشان یک اتاق طلایی برای امنیت و انجام امور گمرکی و صادراتی طلا تشکیل شده است ولی متاسفانه در فرودگاه امام خمینی اتاق طلا تشکیل نشده است و با یک شکل ناامنی فرایند ها برای صادرکنندگان طی می شود.

این صادر کننده طلا و جواهر  با اشاره به عدم همکاری و حمایت مسولین برای رفع موانع صادرات و رونق تولید طلا و جواهر بیان داشت: با توجه به اینکه کشور کره جنوبی یکی از 7 کشوری است که در صنعت طلا بسیار حاذق است ولی قیمت تمام شده تولید مصنوعات طلا و جواهر در آن بالا است، به همین منظور به وزارت صنعت ، معدن و تجارت و  سازمان توسعه و تجارت پیشنهاد شد در این باب مذاکراتی انجام شود تا کشور ایران به عنوان تولید کننده و کشور کره مشتری باشد و تعرفه صفر شود تا صادرات شکل بگیرد که متاسفانه اقدامی انجام نشد.

احمدی اذعان داشت : با توجه به اینکه ازبکستان کشوری است که سالانه 170 تن استخراج طلا دارد، همچنین پیشنهاد شد با این کشور زمینه ارتباط و تعامل برقرارشود، تا با همکاری دوجانبه طلای استخراجی این کشور در ایران تبدیل به مصنوعات شود تا به واسطه این تعامل صادرات طلاوجواهر ایران شکل بگیرد ولی متاسفانه قدمی در این راستا برداشته نشده است.

گفتنی است، دورهمی فعالانطلاوجواهر با موضوع بررسی و رفع موانع صادرات طلا و جواهر و با حضور نمایندگان اقتصادی کشورهای خاورمیانه به صورت حضوری مجازی برگزار شد.

گزارش های دومین دورهمی فعالان صنف طلا و جواهر ادامه دارد...

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

صادرات طلا و جواهر

علیرضا احمدی

دومین دورهمی فعالان طلا و جواهر

صادر کننده طلا و جواهر

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت